به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام مجید باباخانی پیش از ظهر چهارشنبه در جمع اعضای کانون مداحان استان همدان بابیان اینکه رسالت تبلیغی مداحان مورد توجه است چراکه یک بعد آن متوجه محتوا و دیگری هنر است، گفت: همین ویژگی ها سبب شده ضریب نفوذ مداحی در جامعه نسبت به بسیاری از موضوعات بیشتر باشد.
وی با بیان اینکه گاهی دو بیت شعر آنچنان در جامعه نفوذ میکند که کانون معنویت فرد با آن شکل میگیرد، افزود: فردی ممکن است چنان با یک شعر عجین شده باشد که وقتی مشکلی در زندگی دارد به آن رجوع و توسل میکند و به زندگی برمیگردد.
حجت الاسلام باباخانی بااشاره به اینکه برخی افراد مداحی را امری ساده میدانند در حالی که مداح بین شعر و آوا تناسب به وجود میآورد و بر همین اساس گاهی منشأ اثر به خصوص بر روی جوانان است، گفت: اگر معنویت، ارتباط و اتفاق بزرگی چون مداحی نبود مشکلات بسیاری در جامعه بروز میکرد.
وی با اشاره به اینکه باید به مداحی در کشور توجه جدی شود آنچنان که مقام معظم رهبری بر این موضوع تاکید دارند، گفت: تبلیغ و عرضه فکر و فرهنگ معارف اسلامی با توجه به نیازهای روز و با نوآوری در ادبیات و روشها باید به گونهای باشد که در جان و دل مخاطب بنشیند.
ذاکران مبلغ دین و آرمانهای اهل بیت (ع) هستند
مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه ذاکران مبلغ دین و آرمانهای اهل بیت (ع) هستند، گفت: اهل بیت (ع) نقطه عطف اسلام و حقانیت است و ذاکری که میخواهد شعر بسراید باید مطالعه فراوان داشته باشد.
وی با بیان اینکه مداحان باید بیشتر از گذشته در راستای معرفی اهل بیت (ع) به شکل صحیح در جامعه تلاش کنند، به موضوع خانواده اشاره کرد و گفت: فعالیت در حوزه خانواده یکی دیگر از رسالتهای ذاکرین اهل بیت (ع) است.
مدیرکل تشکلهای دینی کشور و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی بابیان اینکه در صورت تحکیم خانواده، عفت، عاطفه، غیرت و تربیت نیز شکل خواهد گرفت؛ گفت: اگر کانون خانواده جدی و گرم باشد بسیاری از مشکلات اجتماعی دیگر وجود نخواهند داشت.
فضای فساد جامعه از موضوع بدحجابی گرفته تا مباحث اخلاقی ریشه در خانواده دارد حجت الاسلام باباخانی با اشاره به اینکه فضای فساد جامعه از موضوع بدحجابی گرفته تا مباحث اخلاقی ریشه در خانواده دارد، افزود: خانواده رکنی است که غرب درصدد ضربه زدن به آن است.
وی ادامه داد: آنچه غرب به آن توجه و تمرکز داشته، بنیان خانواده است و بر همین اساس باید دقت بیشتری از سوی مداحان صورت گیرد کمااینکه خانواده به انسان هویت میدهد و جرم و بزهکاری با گرم شدن کانون خانواده کمتر خواهد شد.
رئیس کانون مداحان و شعرای آئینی استان همدان نیز با بیان اینکه کانون مداحان دارای اثرگذاری بالایی است اما اگر بر روی فعالیت آن عالمانه تفکر نشود به همان اندازه آسیب زا خواهد بود، گفت: یکی از مشکلات عمده در فضای مداحی جدا کردن دو نسل سنتی و جدید است.
سیدعباس صدرالدینی ایجاد پلی بین این دو نسل را ضروری برشمرد و افزود: مداحیهای گذشته باید مداحیهای جدید را پذیرا باشند و مداحان جوان تر نیز نسبت به قدیمیترها ارادت بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر قرار باشد نسل گذشته گنجینههایش را با خود دفن کند دیگر تجربیاتی نداریم و با آسیبهای این حوزه خواهیم ماند، عنوان کرد: باید رویکرد محتوایی شعر در مداحی مورد توجه باشد.
صدرالدینی خواستار تشکیل شورای شعر در معاونت سازمان تبلیغات اسلامی شد و گفت: باید در مداحی به جنبههای ایثار، شجاعت و خصوصیات انسانی و الهی اهل بیت (ع) توجه کرد.
نظر شما