محمد علی ضیغمی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره زمان آغاز به کار سامانه مدیریت هوشمند توزیع کالاهای اساسی (مهتا) که اخیراً توسط اتاق تعاون ایران رونمایی شد، اظهار داشت: سامانه از نظر طراحی و مسائل فنی و پشتیبانی نهایی شده و آماده بارگذاری و اجرا است اما آغاز فعالیت آن برای اقشار مختلف جامعه منوط به تصمیم در سطح دولت دارد.
وی با بیان اینکه سامانه مدیریت هوشمند توزیع کالاهای اساسی برای کمک به توزیع و مدیریت توزیع در حوزه کالاهای مد نظر دولت است، افزود: به همین دلیل قدری تامل کردیم تا با تصمیم دولت کالاهای مورد نظر پس از بررسی، از طریق این سامانه توزیع شوند.
معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران ادامه داد: البته سازمان جامع تجارت نیز ظرفیت های رصد و پایش کالاها را دارد که در مراحل اجرایی شدن است اما در سامانه «مهتا» فقط بحث رصد و پایش نیست، بلکه یک ابزار مناسب مدیریت پذیر و نظارت پذیر برای شبکه توزیع کالاها است و به لحاظ مسئولیتی که حوزه تعاون در بخش های اجتماعی و اقتصادی دارد و در شرایط سخت باید در کنار بخش اجرایی و مدیریتی کشور باشد، سامانه مدیریت هوشمند توزیع کالاهای اساسی طراحی شده است.
ضیغمی با بیان اینکه بخش تعاون برای سه گروه از اقشار جامعه از جمله فرهنگیان، کارمندان و کارگران، تعاونی های مصرف دارد، افزود: اتحادیههای تعاونی این سه گروه از جامعه بالغ بر ۴۶۰۰ فروشگاه هستند که با نقاط فرعی حدود ۶ هزار فروشگاه را شامل می شوند؛ این فروشگاه ها ظرفیت های بسیار مناسبی برای توزیع کالاهای مورد نظر به جامعه هدف در صورت نظارت هستند و اگر دولت و بخش اجرایی کشور از این موضوع استقبال کند، بخش تعاون نیز این آمادگی را دارد با هدف تنظیم بازار کالاهای مدنظر را از طریق سامانه مدیریت هوشمند برای گروه های مختلف نیز توزیع کند.
وی با تاکید بر اینکه در سطح زنجیره تعاونی حتماً از سامانه مهتا استفاده خواهیم کرد افزود: در بخش های دولتی نیز این سامانه را معرفی و ارائه کردیم که در صورت صلاحدید مسئولان دولتی، امکان مدیریت و توزیع کالاهای اساسی برای عموم مردم وجود دارد.
معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران ادامه داد: در حوزه اعضای تحت پوشش اتحادیه تعاونی مصرف کارگران، فرهنگیان و کارمندان به زودی سامانه مدیریت هوشمند کالاهای اساسی، مورد استفاده و بهره برداری قرار خواهد گرفت.
ضیغمی تاکید کرد: این ابزار ایجاد شده و با هر شیوه و روشی که دولت تصمیم بگیرد امکان توزیع و عرضه کالاهای اساسی فراهم است.
این مقام مسئول در اتاق تعاون ایران همچنین درباره مکانیزم فعالیت این سامانه گفت: نقش سامانه و مکانیزم آن به این شکل است که کالا در زنجیره فروشگاه های تعاونی توزیع و جانمایی می شود و با جامعه هدفی که تعریف خواهد شد، بر اساس سیاستی که در حوزه نوع کالاها، میزان و دوره زمانی اعلام می شود، مصرف کننده متوجه خواهد شد چه کالاهایی به آن تخصیص پیدا می کند و از چه فروشگاه هایی می تواند این کالاها را تامین کند. ضمن اینکه امکان خرید به صورت برخط و ارسال اقلام وجود خواهد شد.
نظر شما