به گزارش خبرنگار مهر، مهدی زنگویی مطلق صبح سه شنبه در همایش ملی روز جمعیت بیان کرد: فرهنگ سازی و ارائه دانش جامعه در خصوص جمعیت مطلوب و فرزندان صالح از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
وی اظهار کرد: فرهنگسازی جامعه در گام اولیه باید از آموزشگاهها و مدارس شروع شود چراکه میطلبد ذهن و فکر دانشجو نسبت به نگرانیهای ازدواج پاک شود.
زنگویی بیان کرد: رسانهها به ویژه صدا و سیما فرهنگ افزایش جمعیت را به جامعه تزریق کرده و از طریق بستههای آموزشی مهارتهای ارتباطات فرهنگی و اجتماعی را افزایش دهند.
وی با اشاره به خدمات وزارت بهداشت در حوزه خانواده بیان کرد: خدمات مراقبتهای دوران بارداری، خدمات قبل از ازدواج و قبل از بارداری، زایمان ایمن، خدمات پس از زایمان و آماده سازی والدین برای تربیت و پرورش کودک از جمله خدمات قابل ارائه است.
زنگویی با بیان اینکه مرگ مادر باردار از شاخصهای مهم وزارت بهداشت است، گفت: در شرایط پیش رو سزارین روز به روز در حال افزایش بوده که این نشان دهنده ترس از زایمان طبیعی است.
رئیس اداره بهداشت شهرستان بیرجند با بیان اینکه جوانان باید از ازدواج به عنوان گامی شیرین یاد کنند، گفت: سن ازدواج و باروری بانوان ۱۵ تا ۴۰ سالگی بوده که نیاز ویژه این قشر را میطلبد.
وی با بیان اینکه آمار اشتغال بانوان نسبت به قبل افزایش یافته است، گفت: نیاز است تسهیلات و امکانات مناسب برای بانوان باردار شاغل پیش بینی شود تا دغدغه نگهداری کودک والدین را نگران نکند.
زنگویی ناباروری و فرزندآوری را یکی از مشکلات موجود در جامعه دانست و افزود: آلایندههای محیطی و عوامل ناشناخته در باروری تأثیر زیادی دارد به گونهای که در کشور سه میلیون زوج دارای مشکلات ناباروری هستند.
وی طلاق عاطفی و رسمی را از دیگر مشکلات موجود در جامعه دانست و اظهار کرد: اگر چه افزایش ازدواج داریم اما سیر افزایش طلاق را هم داریم.
رئیس اداره بهداشت شهرستان بیرجند با بیان اینکه مشکلات اقتصادی، اعتیاد و فقدان مهارتهای لازم زناشویی از جمله عوامل بروز پدیده طلاق است، گفت: تمام دستگاهها باید در زمینه آموزش و فرهنگ سازی تلاش کنند.
وی تأسیس مراکز آموزش قبل ازدواج و ایجاد مراکز مشاوره و پس از ازدواج را از جمله راهکارهای کاهش آسیبهای اجتماعی اعم از طلاق دانست.
نظر شما