محمد اسدی در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به هجوم «آفت سِن گندم» در مزارع کشاورزی شهرستان اهر اظهار داشت: آفت سِن گندم معمولاً در مراتع زمستان گذرانی میکند و در فصل بهار از گیاهان گرامینه تغذیه میکند که با تغذیه در مراتع به مزارع کشاورزی روی نمیآورد.
وی، علت اصلی هجوم آفت سِن گندم به مزارع کشاورزی شهرستان اهر را خشکسالی عنوان کرد و افزود: با توجه به کاهش بارندگیها در اوایل سالجاری، چون بارندگی کاهش یافت و مراتع آنطور که باید و شاید برای تغذیه آفت سِن گندم رشد نکرد آفت به مزارع کشاورزی گندم و جو در این شهرستان هجوم آورد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر بابیان اینکه «آفت سِن گندم» مزارع کشاورزی را تهدید میکند، گفت: «آفت سِن گندم» همانند سایر آفتها قابل رؤیت نیست بلکه این نوع آفت از داخل گندم را تهی میکند و نهایتاً در موقع برداشت، محصولی در اختیار کشاورز قرار نمیگیرد.
اسدی از فعالیت ۸ اکیپ متشکل از کارکنان جهاد کشاورزی شهرستان اهر جهت مبارزه با «آفت سِن گندم» خبر داد و افزود: همکاران جهاد کشاورزی در قالب ۸ اکیپ از ۲ روز مانده به عید سعید فطر به مناطق درگیر با «آفت سِن گندم» اعزام شدهاند با اطلاعرسانی و آگاهیبخشی، کشاورزان و روستاییان را برای مبارزه با این آفت تشویق و ترغیب کنند، که جای دارد از فعالیت شبانهروزی همکاران قدردانی کنم.
وی با تاکید بر اینکه اکثر کشاورزان اهری از هجوم «آفت سِن گندم» بیاطلاع بودند، یادآور شد: سمپاشی از مهمترین راههای مبارزه با «آفت سِن گندم» است، بر اساس اطلاعرسانیهای قبلی کشاورزان ۵۰۰ لیتر سّم از ۱۵ مرکز فروش سموم خریداری کردهاند و ۴۰۰ لیتر دیگر نیز جهاد کشاورزی اهر به منظور سمپاشی اراضی زراعی کشاورزانی که امکان تهیه سّم را ندارند تأمین کرده و در اختیار آنها قرار دادهایم.
گندم در ۴۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان اهر کشت میشود
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر تصریح کرد: هزینه سّمپاشی برای کشاورزان در هر هکتار حدود ۱۷ هزار تومان بوده که در نوع خود ناچیز است و خوشبختانه با هوشیاری کشاورزان توانستیم وضعیت مبارزه با «آفت سِن گندم» را در مزارع کشاورزی شهرستان اهر از حالت بحران خارج و به حالت مطلوب برسانیم، امیدواریم کشاورزان در مبارزه با این آفت به ریشهکن شدن کامل با کارشناسان جهاد کشاورزی همکاری مستمری را داشته باشند.
اسدی با ذکر اینکه گندم در ۴۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان اهر کشت میشود، خاطرنشان کرد: شدّت هجوم «آفت سِن گندم» معمولاً در مزارعی بالاست که با مراتع همجوار است، چراکه اگر تغذیه آفت کامل باشد یقیناً به دیگر مزارع هجوم نمیبرد، از اینرو تا به حال مبارزه با «آفت سِن گندم» در ۳ هزار هکتار از مزارع کشت گندم شهرستان اهر انجام یافته و همچنان ادامه دارد.
وی گفت: کشاورزان برای آنکه بدانند محصولشان دچار «آفت سِن گندم» شده به ساقهها توجه کنند به عبارتی وقتی گندم به این آفت دچار شود سفید رنگ خواهد بود، به هر حال تاکنون با اقدامات انجام یافته از خسارتهای قابل توجه «آفت سِن گندم» جلوگیری کردهایم و اینطور نیست که بگوییم حتماً خسارتی ندارد قطعاً «آفت سِن گندم» بدون خسارت نمیشود در حال حاضر بیشتر تمرکزمان را به مبارزه با این آفت گذاشتهایم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر افزود: در صورتی که کشاورزان در مبارزه با «آفت سِن گندم» تعلل کنند احتمال از بین رفتن مزارع کشت گندم وجود دارد و اگر همت همگانی به وجود آید قطعاً از افزایش خسارتها جلوگیری میکنیم، از اینرو پیشبینی ما از خسارت «آفت سِن گندم» در ۵ درصد اراضی کشاورزی است.
نظر شما