به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، سعید باستانی در برنامه تیتر امشب اظهار داشت: مجموعه قوانین و مقررات، فضای کسب و کار و استراتژی توسعه تولید در بخشهای مختلف، باید به تولید کننده اطمینان خاطر بیشتری میدهد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: برای رونق تولید باید به تصمیم سازی اهمیت داد که بر این اساس، در کمیسیونهای مجلس، نمایندگان اتاق تعاون و وزارت بازرگانی میتوانند حضور داشته باشند؛ بنابراین حضور بخش خصوصی بیشتر در اجرا مهم است و بر اساس تصمیم دولت، استفاده از تشکلها میتواند به تصمیم سازی برای رونق تولید کمک کند.
باستانی در ادامه گفت: به دلیل سیستم دیوان سالاری در دولت، تصمیم گیریها کند است و به موقع انجام نمیشود؛ بنابراین نیاز به مکانیزم پیشگیرانه برای نقش تشکلها در تصمیم سازی داریم، تا تشکلها در حوزه تصمیم گیری همراه با سایر دستگاهها از جمله وزارت کار، وزارت اقتصاد، صنعت و معدن و جهاد کشاورزی باشند.
وی افزود: لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده در مجلس در حال بررسی است تا ایرادات آن برطرف شود؛ البته حلقه آخری که تدوین شده و دولت مکلف به اجرا بوده، هنوز اجرایی نشده است.
باستانی گفت: قوانینی کامل و قابل اجرا است که مشکل اجرایی از طرف دولت برطرف شود و برای این کار لازم است که بخش خصوصی در جلسات سران قوا شرکت داشته باشد.
او افزود: مدیریت یکپارچه بانک مرکزی در تخصیص ارز هم نیاز به یک همه جانبه نگری دارد.
همچنین بهرام شکوری، رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی گفت: در سال رونق اقتصادی فعال اقتصادی باید بتواند نقطه نظرات خود را در مسائل اقتصادی بیان کند؛ ضمن اینکه بیش از نقدینگی که فعالین اقتصادی نیاز دارند به موقعیت و منزلت اجتماعی نیز احتیاج دارند.
شکوری با بیان اینکه با سامان دهی تولید تجارت رونق میگیرد و با تغییر نگاه و اهمیت دادن به تولید چرخ اقتصاد به حرکت در میآید، افزود: در سال رونق تولید باید به اشتغالزایی اهمیت داد و در جهت حل مشکلات و رفع موانع به تولید و فعال اقتصادی کمک کرد.
بخش خصوصی باوجود مشکلات و موانع باز تولید و صادرات را ادامه میدهد بنابراین هر سیاستی که جلوی تولید را بگیرد محکوم است.
شکوری افزود: در شرایط فعلی اقتصادی میتوان با وضع قوانین به تولید کمک کرد. در شرایط تحریم برای ثبت سفارش برخی شرکتها حاضر به همکاری هستند اما به دلیل اینکه در ثبت سفارش اطلاعات مشتری افشا میشود میتوان قوانین را تغییر داد تا شرایط برای تولید کنندگان تسهیل شود.
وی افزود: مجلس باید قوانینی وضع کند تا در سایه قوانین تولید و اشتغال رونق بگیرد به طور مثال قانون ارزش افزوده همچنان مشکل دارد و در رونق تولید بی تأثیر است. برای رونق تولید باید نقصها در الزاماتی مثل نظام بانکی، مالیاتی و قوانین مخل تولید اصلاح شود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی گفت: با تغییر قانون مالیات بر ارزش افزوده بسیاری از مشکلات بخش خصوصی حل خواهد شد؛ بنابراین باید تمامی دستگاهها و فعالین اقتصادی در رونق تولید باهم همکاری و کمک کنند.
فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صمت هم گفت: واقعیت این است که ارتباط با بخش خصوصی و تشکلها ارتباط نزدیکی است و در جلسات از همفکری اتاق و اصناف درباره تولید استفاده میشود.
مقیمی افزود: با تمام تشکلها نشستهای تخصصی برگزار و از دیدگاههای بخش خصوصی در رونق تولید و سیاست گذاری ها استفاده میشود.
وی افزود: مجموعهای از قوانین در وزارت صمت با همکاری تشکلها پیشنهاد شد که با حضور سران قوا بررسی و برخی به تصویب هم رسیده است تا بتوانیم شرایط را برای رونق تولید مهیا کنیم.
معاون امور صنایع وزارت صمت گفت: درباره ثبت سفارش نیز پیگیریها در دستور کار قرار دارد و میتوان سامانهها را با محدود کردن ایمن تر کرد.
نظر شما