به گزارش خبرنگار مهر، مهر الله رخشانی مهر بعدازظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران به میزبانی بسطام، ضمن بیان اینکه یکی از بحثهایی که در وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۸ دنبال میشود جمع آوری بخاریهای نفتی است، ابراز داشت: برای تحقق این مهم در کوتاه مدت برنامه ریزی شده و قرار است در فاز نخست ۲۴ هزار بخاری از کلاسهای درسی جمع شود.
وی با بیان اینکه در برخی مدارس علمک گاز نصب ولی هنوز از بخاری نفتی استفاده میکنند که خوشبختانه در فاز نخست، اعتبار مورد نیاز برای جمعآوری بخاریهای نفتی فراهم شده است، افزود: ۱۳۶ هزار کلاس درس از سیستمهای گرمایشی غیر استاندارد استفاده میکنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هنوز استاندارد لازم برای ایجاد زیر ساختهای لازم فراهم نشده، به این معنا که باید گاز رسانی و سیستم برقرسانی باشد تا بتوان استاندارد سازی را به نحو مطلوب انجام دهیم، تاکید کرد: استفاده از سیستمهای حرارت مرکزی با سوخت گازوئیل در برخی مناطق مرزی با وجود دشواریها به صورت پکیج مرکزی ایمن اجرایی خواهد شد که البته به دنبال راه حل انجام آن هستیم.
رخشانی مهر گفت: سهم نوسازی مدارس در کمیسیون تلفیق از ۲۰ درصد به ۵۰ درصد رسیده است و همچنین برآورد میشود ۷۸۸ تا ۸۰۰ میلیارد تومان نیز برای استانداردسازی مدارس اختصاص یابد.
وی بابیان اینکه سرانه استاندارد فضاهای آموزشی ۸.۴ متر مربع و میانگین سرانه ۵.۲ مترمربع است، افزود: ازآنجاکه ۱۱ استان کشور زیر خط میانگین سرانه فضای آموزشی قرار دارند طبیعتاً اولویت اول نوسازی مدارس رساندن مدارس به میانگین کشوری خواهد بود که از ابتدای سال ۹۷ تاکنون بر اساس اولویتبندی برنامهها پیشبینیشده است.
معاون وزیر آموزشوپرورش بابیان اینکه ۳۰ درصد فضاها فرسوده و نیازمند تخریب، بازسازی و مقاومسازی است، تصریح کرد: اعتبارت تخریب و بازسازی تامین و در اختیار نوسازی مدارس قرار گرفت، طبق آمار سال ۸۲ میزان مدارس تخریبی ۷۰ درصد بود که از محل همین اعتبارات این عدد عکس شد یعنی ۳۰ درصد مدارس نیازمند بازسازی و ۷۰ درصد مقاومسازی شده است و توانستیم ۵۰ درصد از مدارسی که نیازمند بازسازی بودند را مقاومسازی کنیم.
رخشانی مهر در ادامه تصریح کرد: بعد از سال ۶۷ معماری مدارس از حالت یک راهرو با سه کلاس رو به روی هم تغییر یافت و زیر بنای مدارس متفاوت شد قبلاً هر کلاس درس ۱۵ الی ۲۰ متر مربع زیر بنا بود اما اکنون ۴۵ متر مربع هر کلاس زیربنا دارد و این دستورالعمل سال ۶۷ باعث بالا رفتن زیربناها شد که وجود آزمایشگاه، کتابخانه، کارگاهها هزینه تمامشده ساخت مدارس را بالابرده است.
وی افزود: ۲۴ استان کشور تحت تاثیر سیل قرر گرفت و یک هزار و ۴۰۰ مدرسه کشور از یک الی ۱۰۰ درصد آسیب دید که اعتبارات مورد میاز برای تعمیر، تجهیز و بازسازی این تعداد مدارس ۴۴۰ میلیارد تومان بود که میبایست این رقم را تامین و در اختیار استان ها قرار دهیم.
رئیس سازمان نوسازی کشور بابیان اینکه تلاش شد تا مدارس آسیبدیده بعد از تعطیلات فروردین به موقع بازگشایی شود، ابراز داشت: در همین برهه کوتاه تمهیدات خاصی اندیشیده شد تا این مدارس به چرخه آموزشوپرورش بازگردند و تعمیرات جزئی را انجام و برخی مدارس دو شیف شدند و طبق برنامه برای مهرماه مدارس کوچکتر آماده حضور دانش آموزان میشوند.
رخشانی مهر در ادامه تصریح کرد: برای مدارس با متراژ بالاتر شامل ۱۲ کلاس اتمام آنها برای مهر سال ۹۹ برنامهریزیشده است و برای کالپوش نیز تا زمانی که زمین لازم برای ساخت در اختیار سازمان نوسازی مدارس قرار نگیرد نمیتوان مدرسهای بنا کرد که برای کوتاه مدت تعدادی کانکس آمادهشده است.
نظر شما