خبرگزاری مهر- گروه هنر: «هفت روز سیما» عنوان بسته خبری-تحلیلی ویژهای است که قرار است هر پنجشنبه به بازخوانی اهم تحولات خبری مرتبط با متن و حاشیه تولیدات تلویزیون و شبکه نمایش خانگی در طول هر هفته بپردازد.
در این بسته خبری هفتگی در نظر داریم در کنار خبرهای رسمی فعالیت برنامهسازان و مدیران سیما، نیم نگاهی به حواشی رسانهای و حتی شایعاتی که به رغم غیررسمی بودن میتوانند در اخبار مرتبط با سیما تأثیرگذار باشند هم داشته باشیم.
امروز پنجشنبه ۲۷ تیرماه میتوانید با اولین بسته خبری «هفت روز سیما» در مرور مهمترین رویدادها و خبرهای تلویزیون و شبکه نمایش خانگی در هفتهای که گذشت، با خبرگزاری مهر همراه شوید.
چهره هفته؛ فردوس کاویانی
فردوس کاویانی یکی از چهرههای نوستالژیک تلویزیون دهههای ۶۰ و ۷۰ است که تا اوایل دهه ۹۰ هم بازی او در سریالهای تلویزیونی ادامه پیدا کرد اما مهمترین حضورش به سریالهایی چون «همسران» و «آژانس دوستی» برمیگردد و حتی شاید هنوز طنین «مهین» گفتنهای او در نقش کمال که مهرانه مهین ترابی را در «همسران» مورد خطاب قرار میداد در خاطر خیلیها مانده باشد.
کاویانی در سالهای اخیر نه تنها در هیچ کار سینمایی و تلویزیونی حضور پیدا نکرد که به دلیل بیماری کمتر در محافل و مراسمها حاضر میشد و بهشدت پشت غبار فراموشی در هیاهوی فعالیت رسانهها، پنهان شده بود.
وی البته چند باری در مراسمهای سینمایی و تئاتری دیده شد و حتی چهره تکیدهاش که از چشم برخی عکاسان خبری پنهاد نمانده بود، باعث تألم خاطر بسیاری از دوستداران سریالهای شبانه دهه ۷۰ شد.
شب گذشته اما بعد از سالها برای این بازیگر بزرگداشتی در خانه سینما برگزار شد. مراسمی که هرچند به همت امیر پوریا منتقد سینما و در قالب جلسات نکوداشتی با عنوان «گوشههای کم پیدای سینمای ایران» برگزار شد اما با استقبال ویژه چهرههای سرشناس تئاتر و تلویزیون نیز همراه شد.
برگزاری این بزرگداشت برای این چهره دوستداشتنی سیما و سینما آن هم بعد از این همه سال فراموشی هرچند با غیبت حسرت برانگیز صاحب مراسم یعنی فردوس کاویانی رقم خورد اما فرصتی غنیمت بود تا نامش باردیگر به سرتیتر خبری رسانهها تبدیل شود. ایکاش تلویزیون هم برای چهرههایی که سالها برای مخاطبانش سرمایه و اعتباری فراهم کردهاند جلساتی از این دست ترتیب دهد و یا لااقل ای کاش بخشی از مدیران سیما خود را به این مراسم بزرگداشت رسانده بودند!
حاشیه هفته؛ «نینی» در کمین «خندوانه»!
رامبد جوان و همسرش نگار جواهریان مدتی است که در کانادا به سر میبرند در این مدت حاشیههای مختلفی هم پیرامون آنها، سرنوشت برنامه «خندوانه» حتی فرزندی که در راه دارند مطرح شده است.
چندی پیش انتشار جدول برنامههای تابستانی شبکه نسیم ابهاماتی را نسبت به ادامه تولید «خندوانه» در فضای مجازی ایجاد کرد که همان زمان سیدعلی احمدی تهیهکننده این برنامه شبانه شبکه نسیم در گفتگو با خبرگزاری مهر مطرح کرد که «خندوانه» بعد از محرم و صفر ساخته و پخش خواهد شد.
با این حال رامبد جوان خود درباره «خندوانه» همچنان سکوت پیشه کرده و اطلاعرسانی او درباره فعالیت تازهاش در قالب یک انیمیشن دنبالهدار شائبههایی را درباره تمایل او برای ادامه همکاری با سیما به وجود آورد.
طی یکی دو روز گذشته و با تغییر هویت کانال تلگرامی برنامه «خندوانه» و اختصاص آن به انیمیشنهای کوتاه «نی نی و دادا» که رامبد جوان بارها آن را بهعنوان فعالیت تازهاش در فضای مجازی تبلیغ کرده بود، حرف و حدیثها درباره «پایان همکاری رامبد با تلویزیون» ضریب گسترش دوچندان پیدا کرد.
این تغییر نام و شناسنامه در یک کانال تلگرامی سریعاً مورد توجه برخی کانالهای خبری و شبکههای اجتماعی قرار گرفت و آن را به نوعی پایان خندوانه و همکاری رامبد جوان با تلویزیون دانستند. خود رامبد جوان در این باره حرفی نزد ولی بیشتر از یک روز از این اتفاق نگذشت که انیمیشنهای کوتاه حذف شدند و دوباره نام کانال به «خندوانه و جناب خان» تغییر پیدا کرد تا شاید این شائبه را که رامبد از «خندوانه» خداحافظی کرده است در نطفه ساکت کند.
اتفاق ویژه هفته: تمدید کوچ برندها از سیما!
در کنار حرف و حدیثهای مجازی و شایعات غیررسمی درباره تصمیم رامبد جوان برای ادامه فعالیت هنری در خارج از قاب تلویزیونی، در این هفته خبر رسمی ساخت دو مجموعه توسط دو کارگردان مطرح تلویزیون هم قابل تأمل بود. دو چهرهای که البته پیش از این هر دو طعم موفقیت در شبکه نمایش خانگی را چشیدهاند اما امید میرفت که در آیندهای نزدیک شاهد فعالیت مجددشان در تلویزیون باشیم که علیالظاهر قرار نیست اینگونه شود؛ حسن فتحی با «جیران» و مهران مدیری با «شب نشینی» باردیگر میخواهند بخت خود را در شبکه نمایش خانگی بیازمایند.
حسن فتحی طی سالهای متمادی سریالهای خاطرهانگیزی برای تلویزیون ساخت از «پهلوانان نمیمیرند» و «شب دهم» تا «مدار صفر درجه» و «میوه ممنوعه».حضور او در شبکه نمایش خانگی و ساخت «شهرزاد» اگرچه حسرتی برای مخاطبان تلویزیون بود اما خاطره دیگری را در مدیوم و مختصاتی متفاوت برای علاقمندان آثار وی رقم زد.
در مدتی که بعد از ساخت «شهرزاد» مشغول استراحت بود خبرهایی هم از طرف تلویزیونیها برای ساخت سریالی با محور پهلوانان منتشر میشد که به طور رسمی از طرف خود وی تکذیب میشد.
چند روز پیش اما خبری به صورت رسمی از دومین سریال وی در شبکه نمایش خانگی منتشر شد؛ خبری درباره سریال «جیران» که قرار است به تهیهکنندگی اسماعیل عفیفه و نویسندگی احسان جوانمرد (که پیش از این نگارش سریال «بانوی عمارت» را بر عهده داشته است) به تولید برسد.
در خلاصه داستان این سریال تاریخی که به دوره ناصرالدین شاه مربوط است و مثل اکثر سریالهای فتحی فضایی ملودرام دارد به قصهای از عشق و حقیقت و مجاز اشاره شده است. جیران نام یکی از زنان دربار ناصرالدین شاه است و در این سریال قرار است به برخی از چهرههای این دوره تاریخی پرداخته شود که با تخیل و درام نیز همراه است.
آخرین حضور مهران مدیری در تلویزیون هم به همین نزدیکیها برمیگردد؛ ایام عید نوروز ۹۸ شاهد طنازیهای نقادانه او در قاب «دورهمی» بودیم که البته زهرش تا حدی گریبانگیر خودش هم شد! در حالی که مخاطبان در انتظار فصل جدید «دورهمی» بودند اما قسمت ویژه نوروز این برنامه اولین و آخرین قسمت آن در سال جدید شد و مصطفی احمدی تهیه کننده این برنامه به خبرگزاری مهر اعلام کرد که تا اطلاع ثانوی مهران مدیری نه «دورهمی» میسازند و نه هیچ کار دیگری در تلویزیون خواهد داشت.
این روزها سریال «هیولا» با بازی و کارگردانی مدیری در شبکه نمایش خانگی توزیع میشود و روز گذشته هم خبر رسید که ۱۰ قسمت از تاک شوی جدید وی با نام «شب نشینی» که کاری حدوداً ۱۰۰ قسمتی است از سازمان سینمایی مجوز گرفته است.
مهران مدیری در چند وقت اخیر همه کارهایش را به تهیه کنندگی مصطفی احمدی ساخته است و احمدی تهیهکننده این مجموعه نیز هست که پیش تولید آن آغاز شده است. حضور مهران مدیری در شبکه نمایش خانگی البته تجربه تازه ای نیست و او پیش از این چندین سریال و مجموعه را برای این مدیوم رسانهای ساخته است که اولین کارش به زمان «قهوه تلخ» بازمیگردد.
سینما در سیما؛ آغاز یک مسابقه سینمایی
وقتی صحبت از سهم «سینما» از آنتن تلویزیون میشود غالباً ذهنها به سمت برنامه «هفت» و یا دیگر برنامههای گفتگومحور تلویزیونی که با دعوت و حضور چهرههای سینمایی پخش میشود، میرود. اما این همه سهم سینمادوستان از تلویزیون نیست.
در کنار برنامههای تحلیلی حوزه سینما، شبکه چهار سیما چند سالی است که در قالب مسابقهای با عنوان «چهار، سه، دو یک» علاوهبر بسترسازی برای یک استعدادیابی تخصصی و بیزرق و برق، لحظاتی سرشار از لذت «سینما» را با مخاطبان خاص خود به اشتراک میگذارد.
پخش سری جدید برنامه «چهار، سه، دو، یک» چندی است که از شبکه چهار سیما آغاز شده است که جزو اولین برنامههایی بود که میتواند به عنوان یک مسابقه استعدادیابی محسوب شود.
این مسابقه از آیتمهای مختلف «تدوین»، «اجرایی»، «تحلیل فیلم»، «خلاقیت داستانی» و… تشکیل شده است و شرکت کنندگان در بخشهای مختلف خود را میآزمایند. داورانی هم که در این مسابقه حضور دارند معمولاً از پیشکسوتها و باتجربههای سینما، تلویزیون، دوبله و… هستند و اعلام نظر آنها درباره عملکرد شرکتکنندگان برای علاقهمندان به «فن سینما» قطعاً میتواند حکم یک کلاس درس رایگان را داشته باشد.
پیشنهاد ویژه؛ آخر هفته با یاد «عمو خسرو»
صحبت از سهم سینمادوستان از قاب تلویزیون شد و نمیتوان در این سهم حداقلی، ارزش نمایش فیلمهای سینمایی را نادیده گرفت. تلویزیون در پنجشنبه و جمعه هر هفته معمولاً منوی جذابی از بهترینهای سینمای ایران و جهان را برای مخاطبان فیلمباز خود فراهم میآورد.
همزمان روزهای پایانی این هفته با روزهای آخر خرداد ماه که با یاد و خاطره زنده یاد خسروشکیبایی در ذهن سینمادوستان عجین شده است، فرصتی به صداوسیماییها داد تا برخی از آثار خاطرهساز «عمو خسرو» را در کنداکتور شبکههای مختلف جای دهند.
«این زن سهم منه، حق منه، عشق منه، من طلاق نمیدم» این جملات با صدای عصبی و توام با عشق خسرو شکیبایی از مشهورترین دیالوگهای است که از طریق فیلم «هامون» در دفترچه خاطرات سینمای ایران به ثبت رسیده و بارها به اشکال مختلف درام و طنز و هجو.... در آثار هنری به آن اشاره شده است.
خسرو شکیبایی در این فیلم نقش حمید هامون را بازی کرد که به دلیل ویژگیهای شخصیتی و دغدغههای فلسفی و روشنفکری ِقصه داریوش مهرجوبی، بسیاری با کاراکتر هامون همذات پنداری کردند و این نقش از یک کاراکتر صرفاً سینمایی فراتر رفت. ساخت چند فیلم و تئاتر و نگارش کتاب با تاثیر از «هامون» هم نشان دهنده قدرت و جریانسازیهای این فیلم است. «هامون» ِ مهرجویی در این سالها، بارها از تلویزیون نمایش داده شده است اما باز هم تماشای آن خالی از لطف نیست.
در این فیلم خسرو شکیبایی، بیتا فرهی، عزت الله انتظامی و بازیگران مهم دیگری به ایفای نقش پرداختهاند و قرار است امشب پنجشنبه ۲۷ تیرماه ساعت ۲۱ از شبکه چهار سیما روی آنتن برود.
«کیمیا» هم فیلمی از احمدرضا درویش است که باز هم خسرو شکیبایی در آن به ایفای نقش پرداخته است. داستان این فیلم به سالها بعد از دوره جنگ ایران و عراق میپردازد که البته با فلاش بک هایی به این دوران نیز بازمیگردد. «کیمیا» قصه زنی است که زیر بمباران سر زایمان از دنیا میرود، مردی که اسیر میشود و دخترش در دست دیگری بزرگ میشود و قصه جراحی است که «کیمیا» اتاق عمل را که بی پدر و مادر مانده است بزرگ میکند و بعد از سالها خسرو شکیبایی بازیگر نقش رضا و پدر کیمیا به دنبال این پزشک میگردد تا فرزندش را ببیند.
در این فیلم خسرو شکیبایی و بیتا فرهی باز هم همبازی شدهاند و رضا کیانیان از دیگر بازیگران آن است و قرار است جمعه ۲۸ تیرماه ساعت ۱۴:۳۰ از شبکه سه سیما پخش شود.
نظر شما