۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۴۸

اکبر شیخی:

موسیقی ایران را مدیون مذهب هستیم/ آشنایی مداحان با نغمه های تعزیه

موسیقی ایران را مدیون مذهب هستیم/ آشنایی مداحان با نغمه های تعزیه

یکی از شاعران اهل‌بیت (ع) گفت: مذهب شیعه بالاترین احترام را برای موسیقی قائل است و موسیقی ایران داشته‌های خود را مدیون این مذهب است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر شیخی عصر روز گذشته در سومین نشست صمیمانه فصلی جمعی از ستایشگران جوان آستان اهل‌بیت (ع) که در مؤسسه فرهنگی شهدای هفتم تیر تهران برگزار شد، طی سخنانی با عنوان «نقش موسیقی در ستایشگری و اثر آن در خانواده» اظهار کرد: موضوع‌هایی همانند فقه و تاریچخه موسیقی لازمه‌ای برای کار مداح با تجربه و متخصص است که موجب استفاده درست مداح از موسیقی می‌شود.

وی از تأثیرگذاری قابل توجه موسیقی در میان مخاطب یاد کرد و افزود: مداحان جدا از شخصیت فرهنگی یک شخصیتی در حوزه موسیقی دارند چراکه همیشه درحال تولید اثر هستند و جامعه مرتبط با این موسیقی همیشه مداحان را زیر نظر دارند به همین علت اگر فردی اثر خوبی تولید کند به جامعه مداحان ارزش می‌دهد و اگر فردی اثر بدی تولید کند به این جامعه ضربه می‌زند.
این شاعر اهل‌بیت (ع) با تاکید بر اینکه موسیقی شرقی ریشه در وحدانیت دارد، مطرح کرد: با توجه به اینکه موسیقی با حس و ادراک انسان در ارتباط دارد ما هنگامی که از موسیقی استفاده می‌کنیم به حس و جان افراد دسترسی پیدا می‌کنیم و می‌توانیم بر آن‌ها تأثیرگذار باشیم.

وی با اشاره به اینکه ساختمان موسیقی شیعه را وحدانیت تشکیل می‌شود، گفت: همانطور که فطرت انسان کارهای نادرست را به‌راحتی نمی‌پذیرد در حوزه موسیقی نیز در باطن مخاطبان این فطرت پاک همچنان وجود دارد به همین علت موسیقی پاک و درست هنوز هم خریداری دارد.

شیخی خاطرنشان کرد: مذهب شیعه بالاترین احترام را برای موسیقی قائل است و موسیقی ایران داشته‌های خود را مدیون این مذهب است و حتی می‌توان گفت که پایه موسیقی غرب نیز ماهور ماست و این نشان از عظمت گنجینه موسیقی شیعی است با این وجود اکنون برخی نسبت به این گنجینه بی‌توجه هستند و از موسیقی‌های نادرست و دور از مذهب شیعه استفاده می‌کنند.

وی بر لزوم حضور پرشورتر مداحان در حوزه موسیقی تاکید کرد و افزود: باید خود را به جامعه موسیقی کشور نزدیک کرده و بتوانیم در این جامعه جایگاهی برای حرف زدن داشته باشیم.

شیخی از تاکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم پرهیز مداحان از سبک‌های غربی یاد کرد و گفت: همانطور که ایشان تاکید دارند باید به دنبال مرور کردن نغمه‌های تعزیه و ردیف‌های اصیل ایرانی و استفاده بیشتر از این منابع باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از غنی‌ترین گنجینه‌های موسیقی دنیا تلاوت قرآن کریم توسط مصری‌هاست، مطرح کرد: اساتید شعر و هنر معتقد هستند که مذهب موسیقی را زنده نگه‌داشته است به همین علت همچنان به دنبال تقلید از موسیقی مذهب هستند.

شیخی از بی‌توجهی برخی مداحان به سبک‌های موسیقی اصیل ایرانی گلایه کرد و گفت: سبک و ملودی بیشترین اهمیت را در هیأت‌ها به خود اختصاص داده‌اند به همین علت مداح به‌عنوان صاحب منبر هیأت باید به ملودی و سبک توجه بیشتری داشته باشد.

کد خبر 4640790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha