۱۱ فروردین ۱۳۸۶، ۱۲:۱۳

با شدت گرفتن اختلاف بوش و کنگره عنوان شد ؛

انتقادکاخ سفید از تصمیم پلوسی برای سفر به سوریه / ناکامی وزارت خارجه آمریکا در منصرف کردن پلوسی

انتقادکاخ سفید از تصمیم پلوسی برای سفر به سوریه / ناکامی وزارت خارجه آمریکا در منصرف کردن پلوسی

کاخ سفید از تصمیم رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای سفر به سوریه و دیدار با مقام های بلندپایه این کشور به شدت انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، " دانا برینو" سخنگوی کاخ سفید در واکنش به تصمیم " نانسی پلوسی" رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت : این حقیقتا ایده نادرستی است و تنها به "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه کمک می کند.

وی افزود: این کشور (سوریه) به تروریسم کمک می کند و در تلاش برای متزلزل کردن دولت "فواد سنیوره" نخست وزیر لبنان است و به جنگجویان خارجی اجازه می دهد تا از طریق مرزهای خود به عراق بروند.

برپایه این گزارش، وزارت امورخارجه آمریکا برای متقاعد کردن پلوسی به منظور صرف نظر کردن از تصمیم خود جهت سفر به سوریه تلاش کرد اما در این راه ناکام ماند و بنابراین از پلوسی خواست تا "پیامی قوی" را به مقام های سوری درباره لبنان، عراق و گروههای هوادار فلسطینی ها که دولت آمریکا آنها را "تروریستی" می خواند، بفرستد.

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که از سرسخت ترین مخالفان سیاست های رئیس جمهوری آمریکا به شمار می رود تصمیم گرفته است تا به زودی برای دیدار و گفتگو با مقام های بلندپایه سوریه بویژه شخص "بشار اسد" رئیس جمهوری این کشور به دمشق سفر کند.

"ریک اورت" سخنگوی "کیث الیسون" اولین نماینده مسلمان کنگره آمریکا و یکی از اعضای همراه هیئت پلوسی گفت که رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و  نمایندگان همراه وی هم اکنون در تل آویو به سر می برند و سپس به سوریه، لبنان و عربستان سفر خواهند کرد. پلوسی بالاترین مقام آمریکایی است که در سال های اخیر به سوریه سفر می کند.

برخی محافل رسمی سوریه از سفر پلوسی استقبال کرده اند و خبرگزاری "آ.ک.ای" ایتالیا به نقل از "محسن بلال" وزیر اطلاع رسانی سوریه نوشت که سفر رئیس مجلس نمایندگان سوریه به منزله فروپاشی قطع تماس ها بین دمشق و واشنگتن به شمار می رود.

این خبرگزاری افزود : برخی ناظران بعید نمی دانند که سفر پلوسی نشانه ای درخصوص احتمال ذوب شدن یخ میان واشنگتن و دمشق باشد. تصمیم پلوسی برای سفر به سوریه درپی شدت گرفتن اختلافات کنگره با دولت آمریکا درباره نوع  سیاست های واشنگتن بویژه در قبال عراق اتخاذ شده است.

مجلس سنای آمریکا هشتم فروردین قانونی رابه تصویب رساند که براساس آن باید نظامیان آمریکایی تا مارس سال 2008عراق را ترک کنند و این در حالی است که بوش بارها مخالفت خود را با تعیین جدول زمانبندی شده برای خروج از عراق اعلام کرده است.

درهمین راستا، مجلس نمایندگان آمریکا نیزسوم فروردین قانون مشابهی رابه تصویب رسانده بود که براساس آن نیروهای نظامی آمریکایی حاضر در عراق باید تا 31 آگوست سال 2008 میلادی این کشور را  ترک کنند.

خروج نیروهای آمریکایی ازعراق یکی ازشعارهای دموکراتها درانتخابات میاندوره ای کنگره درماه نوامبر( آبان 85) در آمریکا بود که این حزب را بار دیگر پس از 12 سال سلطه جمهوریخواهها بر کنگره، به آن بازگرداند.  

کد خبر 464447

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha