۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۵۵

عضو کمیسیون بهداشت مجلس مطرح کرد؛

مزایای اقتصادی کنترل فشارخون بالا/چکاب بعد از ۳۰ سالگی

مزایای اقتصادی کنترل فشارخون بالا/چکاب بعد از ۳۰ سالگی

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: بسیج ملی کنترل فشارخون بالا، یک طرح اجرایی بسیار بزرگ است که برای نظام سلامت کشور، صرفه اقتصادی نیز به همراه دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نوبخت، در خصوص مخاطرات فشارخون بالا، اظهار داشت: فشارخون یک بیماری کشنده به ظاهر بی علامت بوده و به اصطلاح، قاتل خاموش نامیده می‌شود.

وی در خصوص میزان شیوع فشارخون در کشور، گفت: در بزرگسالان، از هر ۴ نفر یک نفر به فشارخون مبتلا است، همچنین، با افزایش سن، خطر ابتلاء به فشارخون نیز افزایش می‌یابد؛ به طوری که در افراد مسن، از هر دو نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا است.

عضو هیئت علمی گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه فشارخون بالا، سلامتی میلیون‌ها نفر ایرانی را به مخاطره انداخته است، افزود: افرادی که در خانواده خود سابقه ابتلاء به فشارخون دارند، بیشتر در معرض خطر بوده و ضرورت دارد، به طور مرتب برای چکاب به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند. چراکه ۹۰ درصد موارد ابتلاء به فشارخون، ارثی بوده و ۱۰ درصد در اثر تغذیه نامناسب و سبک غلط زندگی، ایجاد می‌شود. بنابراین، فردی که پدر یا مادرش به فشارخون مبتلا بوده، بعد از سن ۳۰ تا ۳۵ سالگی، باید به طور مرتب، چکاب شود.

نوبخت با بیان اینکه دقت در مصرف نمک و غذاهای شور در کاهش ابتلاء به فشارخون تأثیر بسزایی دارد، تصریح کرد: مصرف نمک در ایران، در رستوران‌ها و بر سر سفره‌ها، بیش از حد مجاز است. گاهی اوقات مشاهده می‌شود که افراد بدون اینکه غذا را بچشند، نمک به آن اضافه می‌کنند. لذا برای ایجاد این فرهنگ، به تغییر عادت، نیاز داریم که در این راستا، رسانه‌ها می‌توانند نقش آفرینی کنند.

وی به طرح ملی بسیج همگانی فشارخون بالا در کشور اشاره کرد و گفت: بسیج ملی فشارخون بالا، یک طرح اجرایی بسیار بزرگ از سوی وزارت بهداشت محسوب می‌شود؛ چراکه کنترل فشارخون برای نظام سلامت کشور، صرفه اقتصادی نیز به همراه دارد.

نوبخت با بیان اینکه کنترل پیشگیرانه فشارخون بالا، از بروز بیماری‌های جسمانی مانند سکته‌های قلبی و مغزی و نارسایی‌های کلیوی در آینده، جلوگیری خواهد کرد، گفت: وزارت بهداشت با نگاهی دوراندیشانه، به نکته بسیار مهمی توجه کرده است. چنانچه فردی به فشارخون بالا مبتلا باشد و درمان و داروی مناسب استفاده نکند، به بیماری‌های دیگری مبتلا می‌شود که ممکن است جان فرد را به خطر انداخته و از طرفی، هزینه‌های بسیار زیادی را برای نظام سلامت، بیمه‌ها و خانواده‌ها به بار آورد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، یادآور شد: بنابراین، هم با دیدگاه نجات جان انسان‌ها و هم با دیدگاه کمک به اقتصاد سلامت کشور، این طرح ملی، قابل تقدیر بوده و جا دارد از وزیر اندیشمند بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تشکر کنم.

عضو هیئت علمی گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر نقش مؤثر انجمن‌های علمی در اجرای موفق پویش‌های ملی، اظهار کرد: در این راستا، پیشنهاد می‌کنم که از ظرفیت‌های انجمن‌های علمی نفرولوژی و اکوکاردیوگرافی ایران نیز کمک گرفته شود تا با اتخاذ یک روش علمی متقن، فرهنگ کنترل فشارخون در کشور نهادینه شود.

نوبخت عنوان کرد: نقش رسانه‌ها به منظور اصلاح فرهنگ مصرف نمک و حذف نمکدان از سفره ایرانیان، بی بدیل بوده و همچنین، به منظور اصلاح این موضوع در رستوارن ها، می‌توان با کمک مراقبین بهداشتی، این فرهنگ را منتقل کرد.

کد خبر 4614439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha