۲۶ تیر ۱۳۹۸، ۲۳:۱۴

در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن در تبریز عنوان شد؛

آرامش کامل در بورس تا ۲ماه آینده/موانع تولید در کشور برطرف می‌شود

آرامش کامل در بورس تا ۲ماه آینده/موانع تولید در کشور برطرف می‌شود

تبریز- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در زمینه بورس و پتروشیمی ها با چالش‌هایی مواجه هستیم، گفت: آرامش کامل در بورس در زمینه پتروشیمی ها تا حداکثر دو ماه آینده برقرار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، فرشاد مقیمی شامگاه امروز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن در تبریز گفت: می‌کنیم در بورس تقاضا را مدیریت کرده و بر عرضه کنترل و نظارت بیشتری داشته باشیم و حداکثر تا دو ماه دیگر آرامش کامل را در بورس برای تأمین مواد اولیه پتروشیمی ایجاد خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه موانع تولید در کشور باید برطرف شود، ادامه داد: برای رفع موانع تولید و رونق آن با پیشنهاد وزارت صمت سه قانون در سال ۹۷ به تصویب سه قوه رسیده است.

مقیمی با اشاره به اینکه باید زمینه رونق تولید در کشور فراهم شود، ابراز داشت: در بحث مربوط به واحدهای صنعتی که با مشکلات اجرایی دستگاه‌ها مواجه هستند می‌توانند با ارائه برنامه‌های رونق تولید و تصویب ستاد تسهیل می‌توانند تا یک سال اجرائیه‌ها را متوقف کنند.

معاون وزیر صنعت با اشاره به تحریم‌های دشمنان علیه ایران اسلامی گفت: امروز تحریم‌های ظالمانه‌ای که با شرایط ویژه‌ای نیز پیگیری و دنبال می‌شود، به ما تحمیل شده است و در این خصوص باید همه مردم و مسئولان و بخش خصوصی تلاش کنند.

وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت با تمام قوا در کنار صنعتگران و بخش خصوصی است و اقداماتی را هم در دستور کار دارد و ما از این فعالان عرصه صنعت و اقتصاد حمایت می‌کنیم.

مقیمی سپس از تصویب افزایش زمان بازپرداخت بدهی‌های مالیاتی از ۳۶ ماه به ۶۰ ماه و و افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها در سال ۹۷ خبر داد.

وی همچنین در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در حوزه مواد پتروشیمی در سال ۹۶ حدود ۶.۷ میلیون تن تولید داشتیم، گفت: در سال ۹۷ حدود ۶.۶ میلیون تن تولید داشتیم.

مقیمی سپس افزود: میزان صادرات مواد پتروشیمی در سال ۹۶ ۳ هزار و ۶۹۸ تن و در سال ۹۷ حدود ۳ هزار و ۵۹۵ تن بوده است. در سال ۹۶ میزان تقاضای مواد پتروشیمی ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بود که این رقم در سال ۹۷ تقریباً به دو برابر رسید.

ضرورت تزریق نقدینگی به بخش صنعت

رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این مراسم بر ضرورت تزریق نقدینگی به بخش صنعت تاکید کرد و گفت: اگر تزریق نقدینگی به بدنه صنعت نباشد، شاهد خشکسالی شدید در بخش صنعت خواهیم بود.

یونس ژائله با اشاره به اینکه باید از فعالان عرصه صنعت حمایت شود، گفت: باید همه دست به دست هم دهیم تا موانع تولید و پیشرفت صنعت را رفع کنیم.

وی با بیان اینکه فضای کسب و کار ما اصلاً خوب نیست، گفت: امروز تعداد زیادی از بانک‌های استان در امر سرمایه‌گذاری، مشارکت در تولید و تسهیلات دهی بسیار ضعیف عمل می‌کنند.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اینکه پایش ۲۵۷ واحد صنعتی استان نتایج خوبی را نشان نمی‌دهد، گفت: باید تدابیری اندیشید و اقدامات عاجلی انجام داد. ۳۳ درصد منابع استان در بانک خصوصی‌های و‎ ۶۷ درصد در بانک‌های دولتی است.

ژائله سپس در پایان ابراز داشت: این در حالی که تنها ۵۲ درصد تسهیلات به تولید و کشاورزی داده شده است و باید منابع استان را صرف تولید کنیم.

وی همچنین با بیان اینکه صندوق ذخیره ارزی مختص شهرستان یا استان خاصی نیست بلکه مربوط به کل ایران است، گفت: اکنون آذربایجان شرقی باید در جذب منابع از صندوق ذخیره ارزی تلاش بیشتری انجام دهد اما در رده‌های آخر قرار دارد، تولیدکنندگان و صنعتگران باید از منابع این صندوق استفاده کنند.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز همچنین گفت: برای ایجاد بازار و حضور در بازارهای منطقه‌ای ضعیف عمل کرده‌ایم اقدامات بزرگی برای بزرگ کردن بازارهای صادراتی انجام گرفته و باید از الان برای بازار ۳۰۰ میلیونی روسیه آماده شویم.

آئین بزرگداشت بیستمین سال تأسیس اولین خانه صنعت، معدن و تجارت کشور و تجلیل از ۵۲ واحد نمونه تولیدی و صنعتی آذربایجان شرقی در سالن بزرگ همایش‌های بین المللی تبریز برگزار شد.

کد خبر 4669656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha