۴ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۴۹

به مناسبت روز دزفول؛

دزفول از «شهر هزار موشک» تا «بلد الصواریخ»/مقاومت درس همیشگی مردم

دزفول از «شهر هزار موشک» تا «بلد الصواریخ»/مقاومت درس همیشگی مردم

اهواز - دزفول چه از سوی ایرانی ها «شهر هزار موشک» نام بگیرد یا چه از سوی عراقی ها به نام «بلد الصواریخ» نامگذاری شود، مهم نیست؛ مهم این است که مقاومت با گوشت و پوست ایرانی ها عجین شده است.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: مقاومت درسی است که ایرانی‌ها همیشه برای مردم دنیا به یادگار گذشته اند، چه آن روز که دشمن با آن تجهیزات بی نظیرش هوس تصرف چند ساعته خرمشهر را داشت و با مقاومت غافلگیر کننده جوانان خرمشهری آن هم با چوب و چماق و برنو مواجه شد و خوخه جنگیش از کار افتاد تا آن زمان که دزفول از سوی دشمن به جرم قرار گرفتن در کنار پایگاه شکاری، روزانه موشک باران می‌شد و مردم دزفول شهر را ترک نکردند، ایرانی‌ها همیشه مقاومت در برابر دشمن را فراموش نمی‌کنند.

این دشمن چه دشمنی به نام صدام و حسین و حزب بعث ظالم باشد که جنگ را علنی می‌کند و با موشک به جان مردم بی دفاع می‌افتد و چه دشمنی به نام آمریکا باشد که رئیس جمهور در توئیتر و نیروهای مسلح آن با اعزام ناو و نیرو به خلیج فارس قصد دارند دل ملت را خالی کنند، فرقی نمی‌کند؛ مهم این است که این مردم پای این انقلاب ایستاده اند و اصول درس مقاومت را از برند.

به آنها که این روزها ملت ایران را تهدید می‌کنند توصیه می‌شود بروند و درس مقاومت و ایستادگی مردم دزفول را در طول هشت دفاع مقدس را به عنوان نمونه‌ای از مقاومت ملت ایران بخوانند تا بدانند ایرانی‌ها شجاع‌تر و مقاومت تر از آن هستند که اسیر تهدید دشمن متجاوز بشوند و با این ملت باید با زبان تکریم و نه تهدید سخن گفت.

نفوذ ایمانی انقلابی

رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز ۲۳ اسفندماه سال ۱۳۷۵ در سفر به استان خوزستان در جمع مردم دزفول سخنرانی کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی طی سخنانی از حماسه مقاومت، ایستادگی و شجاعت مردم دزفول در شدیدترین حملات دشمن در هشت سال جنگ تحمیلی تجلیل کردند و این منطقه از میهن اسلامی را سرزمین افتخارات تاریخ ایران نامیدند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به جایگاه رفیع مردم دزفول به لحاظ مقاومت و صبر انقلابی آنان اشاره کردند و فرمودند: مردم شهر دزفول یکی از بهترین امتحان‌های دوران انقلاب و جنگ تحمیلی را در تاریخ به یادگار گذاشتند و قهرمانی ماندگاری را به ثبت رساندند و این اثر شگفت‌آور نتیجه رسوخ و نفوذ ایمان انقلابی تا اعماق روح و جان این مردم است.

اما دزفول چرا به عنوان یک شهر نمونه در مقاومت لقب گرفت؟ این مسئله به این علت بود که دزفول بارها و بارها از سوی دشمن بمباران شد ولی مردم این شهر هیچگاه شهر و کاشانه خود ترک نکردند و ماندند و مقاومت کردند. برای نمونه ۲۸ آذرماه سال ۱۳۶۱ دو فروند موشک زمین به زمین به دو نقطه پرجمعیت دزفول اصابت و بیش از ۲۰۰ منزل مسکونی و مغازه را ویران، ۶۲ نفر را شهید و ۲۸۷ نفر را مجروح کرد. پس از این تاریخ به دلیل اصابت موشک‌های فراوان، دزفول به «بلد الصواریخ» از سوی عراقی‌ها یا «شهر موشک‌ها» از سوی رزمندگان ایرانی معروف شد. حتی گفته می‌شود در واقع اولین موشک جنگ به دزفول اصابت کرد.

رژیم بعثی عراق هر بار که در رویارویی مستقیم با رزمندگان اسلام در میادین نبرد، شکست می‌خورد برای جبران ضعف‌ها و همچنین اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران، شهرها و مناطق مسکونی را موشکباران و بمباران می‌کرد و در همین راستا، در روز ۲۸ آذر ۱۳۶۱، دزفول برای چندمین بار هدف یورش بی‏رحمانه موشکی رژیم بعث عراق قرار گرفت. اگر چه قبل از این جنایت، هواپیماهای عراقی بارها شهرهای ایران را بمباران کرده بودند، اما حمله به دزفول، نخستین حمله در ابعاد گسترده به وسیله موشک‌‏های زمین به زمین بود.

یکی از مهمترین اهداف رژیم بعث عراق از بمباران و موشک‌باران شهرها به ویژه شهر دزفول این بود که با از بین بردن زیرساخت‌های اقتصادی و ناامن کردن شهرها، به مردم ایران بگوید که از مقاومت دست بردارید. این رژیم با وجود برخورداری از همه نوع تجهیزات جنگی و نیروی انسانی شکست‌های سنگینی از رزمندگان اسلام متحمل می‌شد؛ رزمندگانی که با تشویق و ترغیب پدران و مادران خود عازم دفاع از دین و میهن اسلامی خود شده بودند و حالا دشمن می‌خواست با شهید کردن مردم بی‌دفاع در شهرها، آنها را از ادامه کارشان باز دارد.

این تاکتیک، یک تاکتیک مرسوم در هر جنگی محسوب می‌شود. یعنی فشار غیرمستقیم به طرف مقابل برای عقب‌نشینی از مواضع سیاسی و دفاعی اما صدام با همه ادعاهایش هیچگاه نتوانست بفهمد که دفاع ملت ایران نه تنها با سایر جنگ‌ها تفاوت دارد بلکه مردمی هم که در مقابلش ایستاده است، یک مردم انقلابی با پیشینه دینی و اسلامی است که راهبری مدبر، آنها را هدایت می‌کند.

اصابت ۱۷۶ به دزفول

شهر دزفول در هشت سال جنگ تحمیلی مورد اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد فراگ و اسکاد بی قرار گرفت؛ هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع شهر دزفول فرو ریختند و پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ به نقاط مختلف این شهر اصابت کرد. ۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی، تجاری، آموزشی و مذهبی در این هشت سال بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد در دزفول خسارت دید.

مردم دزفول در هشت سال جنگ نابرابر دو هزار و ۶۰۰ شهید ،۴۰۰ جانباز، ۴۵۲ آزاده و ۱۴۷ جاویدالاثر تقدیم میهن اسلامی کردند. به پاس ایستادگی مردم دزفول در هشت جنگ تحمیلی این شهر به عنوان پایتخت مقاومت ایران اسلامی لقب گرفت. همچنین چهارم خرداد در تقویم رسمی کشور روز مقاومت و پایداری - روز دزفول نامگذاری شده است.

عراق در راستای درهم شکستن مقاومت مردم از هیچ راهی دریغ نکرد. دزفول نه تنها مقاومت کرد، بلکه هیچگاه خالی از سکنه نشد و زندگی در شهر جریان داشت. با وجود حملات سنگین صدامیان، مردم دزفول خطوط زیادی در جبهه ایجاد کردند و اعزام‌های هزار تا پنج هزار نفری به جبهه‌ها داشتند. اعزام‌های شهر دزفول به قدری گسترده بود که تیپ ولی عصر (عج) برای شهر دزفول ایجاد و بعد تبدیل به لشکر شد که تمام خوزستان را در برمی‌گرفت.

به لحاظ موقعیت سوق‌الجیشی، دزفول دروازه شمالی خوزستان محسوب می‌شد و بعد از شروع جنگ تحمیلی، صدام برای تصرف خوزستان باید ارتباط شمال این استان با کشور را قطع می‌کرد. دزفول برای صدام یک شهر استراتژیک و نظامی به حساب می‌آم. چنین دلایلی باعث شده بود تا صدام فشار را بر این شهر بیشتر کند.

روایت اولین موشک

هنوز مدتی از شیپور جنگ عراق علیه ایران نگذشته بود که اولین موشک‌ها به شهر دزفول اصابت کرد. در ۱۹ مهرماه سال ۱۳۵۸ وقتی اولین موشک بر سر شهر دزفول فرود آمد، خیلی‌ها حتی نمی‌دانستند حتی موشک چیست و یا صدایش چگونه است.

اما سال‌ها بعد وقتی آخرین موشک به این شهر اصابت کرد، دزفول دیگر آن شهر سابق نبود که صدای موشک را نشناسد. دزفول در گذر زمان و در مواجه با موجی از حملات و حوادث به شهری متحد و ایستاده تبدیل شده بود که ایثار مردمانش همه‌جا زبانزد بود. آخرین موشک در دزفول بیشتر از ۱۰۰ شهید برجای گذاشت. خانواده‌هایی بودند که ۲۳ شهید داشتند و همچنان در دزفول مانده بودند و از ذره ذره خاک آنجا دفاع می‌کردند.

زندگی در شب

شهری که هشت سال تجربه زندگی در شب را فراموش کرده بود. همه پنجره‌های خانه‌ها باید گِل مالی می‌شد. از غروب بنا بر قانونی نانوشته، کسی چراغی روشن نمی‌کرد. حتی شمع هم نباید روشن شود. سکوت شهر را فرا می‌گرفت و تنها صدای توپ و خمپاره‌ها با صدای جیغ و فریاد کودکان آمیخته می‌شد و گوش را می‌خراشید.

حامیان پشت جبهه

در دزفول تنها رزمندگان در جبهه درگیر جنگ نبودند. زنان فعال دزفولی در پشت جبهه جنگ نیز پا به پای رزمندگان پیش می‌رفتند.

آسمان پر از جنگنده بود

بی بی نجمه، از زنان سالخورده دزفولی به خاطرات دوران جنگ می‌پردازد. او در این باره می‌گوید: منزلمان در خیابان طالقانی بود. ناگهان صدای جنگنده‌ها را شنیدیم. صداهایی که انسان را به جنون می‌رساند.

بی بی به آسمان اشاره کرد و گفت: آسمان پر از جنگنده بود. آتش همه جا را سرخ کرده بود و همه دستپاچه بودیم. سکوت همه منطقه را فرا گرفت و بعد از آن فقط صدای فریاد و شیون زنان و کودکان به گوش می‌رسید.

این زن سالخورده دزفولی همچنین افزود: در همین روزهای اولیه جنگ بود که شنیدیم خمپاره به نزدیکی یکی از نانواهای خیابان آزادی برخورد کرد و بسیاری را مجروح کرده است.

نماز جمعه قطع نشد

حجت الاسلام سید محمدعلی قاضی دزفولی امام جمعه دزفول نیز در این خصوص می‌گوید: چهارم خرداد، روزی است که نمایانگر گنج و سرمایه ایثار، جهاد، مقاومت و پایداری است.

وی با بیان اینکه شیر زنان و شیر مردان دزفولی در دفاع مقدس جوانان خود را به جبهه می‌فرستادند، تصریح می‌کند: زنان شجاع دزفولی خود نیز جبهه را پشتیبانی کرده و برای آنان امکانات می‌فرستادند و خانه‌های ویران شده خود را با دستور مرحوم آیت الله قاضی بازسازی می‌کردند.

حجت الاسلام قاضی دزفولی با اشاره به اینکه در طول دوران دفاع مقدس نماز جمعه دزفول با امامت آیت الله قاضی حتی یک هفته نیز قطع نشد، می‌گوید: دشمن تمام تلاش خود را می‌کرد تا شهر دزفول را از سکنه خالی کند تا رزمندگان روحیه خود را از دست دهند اما به رغم اصابت ۱۷۶ موشک و هزاران راکت و بمباران‌های شدید به دزفول نتوانستند به این هدف خود برسند.

وی، دفاع مقدس را یک گنج با ارزش برشمرد و می‌افزاید: دشمنان ایران قصد دارند کاری کنند تا ما جنگ و دفاع مقدس را فراموش کنیم و این فرهنگ ایثار و مقاومت را از ما بگیرند که ما نباید اجازه تحقق هدف را به آنها بدهیم.

امام جمعه دزفول ادامه می‌دهد: کسانی هستند که در داخل کشور نیز با دشمن هم صدا و همراه شده اند تا این فرهنگ دفاع مقدس را از خاطره‌ها پاک کنند اما زهی خیال باطل چرا که جوانان و مردم دانای ملت ایران هرگز دست از سرمایه ایثار، شجاعت، مقاومت و گنجینه خود برنمی دارند.

حجت الاسلام قاضی دزفولی با بیان اینکه امروز برای ایستادگی و مقاومت در برابر دشمن باید مراقب ارزش‌ها و ایمان جوانان و کودکانمان باشیم، عنوان می‌کند: باید مراقب باشیم تا دست‌های پنهانی که فرهنگ جوانان و نوجوانان ما را هدف گرفته اند کوتاه کنیم.

وی در پایان اظهار کرد: دزفول سرداران بسیار و هفت فرمانده لشکر در دفاع مقدس تقدیم کرد که اینها همگی سرمایه‌های دزفول در ایثار و مقاومت هستند که باید برای تداوم راه آنان باهمدلی و همراهی تلاش کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، دشمنانی که این روزها ملت ایران را تهدید می‌کنند باید بدانند که برای این ملت نه هجوم زمینی، نه موشک و بمباران و نه اعزام ناو جنگی به منطقه ترسی ندارد و آنها با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌های ناجوانمردانه استکبار علیه ملت ایران همواره از این تهدیدها ترسی به دل راه نمی‌دهند.

حماسه‌هایی که مردم در دزفول ها، خرمشهرها، آبادان ها، هویزه ها و … در طول تاریخ انقلاب اسلامی در مقاومت در برابر دشمن آفریده اند نشان می‌دهد که مردم ایران همیشه در مقاومت در برابر دشمن یک گام از دولت‌ها جلوتر بوده اند و آنها پای آرمان‌های انقلاب اسلامی با کسی تعارف ندارند ولی همیشه این انتظار از دولت‌ها بوده است که توجه بیشتری به وضع شهرهایی که در طول جنگ در خط مقدم جبهه و مقاومت بوده اند، داشته باشد.

کد خبر 4625160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha