خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - فرزاد فرهادی: عملیات ادلب که از چند روز قبل در شمال غرب سوریه شروع شده است، ادامه دارد و ارتش سوریه بر مناطق جدیدی مسلط شده است و تروریستهایی که در این میان هستند در برابر آتش سنگین ارتش سوریه توان مقاومت ندارند.
ارتش سوریه علاوه بر اینکه با موشک اندازها و توپخانه خود مواضع و استحکامات تروریستها را زیر آتش قرار داده اند از حمایت هوایی جنگندههای خود و نیز جنگندههای روسی نیز برخوردار هستند و تروریستها نمیتوانند کاری از پیش ببرند.
کانون عملیات ارتش سوریه در بخش جنوبی منطقه تحت اشغال تروریستها یعنی در منطقه عاری از سلاح متمرکز است و پس از آن رخ م ی دهد که حملات تروریستها از این منطقه به مواضع ارتش سوریه تشدید شد و صبر روسیه و سوریه در قبال ناتوانی ترکیه در مقابله با هیئت تحریر الشام تمام شد؛ به ویژه که دمشق بر آزادی وجب به وجب اراضی خود از لوث تروریستها اصرار دارد.
تروریستهایی که در حومه ادلب و حماه بودند به توافق سوچی روسیه درباره منطقه کاهش تنش ومنطقه عاری از سلاح دهن کجی کردند و غیرنظامیان را نیز هدف قرار دادند.
ارتش سوریه تاکنون مناطق راهبردی از جمله شهرک کفرنبوده و شهر قلعه المضیق و نیز تل العثمان و روستای الجنابره را از لوث تروریستها آزاد کرده اند.
اهمیت راهبردی شهرک کفرنبوده
شهرک راهبردی کفرنبوده در شمال غربی شهر حماه و ۵۰ کیلومتری آن قرار دارد و از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا ورودی کوه راهبردی شحشبو در حومه حماه است و هر که بر این کوه مسلط شود میتواند منطقه سهل الغاب را زیر آتش قرار دهد. کفرنبوده به مثابه دروازه مناطقی است که تحت اشغال تروریستها و خط دفاع اول از عمق استان ادلب است. کفرنبوده و قلعه المضیق به مثابه عقبه شمال غربی حماه و رسیدن به عمق حومه جنوبی ادلب است.
بر کوه شحشبو که در امتداد میان حومه حماه و ادلب قرار دارد، گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه تسلط دارد و نقطه دیده بانی ترکیه هم در روستای شیرمغار است.
فرماندهی عملیات با ژنرالی که با شکست بیگانه است
فرماندهی نبرد شمال غرب سوریه را ژنرال معروف سهیل الحسن معروف به ببر بر عهده دارد که در هیچ نبردی عادت به شکست ندارد و همیشه پیروز بوده است. عملیاتهایی که ژنرال سهیل الحسن فرماندهی آنها را برعهده دارد با آتش سنگین شروع میشود که تروریستها نمیتوانند در برابر ضربات کوبنده آن دوام بیاورند.
با گذشت کمتر از ۱۰ روز از شروع عملیات آزادسازی ادلب، نیروهای سوری موفق به آزادسازی کفرنبوده، قلعه المضیق در سهل الغاب، الکرکات، التوینه و تل هواش در حومه شمال غربی حماه شده اند. پیشروی برق آسای ارتش سوریه به آزادسازی روستای الشریعه در شمال روستای التوینه در منطقه سهل الغاب در حومه شمال غربی حماه پس از نبرد سنگین باتروریستها منجر شده است.
در جریان آزادسازی شهر قلعه المضیق حجم آتش ارتش سوریه به اندازی زیاد بود که آنها عملاً نتوانستند کاری از پیش ببرند و فرار کردند. حملات هوایی سوریه و روسیه همزمان با پیشروی در جبهه زمینی ادامه دارد به ویژه خان شیخون، الهبیط، سرجه، مدایا و رکایا هدف حملات هوایی قرار گرفته است.
تروریستهایی که در ادلب هستند
گروههای تروریستی مختلفی در ادلب حضور دارند که مهمترین گروهها عبارتند از هیئت تحریر الشام که جبهه النصره نامیده میشود و نامش را به هیئت التحریر الشام تغییر داده است این گروه به ویژه از جولای ۲۰۱۷ بیشترین نفوذ را درادلب به دست آورده است.
از دیگر گروهها در ادلب جیش البادیه و الملاحم است که دو گروهی کوچک هستند که در جنوب ادلب میجنگند. در ۱۱ ژانویه ۲۰۸ جیش الملاحم با صدور بیانیهای اعلام کرد که در کنار جیش البادیه در جنوب ادلب می جنگد.
حزب الترکستانی الاسلامی از دیگر گروههای تروریستی وابسته به القاعده است که شکل گیری آنها در استان شینجیانگ در شمال غرب چین است اما در سوریه حضور دارند. این گروه دارای ابزاری رسانهای مانند شبکه ویژه تلگرامی هستند که بیانیهها و فعالیت خود را از این طریق منتشر میکنند.
گروه تکفیری داعش که بر روستاها و شهرکهایی میان حماه و ادلب مسلط است و آنها را از هیئت تحریر الشام گرفت است.
همچنین گروههای دیگری مانند احرار الشام، که هیئت تحریر الشام در جولای ۲۰۱۷ بر مناطق آنها مسلط شد، جنبش موسوم به نورالدین زنگی، جیش الاحرار، فیلق الشام، جیش العزه (بخشی از ارتش آزاد سوریه) و برخی گروههای کوچکتر در ادلب حضور دارند.
نبرد ادلب نبردی سرنوشت ساز است نبرد ادلب نبردی سرنوشت ساز است زیرا به شکل نهایی اوضاع را مشخص میکند زیرا هر که از نظر نظامی برنده باشد از حیث سیاسی هم برنده خواهد بود.
اما آنچه میتوان گفت این است که ایالات متحده آمریکا نگران این است که ارتش سوریه همه نقاط تمرکز نظامی و میدانی که آمریکا و متحدان منطقهای میتوانند از آن برای فشار بر دمشق استفاده کنند از دست آنها خارج کند به ویژه که نبرد ادلب مرحله آخر از مراحل آزادسازی کل جغرافیای سوریه از لوث تروریسم است.
با آزادسازی ادلب برگه برنده و عامل فشار ضد ارتش سوریه از دست گروههای مسلح و حامیان آنها خارج میشود. با آزادسازی ادلب، دولت سوریه به شرایط قبل از بحران باز میگردد و مفهومش این است که کسانی که جنگی چند ساله علیه سوریه را به راه انداختند دست خالی باز خواهند گشت و دمشق پیروز از این جنگ خارج خواهد شد و این را آمریکاییها نمیخواهند و از همین رو به همه سناریوها و از جمله سناریوی شیمیایی روی میآورند.
جنگ در سوریه که از حلب و القلمون شروع شده بود به پایان راه خود در ادلب یعنی آخرین مناطق تحت کنترل گروههای تروریستی نزدیک میشود. اما به هر اندازه که عملیات با پیشروی نیروهای سوری پیش میرود حامیان گروههای تروریستی به جنجال رسانهای خود ادامه میدهند و باز هم از غیرنظامیان استفاده ابزاری میکنند و از آن به عنوان خوراک رسانهای استفاده میکنند.
اما این تحرکات نمیتوانند خللی در مسیر عملیات ارتش سوریه ایجاد کند و سرعت پیشروهای ارتش سوریه گواه این مدعاست. تحرکات و پاتکهای تروریستها برای بازپس گیری کفرنبوده هم راه به جایی نبرده و این تحرک بیهوده آنها در هم شکسته است و تروریستها با دست خالی و تحمل تلفات و خسارات سنگین به همان جایی که از آن حمله کرده اند یعی به روستای القصابیه و ناحیه خان شیخون در منطقه معره النعمان در حومه ادلب برگشته اند و تحرک آنها برای توقف پیشرویهای ارتش سوریه راه به جایی نبرده است.
نظر شما