حجت الاسلام مهدی توسلی در گفتگو با خبرنگار مهر، از وجود ۶۷ بقعه متبرکه، امامزاده و آرامگاه در استان کرمانشاه خبر داد و اظهار داشت: از این ۶۷ مورد ۳۶ مورد مربوط به امامزادگان، ۱۱ مورد قدمگاه، ۱۹ آرامگاه و یک مسجد با کارکرد زیارتی در شهر کرمانشاه است.
وی از ارائه خدمات به زائرین، مسافرین و مجاورین در این بقاع متبرکه توسط اداره کل اوقاف وامور خیریه استان کرمانشاه خبر داد.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه در زمینه آمار بازدید از بقاع متبرکه استان نیز گفت: این آمار از نظر فصلهای مختلف متفاوت است و بقعه برخی امامزادگان در فصلی و بقعه برخی دیگر در فصول دیگر آمار بالایی از بازدید کنندگان را دارند اما در کل امامزاده باقر بیستون به دلیل اینکه در مسیر تردد مسافران قرار گرفته است، در طول سال بازدیدکنندگان زیادی دارد.
وی بیان داشت: همچنین به دلیل اینکه این استان در مسیر عتبات عالیات قرار گرفته است و دروازه عتبات عالیات هستیم، زائرانی که از طریق زمینی عتبات عالیات مشرف میشوند و باید از این مسیر عبور کنند، یکی از امامزادگانی که بیشترین زائر را دارد بقعه امامزاده باقر علیه السلام بیستون است.
حجت الاسلام توسلی ادامه داد: البته بقعه امامزاده ابراهیم ما در کنگاور نیز همین وضعیت مشابه را دارد و در شهر کرمانشاه هم بقعه امامزاده ابراهیم در طاق بستان از بازدیدکنندگان زیادی برخوردار است.
وی گفت: بقعه احمد بن اسحاق قمی در سرپل ذهاب نیز از نظر زائرین آمار خوبی داشت اما هم اکنون به دلیل زلزله و اتفاقاتی که در زمین افتاد در حال بازسازی است، فعلاً قابلیت زیارت را برای مردم ندارد و به زودی به بهره برداری برسد و مردم عزیز از فیض زیارت این بقعه متبرکه نیز بهره مند شوند.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه به انجام تبلیغات گسترده از سوی اوقاف برای معرفی بقاع متبرکه استان اشاره کرد و گفت: ما باید ارتباط مردم را با این بقاع متبرکه بیشتر کرده و آنها را از حالت محلی بودن خارج کنیم.
وی افزود: در این راستا سازمان اوقاف و امور خیریه تدابیری را اندیشیده است و از اواسط بهمن ماه سال گذشته اقدام به راه اندازی مراکز افق (اختصار فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و قرآنی) در بقاع متبرکه استان کرمانشاه کردهایم که میتواند تمام زمینههای زندگی را در بر بگیرد.
حجت الاسلام توسلی تاکید کرد: ما باید با بهرهگیری از ظرفیت بقاع متبرکه گرهی از مسائل و مشکلات مردم باز کنیم اما اطلاعات آنها را رفع کنیم.
وی با اشاره به برگزاری مراسمات مختلف در بقاع متبرکه استان گفت: باید در کنار این مراسمات از ظرفیت مبلغین و روحانیون جوان استفاده کنیم و سال گذشته نیز ۸۰۰ مبلغ اعزامی از قم در بقاع متبرکه استان کرمانشاه فعالیت کردند که همگی دورههای تخصصی لازم را گذراندهاند.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه افزود: مبلغان در طول سال در بقاع متبرکه حضور مستمر دارند و به سوالات مردم پاسخ میگویند و ساعت حضور آنها نیز با بنر در محل بقعه نصب میشود.
حجت الاسلام توسلی تصریح کرد: در بقاع پردترددی چون امامزاده باقر بیستون مبلغین به صورت شیفتی از صبح تا شب حضور دارند اما در سایر بقاع چون امامزاده ابراهیم طاقبستان در ساعاتی از صبح و عصر حضور دارند که در محل امامزاده با نصب بنرها و پلاکاردهایی اطلاع رسانی میشود. علاوه بر آن یک روحانی مستقر در قالب طرح مهاجر در بقاع داریم که مکلف است از صبح تا شب در محل امامزاده حضور داشته و جوابگوی مردم باشد.
نظر شما