به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محققان دانشگاه شهید باهنر کرمان برای رفع این مشکل بیوکامپوزیتی بر پایه کربن فعال تهیه کردند که برای تهیه آن از پوست سخت پوسته بهره بردند.
وجیهه نژاد شفیعی مجری این طرح پژوهشی بیان کرد: با انجام این پژوهش بیوکامپوزیتی بر پایه کربن فعال از پوست سخت پسته تهیه شد تا به عنوان جاذب یونهای فلزات سنگین و آلایندههای آلی از محلولهای آبی و پساب صنعتی استفاده شود. در ابتدای کار پوست سخت پسته پس از شستشو و خشک شدن به اندازه ۱-۲ میلیمتر خرد و در دمای بالا پیرولیز شد. همچنین برای فعال سازی کربن، در کوره تحت بخار آب قرار داده و تبدیل به کربن فعال شد. پس از آن نانو ذرات آهن بر روی سطح کربن فعال قرار گرفت تا شاهد خاصیت مغناطیسی آن باشیم. این بایو جاذبها جذب فلزات سنگین از محیطهای آبی را انجام میدهند.
وی ادامه داد: کربن فعال به دلیل داشتن مساحت سطح گسترده، منافذ بسیار ریز، قابلیت فعالسازی مجدد سطح به عنوان یکی از پرمصرفترین جاذبهای سطحی استفادههای وسیعی در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، نظامی، غذایی، دارویی، شیمیایی و نیز در فرآیندهای تصفیه آب و هوا و پاکسازی محیط زیست دارد. تولید کربن فعال از مواد اولیه پوست سخت بادام، پسته، گردو، ضایعات پنبه، سبوس برنج، هسته خرما باعث کاهش قیمت آن شده است و مشکل دسترسی به آن را نیز حل میکند. از طرفی برای افزایش ظرفیت جذب کربن فعال قرار دادن گروههای عاملی مختلف روی سطح آن مؤثر است.
نژاد شفیعی ابراز کرد: داشتن جاذب با ظرفیت جذب بالا و تهیه شده از مواد ارزان قیمت میتواند کمک زیادی برای تجاری کردن این جاذب ها در سیستمهای تصفیه پسابهای صنعتی است. بر این اساس در این پژوهش هدف تولید جاذبی از کربن فعال با ظرفیت جذب بالا و با استفاده از ماده اولیه پوست سخت پسته بود.
نظر شما