به گزارش خبرنگار مهر، علی فتی ظهر دوشنبه در نشست راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری استان هرمزگان که در استانداری هرمزگان برگزار شد، بیان داشت: صندوق پژوهش و فناوری که در قانون برنامه سوم نیز وجود دارد برای حمایت از فعالان حوزه نوآوری و فناوری تشکیل شده است.
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان اظهارداشت: حدود ۱۴ سال است که این صندوق در کشور ما تاسیس شده است و مقرر شده بود که حدود سه هزار میلیارد تومان به این صندوقها برای کمک به شرکتهای دانشبنیان اختصاص پیدا کند.
فتی بیان داشت: سالانه نیم درصد از درآمد عمومی کشور نیز به این صندوق داده خواهد شد به عنوان اینکه بتوانند ریسک کنند، یعنی روی یک طرح دانشبنیان ریسک شود و در صورت از دست رفتن سرمایه مشکلی وجود نداشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: طرحهایی که به نتیجه رسیدهاند بالغبر هزار درصد نیز سود دهی داشتهاند که نمونههای موفقی در کشور در این زمینه وجود دارد.
رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان با ذکر اینکه صندوق پژوهش و فناوری کارگزار صندوق نوآوری و شکوفایی است، گفت: در حال حاضر صندوق نوآوری و شکوفایی حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه در حساب خود برای کمک به شرکتهای دانشبنیان دارد. تنها مکانیزمی که میتواند به این شرکتها کمک شود راهاندازی این صندوق است.
وی عنوان کرد: ما در صورتی میتوانیم با صندوق نوآوری ارتباط برقرار کنیم که یک صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی تشکیل شود و دولت نیز نمیتواند سهامدار عمده صندوق باشد.
رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان خاطرنشان کرد: استانهای هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان از چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان صندوق، توانستهاند تنها چهار میلیارد تومان را دریافت کنند.
وی تصریح کرد: این منابع در قالب تسهیلات زیر ۱۰ درصد به شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهیها و اعضای هیات علمی داده خواهد شد.
فتی ادامه داد: سهم بخش خصوصی در این صندوق حداقل باید ۵۱ درصد و سهم بخش دولتی حداکثر ۴۹ درصد باشد.
وی اذعان کرد: استان هرمزگان باید حداقل سه میلیارد تومان سرمایه جهت راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری جمعآوری کند و در صورت راهاندازی این صندوق، صندوق نوآوری و شکوفایی نیز ۹ برابر سرمایه تامین شده استان را در سرمایهگذاری میکند.
رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان اذعان کرد: در حال حاضر پارک علم و فناوری ۵۰۰ میلیون تومان، دانشگاه هرمزگان ۱۵۰ میلیون تومان، دانشگاه علوم پزشکی ۳۰۰ میلیون تومان و پالایشگاه نفت بندرعباس ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه جهت راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری در استان هرمزگان اختصاص دادهاند.
فتی اظهار کرد: پارک علم و فناوری استان هرمزگان از نظر مالی مشکلی ندارد اما ترکیب سهامداری در این صندوق باید به نحوی باشد که بیش از ۵۱ درصد توسط بخشخصوصی سرمایهگذاری صورت گیرد.
وی عنوان کرد: به ازای هر ۱۷ درصد سهام، یک نماینده در هیات مدیره صندوق از طرف سرمایهگذار حضور خواهد داشت و جزو تصمیمگیران این صندوق خواهند شد که در صورت سود دهی صندوق، سرمایهگذاران از سود این صندوق نیز بهرهمند خواهند شد.
رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان با بیان اینکه تا کنون هیچ صندوق پژوهش و فناوری در کشور شکست نخورده است، ابراز کرد: پس از افتتاح این صندوق، سهامداران میتوانند سهام خود را نیز به فروش برسانند.
نظر شما