به گزارش خبرنگار مهر، در آخرین روز از خردادماه و فصل بهار سال ۱۳۹۸ نه تنها از رونق گالریهای هنری پایتخت کم نشده و علاوه بر ادامه نمایشگاههای قبلی، بلکه شاهد افتتاح نمایشگاههای متعدد هنری نیز هستیم که برخی از آنها که در این روز افتتاح میشوند، بر میشمریم.
گالری هما
نمایشگاه انفرادی طراحی و نقاشی سیما شاهمرادی با عنوان «نارنجها می رسند» روز جمعه ۳۱ خردادماه در گالری هما به نشانی خیابان کریم خان زند، خیابان سنایی، کوچه چهارم غربی، پلاک ۸، واحد یک افتتاح میشود.
گالری ثالث
نمایشگاه نقاشیهای علی خالق با عنوان «خشم و هیاهو» ۳۱ خرداد ماه در گالری ثالث به نشانی خیابان کریم خان زند، بین ایرانشهر و ماهشر شماره ١٤٨ افتتاح میشود و تا ۵ تیرماه در این گالری برپاست و همه روزه از ساعت ١٣ تا ٢١ میزبان هنرمندان و علاقه مندان به هنر است.
علی خالق پیش از این، شش نمایشگاه انفرادی برگزار کرده است و سابقه حضور در بیش از ۷۰ نمایشگاه گروهی بین المللی را در کارنامه هنری اش دارد.
گالری پردیس ملت
مراسم حراج آثار هنری هنرمندانی که هفته گذشته با عنوان «خانه خوبان» در گالری پردیس ملت افتتاح شد، روز جمعه ۳۱ خردادماه با اجرای بهرام رادان در همین مکان برگزار میشود.
در این نمایشگاه ۱۲۷ اثر از ۸۴ هنرمند از جمله کامبیز درمبخش، فخرالدین فخرالدینی، حسین محجوبی، یدالله کابلی خوانساری، کوروش شیشهگران، طاهر شیخالحکمایی، جواد بختیاری، عینالدین صادقزاده، معصومه مظفری و… به نمایش گذاشته شده که قرار است بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد فروش آثار خود را به آسیب دیدگان سیل اهدا کنند. علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند تا ۳۱ خرداد به گالری پردیس ملت به نشانی خیابان ولی عصر (عج)، ابتدای بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی، رو به روی بزرگراه کردستان، پردیس سینمایی ملت، طبقه منفی ۲ مراجعه کنند.
گالری کاما
در نمایشگاه گروهی «حس تعلیق» محسن جمالی نیک، مرمر صالحی و بابک پزشکی نقاشیها و کاسههای سفالین خود را با موضوع اجتماعی به نمایش میگذارند. این نمایشگاه روز جمعه ۳۱ خردادماه در گالری کاما افتتاح میشود.
گالری ایوان
نمایشگاه عکس، چیدمان ویدئو آرت با عنوان «سفر به صبح» به مناسبت سومین سال درگذشت هنرمند فقید سینمای ایران عباس کیارستمی جمعه ۳۱ خرداد در گالری ایوان برگزار میشود. اسامی هنرمندان اعضای انجمن عکاسان سینمای شرکت کننده در نمایشگاه سومین سالانه بزرگداشت عباس کیارستمی بدین شرح است: علی نیک رفتار، محمد فوقانی، حسن شجاعی، مهدی حیدری، مسعود اشتری، امید صالحی، حسن هندی، حافظ احمدی، امیر عابدی، بابک برزویه، جلال حمیدی، سحاب زری باف، سمیه جعفری، حبیب مجیدی، مهدی دلخواسته، حسام خلوصی، آرزو اتحاد، ایران انتظام، عبدالرضا نیکو، عباس ابهری، مریم مجد و رز ارغوان آذر.
مخاطبان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند تا ۱۴ تیر ماه به آدرس گالری ایوان واقع در الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بنبست حمید، شماره ۱ مراجعه کنند.
گالری زیرزمین دستان
نمایشگاه انفرادی سپند دانش با عنوان «معرفی هاب» جمعه ۳۱ خردادماه در گالری زیرزمین دستان واقع در خیابان فرشته، خیابان بیدار، پلاک ۶ آغاز به کار میکند.
گالری مرکز نبشی
نمایشگاه گروهی عکس با عنوان «چند روزی در میان» با یادی از عباس کیارستمی و با حضور هنرمندان عکاس و سینماگر جمعه ۳۱ خردادماه در گالری مرکز نبشی خیابان کریم خان، خیابان استاد نجات اللهی (ویلا)، کوچه خسرو، پلاک ۵۱ گشایش مییابد. در این نمایشگاه آثاری از صابر ابر، رضا کیانیان، مجید برزگر، جعفر پناهی، ابراهیم حقیقی، نادر داوودی، کامران شیردل، محمد فرنود، جاسم غضبان پور، افشین شاهرودی، محمود کلاری و … به نمایش در میآید.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «نگاهش چون پنجرهای که رو به باغ گشوده میشود، به زندگی پیوند خورد. وقتی آمد باغ تابستانه بود. وقتی بود، چون عارفی که هنرمندانه رویدادهای ساده را تعبیر میکند، به روایتی بی تکرار از زندگی دست یافت؛ و وقتی رفت باغ همچنان غرق تابستان بود و اما پنجره دیگر خیال بسته شدن نداشت.
عباس کیارستمی هویتی دوباره بخشید به نادیدههای ناب از قلم افتاده؛ به راههای بی مقصد و عاشقانههای در پس عاشقانهها، و روایتی از نو رقم زد، بر قصههای تمام و ناتمام و به ایهام هنر آغشته، که گاه در پشت درهای بسته فراموش میشوند؛ چون سایهی درختی که بر روی برف به چرخش زمین محو میشود و برفی که به گرمای خورشید ذوب.
او به ترجمان یگانهی هنرمند از زندگی و بازتاب آن در ثبت اثر باور داشت. باور داشت که اساس کار در تفاوتهاست و وحدت نگرش، امری است ملالآور. او ما را در این فاصلهی میان سیاه و سپید، به درنگی، دگربار بر هرآنچه هست دعوت میکرد. به دیدن و درک و دریافت قصههای مستتر در لایههای پنهان این پهنهی خاکستری.
در هفتاد و نهمین سالگرد زادروز عباس کیارستمی، «چند روزی در میان» شاید بهانهای است، تا در مقام پاسداشت و احترام، هفتاد و نه هنرمند، هریک به بیان و نگاه خویش، روایتی از زندگی را ثبت و در میان قابهایی یکسان به او تقدیم کنند. به او که وقتی آمد آمد، وقتی بود بود، و وقتی رفت بود.»
گالری اعتماد نگارستان
نمایشگاه انفرادی آثار مهدی دندی با عنوان «ریاکارانه» از روز ۳۱ خردادماه در گالری اعتماد نگارستان واقع در میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، باغ نگارستان آغاز به کار میکند. در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «چطور میتوانم احساساتم را برایت شرح دهم، چطور؟ حتی برای خودم / قسم میخورم نخواهم توانست / چطور همه چیز دارد از هم می پاشد / آنقدر تند و بی صدا / مانند غرق شدن در خون، در دریا / کدام زیبایی / چه تلاشی / کدام نتیجه / کدام نتیجه کثافت تو را میرهاند / و تو به آن امید بستهای / ما به آن امید بستهایم / نمیدانم … / همچون چشم اندازی عبث، همچون پروازی عبث همچون زمانی که تظاهر به خواب میکنی ولی بیدار هم نیستی / درخشش چقدر ریاکارانه و فریبنده است هر روز، هر لحظه، در جستن راهی برای درخشان کردن / تو فقط نگاه کن. همین!»
گالری هور
فرشید ملکی نیز در این روز با نمایشگاه طراحیهایش به گالری هور واقع در خیابان مطهری، خیابان میرزای شیرازی شمالی، کوچه نعیمی، شماره ۱۲ میآید.
گالری شکوه
نمایشگاه انفرادی نقاشیهای صفا امیرمقدم با عنوان «رستگاری» از جمعه ۳۱ خردادماه در گالری شکوه به نشانی فرمانیه، بلوار شهید اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، پلاک ۱۹ گشایش مییابد.
در بیانیه این نمایشگاه میخوانیم: «جهان آکنده از توده ذرات بی نهایت خرد است که کمابیش از همان قواعد هستی بخش اجرام ستارگان و کهکشانها پیروی میکنند؛ حرکت جوهری و بی پایان که همیشه چرخشی و مرکزگرا یا مرکز گریز است. عالم حیات نیز بر همین روال پدیدار میشود؛ حرکت دورانی سلولهای بنیادی که میلیونها اسپرماتوزوئید را به نخستین و مرگبارترین چالش زندگی روانه میسازد. صدها میلیون ذره بسیار خرد در جستجوی حیات بر مدار سرنوشت به پیش میروند، در حالی که همگان به فنا خواهند رفت، الا یکی که به رستگاری خواهد رسید؛ آنکه سریعترین، تواناترین و البته خوش شانس ترین است. این بزرگترین قربانگاه زندگی و نخستین مسلخ عشق است.
درون مایه این مجموعه نقاشیها، ارائه تصویری انتزاعی از این نبرد باشکوه برای ورود به جهان زیستن است؛ داستان کوچک بودن هستی فرد در برابر عالم بی نهایت، حماسه عشق و بقا و تراژدی سرنوشت. منبع الهام این تصاویر دریافتهای علم زیست شناسی از جهان سلولی و رازهای تولد و مرگ است. از منظر شکلی این تصاویر بنیادیترین نقش پویای هستی هستند با فرمهای اسپیرال، حرکتهای طوفانی، هندسه فراکتالی و کششهای سیال بسوی مرکز که الگوی چرخشهای ذرات بسیار ریز سلولی و نیز اجرام عظیم سماوی است. اما این آثار از بازنمایی شکلی این حرکتها فراتر رفته و سعی در مفهومی کردن دریافتهای علمی دارند تا به تشابه آنها با عرصههای زندگی انسانی اشاره کنند.»
نظر شما