خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: در جنگ سه روزهای که میان مقاومت فلسطین و اسرائیل رخ داد، ۲۹ فلسطینی بر اثر حملات هوایی رژیم صهیونیستی، شهید و حدود ۱۵۰ نفر دیگر زخمی شدند و در مقابل در حملات موشکی مقاومت فلسطینی نیز ۴ صهیونیست کشته شدند و دهها نفر دیگر زخمی شدند.
پس از سه روز جنگ سرانجام در اواخر یکشنبه شب با تلاشهای مصر و سازمان ملل آتش بس برقرار شد؛ آتش بسی که برقرار شده است آتش بسی شکننده است.
محمود الزهار عضو دفتر سیاسی حماس در این باره به اسپوتنیک گفت: «آتش بس اخیر میان گروههای فلسطینی و اسرائیل به مفهوم پیروزی طرفی بر دیگری نیست. اسرائیل به علت خسارات مادی و تلفاتی که به آن وارد شد به آتش بس تن داد. این جنگ در واقع تلاشهای تل آویو برای وانمود کردن اینکه با زور میتواند بر فلسطین و غزه مسلط شود را نقش برآب کرد. مصر با همکاری سازمان ملل وارد عمل شدند و آتش بس ایجاد شد. اما ما به اسرائیل اعتمادی نداریم زیرا تجارب این رژیم در منطقه پایبند نبودن آن به آتش بس را ثابت کرده است. توافق آتش بس در ازای رفع محاصره جزئی از غزه بود و اگر این شرط نبود هرگز مقاومت فلسطین آنرا نمیپذیرفت».
سامی ابوزهری سخنگوی حماس نیز اعلام کرد: «با وجود اینکه درگیریهای اخیر پایان یافته است اما نبرد فراگیر ادامه خواهد یافت تا زمانی که ما به حقوقمان برسیم».
«زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در سخنانی گفت: «دشمن صهیونیستی غیرنظامیان را در غزه هدف قرار داد تا مقاومت را تحت فشار قرار دهد. آنچه در غزه اتفاق افتاد، مانوری جهت آمادگی برای نبرد بزرگ با دشمن است که قطعاً آن را خواهیم دید. توافقاتی بین گروههای فلسطینی حاصل شده در رابطه با واکنش فوری به تجاوزات رژیم صهیونیستی. ما همراه با جنبش حماس در قاهره بودیم و تصمیم مشترکی برای فعالسازی اتاق عملیات مشترک گروههای مقاومت برای پاسخ به تجاوزات دشمن اتخاذ کردیم.
هرگز اجازه نمیدهیم دشمن معادلات جدیدی را بر ما تحمیل کرده و خانههای شهروندان فلسطینی را بمباران کند بدون اینکه پاسخی دریافت کند. اگر درگیریها ادامه پیدا میکرد، تنها چند ساعت بعد تمامی شهرهای اسرائیلی از جمله تل آویو را هدف قرار میدادیم. تظاهرات بازگشت متوقف نخواهد شد و رژیم صهیونیستی باید به تفاهمات حاصل شده در قاهره پایبند باشد. پایبندی رژیم صهیونیستی به تفاهمات حاصل شده موجب شد تا ما هم با توقف درگیریها موافقت کنیم. اصلیترین خواسته ما در مرحله کنونی، لغو محاصره و توقف تجاوزات علیه تظاهرات بازگشت است. النخاله: پیشبینی ما این است که به سبب تلاشها برای خلع سلاح مقاومت در غزه، تابستان امسال جنگ اتفاق بیفتد پیشبینی ما این است که به سبب تلاشها برای خلع سلاح مقاومت در غزه، تابستان امسال جنگ اتفاق بیفتد. تلاشهایی که انجام میشود، در راستای سیطره بر نوار غزه و خلع سلاح مقاومت است. ما به عنوان جریان مقاومت در غزه، مقتدرانه و با آمادگی کامل هر تجاوز و حملهای را علیه غزه پاسخ میگوئیم».
اما درباره شکننده بودن آتش بس «اسامه شعث» استاد علوم سیاسی و روابط بین المللی فلسطینی به اسپوتنیک گفت: «به نظر من آتش بس در غزه شکننده است و این آتش بس دوام نمیآورد و دور جدیدی از درگیری میان طرفین رخ خواهد داد و تابستان داغی میان اشغالگران و گروههای فلسطینی خواهد بود. علت قبول آتش بس از سوی فلسطینیها جشن و مراسمی است که این رژیم دارد و پس از آن اسرائیل با ارزیابی اوضاع به ویژه که تلفات و خسارات زیادی متحمل شده است ممکن است که دست به حمله جدید بزند».
این در حالیست که نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته است که جنگ علیه غزه تمام نشده است و آویو کوخاوی رئیس ستاد ارتش اسرائیل نیز از ادامه اقدامات جنگ طلبانه تل آویو سخن گفته است.
اما فارغ از شکننده بودن آتش بس میان اشغالگران و گروههای مقاومت فلسطین آنچه جنگ سه روزه اخیر آنرا اثبات کرد، ضربات دردناکی بود که مقاومت فلسطین به صهیونیستها وارد کرد.
جهنمی که موشکهای مقاومت برای صهیونیستها به پا کرد
اینکه صهیونیستهایی که در شهرکهای اطراف غزه زندگی میکنند پس از فراز به سوی شهرهای شمالی رژیم صهیونیستی اذعان کنند که از جهنم فرار کرده اند در واقع عمق ضربات کوبنده فلسطینیها را نشان میدهد.
در این راستا «امیر بوخبوط» تحلیلگر صهیونیست در سخنانی اذعان کرد که قدرت موشکی مقاومت در دور اخیر درگیریها در غزه بر توان نیروی هوایی و سامانههای موشکی رژیم صهیونیستی غلبه کرد.
وی اذعان کرد: «حماس در این دور از درگیریها توانست اراضی اشغالی را هدف حملات گسترده موشکی قرار دهد که طی آن چهار اسرائیلی کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند. حماس موشکهای جدید و پیشرفتهای در اختیار دارد که برای مقابله با آن نیروی هوایی ارتش اسرائیل باید به فکر راهکارهای دیگری باشد. ارتش ما حتی نتوانست محل شلیک موشکها از غزه را تشخیص دهد و همین مسأله موجب شد تا حماس به مراتب نسبت به جنگ سال ۲۰۱۴ موشکهای بیشتری را به سمت مناطق صهیونیستی شلیک کند».
«هارون فرکاش» رئیس اسبق سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی به عدم توانایی این رژیم در مقابل گروههای مقاومت در غزه اذعان و اعلام کرد که این رژیم نتوانست توان بازدارندگی خود در برابر گروههای مقاومت فلسطین در غزه را بازیابد.
وی گفت: «رئیس اسبق سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی: اسرائیل در باتلاق خطرناکی گرفتار شده است اسرائیل در باتلاق خطرناکی گرفتار شده است. از این پس، اتفاق دیگری رخ خواهد داد و حماس و جهاد اسلامی به دنبال امتیازگیری از صهیونیستها خواهند بود».
جدای از آشفتگی جبهه داخلی رژیم صهیونیستی در جنگ سه روزه سال ۲۰۱۹، هدف قرار گرفتن جیپ نظامی صهیونیستها از سوی رزمندگان مقاومت با موشک هدایت شونده کورنیت وحشت تل آویو را به همراه داشت به طوری که شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که ارتش این رژیم از روز گذشته عملیات ساخت دیوار بتنی در مناطق باز و در معرض دید در مرز غزه را آغاز کرده است. این دیوار قرار است ۲ متر ارتفاع و ۶۰۰ متر طول داشته باشد و در مناطق در معرض دید احداث خواهد شد.
آنچه میتوان در دور اخیر درگیری میان اشغالگران و مقاومت فلسطین گفت حجم خساراتی بود که به صهیونیستها وارد شد که به مراتب سنگینتر از جنگهای قبلی میان اشغالگران و مقاومت فلسطین بود و نکته دیگر گسترش شعاع وحشت صهیونیستها بود. نتانیاهو با حمله اخیر به دنبال مانور سیاسی بود تا دستاوردی برای راضی کردن احزاب کوچک این رژیم داشته باشد که نتیجهای برایش به دنبال نداشت.
نظر شما