۲۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۱۰

در گفتگو با مهر عنوان شد:

افزایش ظرفیت پذیرش رشته کارشناسی ارشد قرآن کاوی رایانشی

افزایش ظرفیت پذیرش رشته کارشناسی ارشد قرآن کاوی رایانشی

رئیس پژوهشکده اعجاز قرآن دانشگاه شهید بهشتی از افزایش ظرفیت رشته قرآن کاوی رایانشی در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۹۸ خبر داد.

دکتر علیرضا طالب پور در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ظرفیت رشته قرآن کاوی رایانشی در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد در زیرمجموعه گروه مهندسی علوم رایانه و مهندسی فناوری اطلاعات (IT) افزایش یافت.

وی ادامه داد: این افزایش ظرفیت در نتیجه موفقیت چشمگیر فارغ التحصیلان و اساتید پژوهشکده اعجاز قرآن در اختیار دارندگان مدرک کارشناسی علوم مهندسی مخصوصاً هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات و علاقه مند به علوم قرآنی قرار گرفته است.

رئیس پژوهشکده اعجاز قرآن دانشگاه شهید بهشتی افزود: رشته قرآن کاوی رایانشی در برگیرنده تمامی امور مربوط به ارتباط مفاهیم، الفاظ، نظم لفظی و ادبی و موضوعات قرآن از طریق کامپیوتر است که روش های مختلفی از جمله هوش مصنوعی، آمار، آنتولوژی، توصیف صوری و سایر تکنولوژی های کامپیوتری را شامل می شود.

طالب پور تاکید کرد: پذیرش در رشته قرآن کاوی رایانشی از طریق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۸ و از طریق کنکور سراسری قابل دسترس در سایت سازمان سنجش و شیوه‌نامه‌های مصوب شورای استعداد درخشان دانشگاه، از بین دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته دانشگاه‌های منتخب، برای نیمسال اول تحصیلی ۹۹-۹۸ در دوره روزانه رشته قرآن کاوی رایانشی مقطع کارشناسی‌ارشد با کد ۲۲۸۵۵ در دوره روزانه امکان پذیر است.

رئیس پژوهشکده اعجاز قرآن دانشگاه شهید بهشتی افزود: علاوه بر آن، علاوه بر دوره روزانه رشته قرآن کاوی رایانشی که زیرمجموعه مهندسی فناوری اطلاعات (IT) (۱۲۷۶) در جدول شماره ۳ کدرشته محل های تحصیلی فنی و مهندسی ارائه شده است، پذیرش در پردیس خودگردان دانشگاه شهید بهشتی با کد ۲۲۸۸۰ و همچنین پذیرش نوبت دوم در کد رشته ۲۲۸۶۸ نیز برای علاقه مندان در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: رشته قرآن کاوی رایانشی در مجموعه مهندسی کامپیوتر بوده و ۸۰ درصد دروس آن از گرایش هوش مصنوعی با تمرکز متن کاوی و ۲۰ درصد واحدهای آن از دروس علوم قرآنی است. فارغ التحصیلان رشته قرآن کاوی رایانشی قادر خواهند بود با روش های پیشرفته هوش مصنوعی گرایش پردازش زبان طبیعی در جهت پیشبرد مرزهای دانش و کمک به ایجاد روح علمی در جامعه در اهداف کاربردی فعالیت کنند.

طالب پور، ایجاد واسطه‌ای کاربری مناسب برای جستجو و پردازش واژه‌ها، عبارات و مفاهیم قرآنی، بهبود روش‌ها و الگوریتم‌های داده کاوی و متن کاوی به منظور آنالیز و کمی سازی داده‌های متنی و مفهومی قرآن، ایجاد نمودارها، جداول و تصاویر از روابط میان واژه‌ها، الفاظ و عبارات قرآنی به منظور بررسی‌های آماری، ایجاد شبکه‌های ارتباط واژگانی قرآن به منظور کشف روابط قطعی و احتمالاتی جهت هستی شناسی قرآن از جمله این اهداف برشمرد.

وی گفت: بهبود و بکارگیری روش‌ها و الگوریتم‌های کشف الگو جهت کشف الگوهای تکرار، وزن و … در قرآن، بکارگیری روش‌ها و الگوریتم‌های رمزنگاری برای رمزگذاری بر روی واژه‌ها و الفاظ قرآنی و روابط میان آنها، ایجاد پیکره متنی جامع از قرآن جهت استفاده در تحلیل‌های صرفی، نحوی، مفهومی و… و ایجاد ابزارهای پردازش سایر متون عربی و مقایسه ویژگی‌های آن با قرآن جهت کشف ویژگی‌های ممیزه قرآن از دیگر اهداف این رشته است.

رئیس پژوهشکده اعجاز قرآن دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: فارغ التحصیلان علاوه بر امکان ادامه تحصیل در مقطع دکتری مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی و یا زبانشناسی رایانشی و پردازش زبان طبیعی، فرصت های شغلی مختلفی را در اختیار خواهند داشت.

وی، از عضویت هیئت علمی در دانشگاه ها و مراکز عالی و جذب به عنوان کارشناس پردازش کامپیوتری در پژوهشکده های علوم اسلامی، ایجاد استارت آپ ها و موسسات تحقیقاتی- کامپیوتری علوم اسلامی، جذب به عنوان متخصص ابزارهای پردازش زبان عربی، جذب به عنوان طراح نرم افزارهای داده کاوی و پردازش قرآنی، فعالیت در زمینه تولید یک پیکره متنی جامع و استاندارد از قرآن و سایر متون عربی در سطوح مختلف زبانی و مشاور تخصصی در زمینه تحلیل متون اسلامی- عربی و ارزیابی تحلیل ها و پردازش های زبانی به عنوان بخشی از این شغل‌ها نام برد.

طالب پور افزود: فعالیت در زمینه طراحی و تولید نرم افزارهای پردازش کامپیوتری متون عربی- اسلامی، فعالیت در زمینه تدوین علوم انسانی بر مبنای دانش های استخراجی از قرآن کریم، فعالیت در زمینه ارائه الگوی پیشرفت در قالب یک برنامه کاربردی مبتنی بر گزاره های قرآنی از دیگر بخش‌هایی است که این افراد می توانند در آن فعالیت کنند.

وی خاطرنشان کرد: پژوهشکده اعجاز قرآن دانشگاه شهید بهشتی نگاه ویژه ای به توانایی‌های فردی دانشجویان این پژوهشکده میان رشته ای دارد و تمهیداتی را برای هدایت و شکوفایی دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد به کار بسته است. متقاضیان از طریق درگاه اینترنتی پژوهشکده به آدرس https://www.sbu.ac.ir/Res/QURAN و یا مراجعه حضوری می توانند جهت اخذ اطلاعات و مشاوره اقدام کنند.

کد خبر 4663812

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha