مجله مهر: در جلسه علنی دوشنبه ۲۷ خرداد مجلس شورای اسلامی، بررسی سوال "بیتالله عبداللهی" نماینده اهر و هریس و "محمود نگهبان سلامی" نماینده خواف و رشتخوار همراه تعدادی از نمایندگان، از وزیر ارتباطات در دستور کار نمایندگان بود. عبداللهی به خاطر حمایت از وزیر جوان، از به رای گذاشتن سوالش منصرف شد ولی نگهبان از جوابهای وزیر قانع نشد.
روستاییها حتی تلفن ثابت هم ندارند
بیتالله عبداللهی در جریان طرح سوالش از وزیر ارتباطات گفت: «اگر وزیر جرأت و توان دارد مثل ما به مساجد و پیش مردم برود و ببیند آنها چه میگویند. خیلی از روستاییها تلفن ثابت ندارند و تلفن همراه هم نمیتوانند داشته باشند زیرا برای آنتندهی باید به بالای کوه بروند، پس این واگذاریها چه سودی برای ملت داشته است؟»
آذری جهرمی اما در جواب تاکید کرد: «روزی که من وارد وزارت خانه شدم از مجموع ۴۲ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار، حدود ۱۹ هزار روستا به اینترنت متصل بودند و مشکلاتی مثل گرانی مودمهای مورد نیاز در روستاها مطرح بود اما در ۲۲ ماه گذشته حدود ۸ هزار روستای دیگر به اینترنت متصل شده و اکنون ۲۷ هزار و ۸۶ روستا به اینترنت بدون مشکل متصل هستند. اگر به طور میانگین روزانه حساب کنیم هر روز ۲۰ روستا به اینترنت متصل شدهاند.»
در نهایت سوال بیتالله عبداللهی نماینده اهر و هریس و ۷ نفر از نمایندگان از محمدجواد آذری جهرمی درباره ارتباطات تلفن همراه، اینترنت و اشتراک تلفن ثابت در روستاها در این جلسه مجلس مطرح شد. عبداللهی بعد از توضیحات وزیر گفت: «به خاطر جوانی او و اینکه باید به جوانان فرصت بدهیم، سوالم را به رأی نمیگذارم.»
به جای توئیتر و اینستاگرام، به مناطق محروم سر بزنید
محمود نگهبان نماینده خواف و رُشتخوار با این مقدمه که مشکل آنتندهی خطوط همراه اول و ایرانسل در خیلی از روستاها وجود دارد، گفت: "در مراکز استانها هم وضعیت آنتندهی تلفن همراه بهتر نشده است و مشکلات زیای وجود دارد. تسهیل و تسریع دسترسی مخابرات در نقاط دورافتاده و محروم از وظایف وزارت ارتباطات است. انتظار ما این بود که وزیر جوان به جای دلمشغولی به ارائه پیام در توئیتر، اینستاگرام و فضای مجازی به صورت میدانی در استانهای مختلف کشور به ویژه در شهرستانها و مناطق محروم حضور پیدا کند. ایشان به مراکز استانها سفر داشته اما حضورش در مناطق محروم کمرنگ بوده است.»
سلامی ادامه داد: "ای کاش به روستاها و مناطق محروم توجه ویژه میشد و امکانات لازم اختصاص پیدا میکرد. آنها به قدر کافی از مشکلات معیشتی رنج میبرند پس چه گناهی کردند که از حداقل امکانات ارتباطی هم برخوردار نباشند. وضعیت به گونهای است که در بسیاری از روستاها برای مکالمات، مجبورند تلفن ثابت خود را به سقف خانه آویزان کنند تا ارتباط برقرار شود یا اینکه به پشتبام برای صحبت و تلفن همراه بروند."
کارت زرد برای عملکرد آقای وزیر در روستاها
بعد از توضیحات نماینده سوال کننده و وزیر، مصری رئیس جلسه از نگهبان سلامی پرسید که آیا از پاسخ قانع شده است، که او گفت: ضمن تشکر از حسن نیت وزیر نسبت به حل مسائل و مشکلات مناطق محروم، به دلیل آنکه مدتها پیگیر موضوع بودهام معتقدم که اتفاقی نیفتادهاست و آمار و ارقام ارائه شده جایگاهی ندارد.» پاسخهای وزیر به رأی مجلس گذاشته شد و نمایندگان با ۸۳ رأی موافق، ۸۳ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند که از پاسخهای وزیر قانع نشدند.
نظر شما