دبیر شورای عالی فضای مجازی:

هاتگرام و طلاگرام به زودی مستقل می‌شوند

هاتگرام و طلاگرام به زودی مستقل می‌شوند

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به آخرین وضعیت نسخه‌های فارسی تلگرام و حذف آنها از گوشی کاربران توسط گوگل، گفت: هاتگرام و طلاگرام به زودی استقلال خود را از شبکه تلگرام اعلام می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالحسن فیروزآبادی امروز شنبه در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی در مرکز ملی فضای مجازی در مورد آخرین وضعیت پروژه استقلال نسخه‌های فارسی تلگرام (هاتگرام و طلاگرام) گفت: هم اکنون شاهد هستیم که بحث در زمینه این دو پیام رسان تا حدی سیاسی شده است. موضوع این است که هاتگرام و طلاگرام با مجوز مرکز ملی فضای مجازی و البته با هماهنگی قوه قضائیه به فعالیت خود ادامه داده بودند.

وی گفت: مجوز فعالیت این پیام رسان ها توسط قوه قضائیه به مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ شد و تداوم فعالیت آنها نیز به پهنای باند نیاز داشت که وزارت ارتباطات بر اساس مجوز قوه قضائیه و مرکز ملی فضای مجازی، این پهنای باند را در اختیار آنها گذاشت.

فیروزآبادی با تأکید بر اینکه اعدادی که برای حمایت دولت از این پیام رسان ها اعلام می‌شود، صحت ندارد، اضافه کرد: این اعداد بسیار نجومی است و گفته شده که هاتگرام و طلاگرام برای مستقل شدن نیاز به حجم سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیارد تومان دارند که دولت تاکنون چنین پولی به آنها نداده است.

وی تصریح کرد: شاید عدم توانایی شرکت پشتیبانی کننده از این پیام رسان ها در تأمین این مبلغ سبب شده که در موعد مقرر نتوانند مستقل از تلگرام عمل کنند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی تأکید کرد: وزارت ارتباطات هیچ گونه سروری برای هاتگرام نخریده و اگر چیزی بوده است، خیلی محدود بوده اما فضاسازی این است که صدها سرور از سوی وزارت ارتباطات به هاتگرام و طلاگرام داده شده که این درست نیست.

وی گفت: اغلب شرکت‌ها زمانی که می‌خواهند توسعه یابند به دنبال شریک می‌گردند و این شرکت نیز برای تبدیل شدن به یک پیام رسان ملی، توانایی سرمایه گذاری نداشته و به دنبال شریک بوده است که شرکای آن، سرور آورده‌اند اما وزارت ارتباطات شریک این مجموعه نبوده است.

فیروزآبادی در مورد اینکه تکلیف استقلال دو نسخه فارسی تلگرام با توجه به حذف آنها از گوشی کاربران به کجا می‌رسد، گفت: خبرهای خوبی در راه است و شنیده می‌شود که آمادگی استقلال این دو نسخه تلگرام از این شبکه پیام رسان خارجی وجود دارد و به زودی هاتگرام و طلاگرام اعلام استقلال می‌کنند، به خصوص بعد از اقدام گوگل سرعت کار این شبکه‌ها برای استقلال یافتن از شبکه خارجی تلگرام، افزایش یافت.

سه پیام رسان بومی منتخب در اولویت حمایت دولت قرار می‌گیرند

دبیر شورای عالی فضای مجازی در مورد تصمیم بر انتخاب سه پیام رسان بومی و دلایل این انتخاب گفت: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در مرکز ملی فضای مجازی و به دلیل محدودیت امکانات مقرر شد از سه پیام رسان بومی حمایت بیشتری به عمل بیاید. البته این به این معنا نیست که سایر پیام رسان ها صلاحیت نداشته یا از کار کردن نهی شوند، اما بحث این است که سه پیام رسان که از نظر امکانات فنی، جذب کاربر و سایر ویژگی‌ها عملکرد بهتری داشتند در اولویت حمایت دولت قرار گیرند.

فیروزآبادی گفت: در این راستا جلساتی را با قسمت‌های مختلف دولت برگزار خواهیم کرد تا خدمات دولتی از جمله خدمات دولت الکترونیک به تدریج روی این پیام رسان های منتخب ارائه شود.

وی با اشاره به نظارت بر عملکرد سازمان‌هایی که برای حمایت از پیام رسان های بومی تکلیف دارند، گفت: وزارت ارتباطات امکانات زیرساختی و سخت افزاری را برای این پیام رسان ها فراهم کرد و بخشی از این پروژه نیازمند تعیین بودجه است که اختلافی بین سازمان برنامه و وزارت ارتباطات برای تأمین آن وجود دارد. در این زمینه ما واسطه شده‌ایم تا مشکل حل شود.

قبول ندارم پیام رسانه‌ای بومی شکست خورده اند

دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره اینکه گفته می‌شود پیام رسان های بومی شکست خورده‌اند، گفت: این موضوع را به هیچ عنوان قبول ندارم چرا که ما معتقدیم به هیچ عنوان در حوزه استقلال تکنولوژیکی و ارائه خدمات به مردم شکست نمی‌خوریم و دارای توانمندی هستیم اما در زمینه پیام رسان های بومی انتظارات بالاست و انتظار داریم به سرعت پیام رسان های داخلی بر پیام رسان های خارجی غالب شوند.

فیروزآبادی تاکید کرد: در یک سال اخیر و از زمانی که کشور پیام رسان های بومی را حمایت کرده است شاهد آن هستیم که تعداد کاربران و تنوع پیام رسان ها افزایش یافته و حرکت به سمت تخصصی شدن پیام رسان های بومی انجام می‌گیرد. شواهد نیز نشان می‌دهد که رشد ما در پیام رسان های داخلی کمتر از رشد پیام رسان های خارجی نبوده است اما انتظاری که داریم که ظرف شش ماه این پیام رسان ها به خودکفایی برسند ممکن نیست.

وی اظهار امیدواری کرد به زودی شاهد این باشیم مردم اقبالی به پیام رسان های خارجی نداشته باشند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی در مورد اخباری مبنی بر عدم حمایت سازمان صدا و سیما و وزارت ارتباطات در زمینه حمایت از پیام رسان ها گفت: این مباحث به نوعی سیاسی شده است، این در حالی است که بر اساس بررسی‌های ما مشخص شده هر دستگاه به مقدار اختیارات خود در حمایت از پیام رسان های بومی تلاش کرده و برخی اشکالات قانونی وجود داشته که در حال حل شدن است.

فیروزآبادی گفت: سازمان صدا و سیما تشکیلات بزرگی است و تا جایی که بر عهده‌اش بود تلاش کرده طرح پیام رسان های بومی با موفقیت انجام شود. از سوی دیگر وزارت ارتباطات به دلیل آنکه در برخی موارد مجوز و یا بودجه نداشته نتوانسته برخی حمایت‌ها را از پیام رسان های بومی داشته باشد اما نباید این موضوعات را سیاسی کنیم بلکه باید مشکلات را حل کنیم.

کد خبر 4610775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha