۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۱۱

مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات خبر داد؛

دستگیری و شناسایی ۱۷ جاسوس «سیا»/ برخی از آنها اعدام می‌شوند

دستگیری و شناسایی ۱۷ جاسوس «سیا»/ برخی از آنها اعدام می‌شوند

مدیر ضد جاسوسی وزارت اطلاعات از شناسایی و دستگری ۱۷ جاسوس مرتبط با سیا خبر داد و گفت: ماموریت آنها خرابکاری در مراکز اقتصادی، هسته‌ای و سایبری کشور بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در نشست خبری که صبح امروز در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برای تشریح ابعاد پرونده جاسوسی جاسوسان مرتبط با سازمان سیا که به تازگی در ایران شناسایی و دستگیر شده اند، برگزار شد، گفت: جاسوسان شناسایی شده شامل شاغلین مراکز حساس و حیاتی و همچنین بخش خصوصی مرتبط با این مراکز هستند که به عنوان پیمانکار یا مشاور در حال فعالیت بودند و خبر دستگیری آنها ۲۸ خرداد سال جاری منتشر شد.

وی افزود: این مراکز شامل حوزه های اقتصادی، هسته ای، زیرساختی و سایبری کشور بوده و تعداد کل جاسوس های شناسایی شده ۱۷ نفر هستند که به صورت سلولی در ایران فعالیت می کرده و هیچکدام با دیگری ارتباط نداشته اند.

مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در خصوص بستر جذب این جاسوسان توسط سیا اظهار داشت: برخی از شهروندان به واسطه سوءاستفاده از تقاضای ویزای آمریکا در دام افتاده و در ازای اعطای ویزا به این افراد پیشنهاد جاسوسی داده شده است. برخی دیگر به واسطه حفظ و یا تمدید انواع ویزا، از طرف سیا مورد شانتاژ واقع شدند. این در حالی است که این اقدام مغایر با قوانین ایالات متحده بوده و بعضی از طعمه های سیا با کمک وکلای خود موفق به عبور از این دام شده اند.

وی یادآور شد: سازمان سیا همچنین با تأسیس شرکت های جعلی و به بهانه استخدام متخصصین ایرانی در این شرکت ها و یا تأمین تجهیزات از خارج کشور مبادرت به مبادله اطلاعاتی به اتباع ایران کرده اند. مراجعات مستقیم افسران سیا تحت عناوین دیپلماتیک به شهروندان ایرانی در حاشیه کنفرانس های علمی در کشورهای اروپایی- افریقایی و آسیایی یکی دیگر از روش های تعرض اطلاعاتی آنها بوده است. همچنین مشاهده شده افسران سیا با معرفی خود به عنوان یک مأمور اطلاعاتی آمریکا و همچنین با ارسال ایمیل و یا پیام، از طریق شبکه های اجتماعی از شهروندان ایرانی دعوت به همکاری اطلاعاتی کرده اند.

این مقام مسئول در وزارت اطلاعات در خصوص روشی که شهروندان ایرانی در این پروسه فریب خورده اند نیز خاطرنشان کرد: متهمین در زمان گذراندن محکومیت در زندان به وعده های وسوسه انگیز افسران سیا از جمله مهاجرت به آمریکا، شغل مناسب در ایالات متحده و پول اشاره کرده و به بدعهدی طرف آمریکایی معترف هستند. حتی وعده مساعدت های درمانی در خارج از کشور به برخی از این فریب خوردگان ارائه شده که هیچکدام عملی نشده است.

وی ادامه داد: وعده تأمین امنیت جاسوس ها در ایران و خارج از کشور و اطمینان خاطر به این افراد مبنی بر عدم شناسایی توسط ضد جاسوسی جمهوری اسلامی ایران به تمامی اعضای این شبکه داده شده بود اما آنها نتوانستند به این وعده خود نیز عمل کنند.

مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در ادامه سخنان خود به مأموریت جاسوسان دستگیر شده اشاره کرد و گفت: جمع آوری اطلاعات دارای طبقه‌بندی از مراکز مهم همچنین انجام عملیات های فنی اطلاعاتی و تلاش برای خرابکاری در مراکز حساس از جمله مأموریت های محول شده به این افراد بوده که به واسطه سرعت معاونت ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در شناسایی و دستگیری این افراد، آنها نتوانستند هیچیک از مأموریت های خود را به درستی انجام دهند.

وی در خصوص آموزش های پیچیده ای که جاسوسان دستگیر شده دیده اند نیز گفت: تمامی این افراد دوره های پیچیده برقراری ارتباط امن از داخل کشور با خارج به وسیله ابزارهای مخصوص جاسوسی را توسط افسران سیا فراگرفته بودند. همچنین سازمان سیا برای انتقال ابزار ارتباط امن و تجهیزات فوق پیشرفته جاسوسی برای شبکه خود در ایران از ناقل اطلاعاتی استفاده کرده است. این ناقل ها عمدتاً به شکل سنگ تهیه شده و وسایل ارتباطی و جاسوسی در داخل آنها جاسازی شده و جاسوس ها با روش های پیچیده ماموریت برداشت آنها از نقاط مختلف شهری از جمله مناطق پارک و نواحی کوهستانی را انجام داده اند.

وی افزود: یکی از اقداماتی که در مورد همه این جاسوس ها مشترک است استفاده از مدارک جعلی با هویت های جعلی است. سیا مبادرت به ارسال مدارک هویتی جعلی برای جاسوسان خود از طریق ناقل و برای انجام عملیات های خاص کرده است. بررسی های ما نشان می دهد که این مدارک جعلی به صورت ناشیانه و توسط سیا صورت گرفته و یک جعل دولتی است. بعد از کشف این موضوع توسط ضدجاسوسی ایران، دستو امحای همه مدارک موجود از سوی افسران سیا برای جاسوس ها صادر شده است.

این مقام امنیتی وزارت اطلاعات خاطرنشان کرد: علی رغم وعده تامین امنیت، سازمان سیا با پیش بینی احتمال شناسایی این شبکه جاسوسی مانند آنچه در سال ۹۲ رخ داد، طراحی خط خروج اضطراری از کشور را برای مواقع خطر و بحرانی در دستور کار جاسوسان قرار داده بود. این افراد آموزش دیده بودند که با احساس خطر طی هماهنگی با سیا خود را به نقطه ای که از قبل تعیین کرده بودند در شهرهای مرزی برسانند و منتظر حضور رابط اطلاعاتی سیا باشند و با هدایت وی از کشور خارج شوند. این افراد که قصد فرار اضطراری از کشور را داشتند، به جای ملاقات با رابط سیا در مرز، با رابط ضد جاسوسی وزارت اطلاعات ملاقات کرده و دستگیر شدند.

وی افزود: جاسوس‌های دستگیر شده آموزش های ویژه ضد بازجویی را فراگرفته بودند و این تدبیری بود که از سوی سازمان سیا برای مواقع دستگیری این افراد پیش بینی شده بود که با مشاهده و اشراف اطلاعاتی وزارت اطلاعات، این اقدام آنها نیز کارساز نشد و تمامی این افراد اعتراف کردند.

مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود درباره سرنوشت ۱۷ جاسوس دستگیر شده اظهارداشت: افرادی که آگاهانه و عامدانه به کشور خیانت کرده، تحویل دستگاه قضا گردیدند و در دستگاه قضا به عنوان مفسد فی الارض شناسایی و برای برخی از این افراد حکم اعدام صادر کرده و عده ای دیگر به حبس های طولانی مدت محکوم شدند که رای نهایی این جاسوسان در آینده ای نزدیک اطلاع رسانی خواهد شد. آن دسته از افرادی که با صداقت کامل با دستگاه امنیتی کشور تعامل کردند و ندامت و پشیمانیشان ثابت شد، علیه آمریکا و سازمان سیا مورد مدیریت اطلاعاتی قرار گرفتند.

وی با اشاره به پرونده شناسایی و دستگیری جاسوسان سازمان سیا در سال ۹۲ توسط وزارت اطلاعات اظهارداشت: تجربه موفق تبادل اطلاعات با متحدین اطلاعاتی در سال ۹۲ باعث شد تا سرنخ‌های اطلاعاتی و کیس‌ها اعم از افسران سیا، سرنخ ها و روش های مورد استفاده در این شبکه های جاسوسی در اختیار سایر سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای دوست نیز قرار گیرد تا شکست جهانی مجددی برای سیا رقم بخورد.

این مقام امنیتی در وزارت اطلاعات گفت: با توجه به استفاده سیا از برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی برای برقراری ارتباط با منابع خود و با توجه به اطلاع قبلی سرویس های اطلاعاتی این کشورها از موضوع، قطعاً مسئولیت بر عهده این کشورها نیز خواهد بود. البته با توجه به زمین‌گیر شدن سیا در اثر این شکست، طبیعی است این سرویس جاسوسی مبادرت به ترمیم و بازسازی خود کند. که البته جامعه اطلاعاتی کشور بیدار و هوشیار است.

وی در پایان اظهارداشت: هیچکدام از این ۱۷ نفر دستگیر شده از اتباع کشورهای خارجی نبودند و تلاش داشتند اطلاعاتی از مراکز حساس و هسته ای به دست آورده و در اختیار آمریکا قرار داده و یا اقدام خرابکارانه ای انجام دهند که خوشبختانه با اقدام به موقع وزارت اطلاعات موفق نشدند. باید گفت بعد از روی کار آمدن دولت ترامپ شاهد تشدید اقدامات اطلاعاتی و جاسوسی روی ایران بوده ایم که با هوشیاری و همکاری بسیار خوب و مثبت جامعه اطلاعاتی کشور، این اقدامات با شکست روبرو شده است.

کد خبر 4672824

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
      2 0
      درود
    • IR ۲۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
      2 0
      درود