به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدی ظهر امروز دوشنبه در آیین بهره برداری از طرح مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک (کمپوستینگ) برای اولین بار در کشور با اشاره به نعمت خدادادی بودن نفت اظهار کرد: کمربند زاگرس یکی از قوی ترین کمربند های انرژی دنیا از حیث منابع روزمینی و زیر زمینی است.
وی افزود: زاگرس با خاک، کوه، اراضی و آب منطقه بی بدیلی از نظر انرژی و ۲۰ درصد رودخانههای جاری کشور در پهن دشت خوزستان جاری است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تصریح کرد: اولین اجتماعات کارگری، صنوف مختلف و اولین دستورالعملهای اجرایی به صورت مستند را در نفت میتوان پیدا کرد.
محمدی یادآور شد: یکی از اقدامات مورد توجه صنعت نفت از بدو فعالیت توجه به محیط زیست، مردم محیط افراد، ذینفعان، بخش های پایین دستی و حتی خارج جغرافیای کشور است تا بتوانیم رضایت همه دستاندرکاران اجرایی، ستادی و عملیاتی را جلب و همه جامعه هدف را تحت پوشش قرار دهیم.
وی ادامه داد: شاید صنعت نفت با چاه متولد و با خطوط لوله بروز پیدا میکند ولی بخش های بسیار دیگری مرتبط با صنعت تولید نفت در کشور هستند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب یادآور شد: ۸۰ میلیون ایرانی، ذینفعان و مشتریان بسیاری از صنعت نفت منتفع میشوند.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۲۰۰ کیلومتر حفاری زیرزمینی داریم، گفت: در حالی که روی زمین امکان کنترل برای انجام عملیات ها خیلی بیشتر است ولی حفاری ها زیر زمین انجام می شود.
محمدی بیان کرد: حفاری ها در هر متر زمین به ازای هر فوت یک psi فشار ایجاد میکند؛ معمولاً تا عمق متوسط سه هزار و ۵۰۰ و حتی بالاتر از چهار هزار متر عمق حفاری داریم، یعنی حدود ۱۲ هزار فوت حفاری و ۱۲ هزار psi بالغ بر ۶ هزار کیلو بر اینچ مربع فشار برای حفاری ها که سختی کار را نشان می دهد.
وی افزود: ملی شدن صنعت نفت در حقیقت به صورت ۱۰۰ درصدی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران محقق شد که متخصصان داخلی به جنگ طبیعت رفتند و تکنولوژی های خارجی را به بومی تبدیل کردند.
مخالف آلودگی محیط زیست هستیم
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: صنعتی با این حجم تلفات و کار قطعاً بخشی آلودگی هم دارد ولی شرکت نفت مخالف ایجاد آلودگی برای محیط زیست بوده و همواره اولین درد، رنج و زحمت تولید برای خانواده نفت و حفاری است.
محمدی تصریح کرد: ایجاد حداقل آلودگی در کارهای حفاری و کاهش آن به کمترین میزان ممکن از جمله برنامههای مهم و مورد توجه در صنعت نفت کشور است.
وی افزود: هفت دستگاه حفاری را به سیستم های مدیریت پسماند تجهیز و اولویت اول را به مناطق دارای حفاظت محیط زیست و مناطق شهری پر جمعیت اختصاص دادیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: طی ۱۰ سال اخیر سالانه ۲۰ حلقه چاه را در مناطق مختلف به روش مدیریت پسماند حفاری کردیم.
محمدی با بیان اینکه شرکت نفت کارون حدود یک میلیون بشکه نفت به صورت نیمه سنگین، سنگین، سبک و نیمه سبک را تولید میکند، گفت: با در نظر گرفتن نسبت گاز به نفت روزانه ۵۰۰ میلیون فوت متر مکعب گاز حاصل از تولید نفت این شرکت می سوزد.
وی با اشاره به اینکه برای برای توسعه نفتی حداقل دو میلیارد تومان اعتبار لازم داریم، بیان کرد: در حال حاضر برای رفع آلودگیها این میزان گازهای همراه را به ۱۵ الی ۱۶ میلیون مترمکعب کاهش دادیم که در اطراف اهواز می سوزد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب افزود: در بخش صادرات به طور متوسط هر بشکه نفت هزینه بسیاری دارد و هزینه تولید آن نیز مشخص شده ولی نفت را حدوداً ۵۰ دلار می فروشند که میزان مبلغ فروش برای هر بشکه نفت از سوی دولت تعیین میشود.
محمدی گفت: نفت تولید شده را به پالایشگاههای کشور تقریباً به صورت رایگان می دهیم چون شاید حتی ۲۰ درصد از هزینههای تولید نفت را هم به ما پرداخت نمیکنند.
وی یادآور شد: از گازهای ناشی از تولید نفت استفاده میکنیم و برای جمعآوری و فشارافزایی این گازها از حاشیه اهواز نیز برنامه ریزی و قرارداد منعقد کردیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بیان کرد: بخشی از نفت تولید شده در کشور برای افزایش ایجاد ارزش افزوده، تولید انرژی و مواد اولیه به پالایشگاه ها میروند.
محمدی تصریح کرد: شرکت نفت و آلایندگی در استان خوزستان را تا آخر سال ۹۷ به صورت تمام و کمال پرداخت و همچنین ارزش افزوده را نیز به شهرداری پرداخت میکند.
وی تصریح کرد: هرچند خود قانونگذار و نمایندگان مجلس برای انجام مسئولیت های اجتماعی در شرکت های مختلف از جمله نفت چهار شاخص تعیین کرده اما با این حال شرکت نفت برای توجه بیشتر داشتن به مردم کارهای خارج از این شاخص ها به عنوان مسئولیت های اجتماعی انجام میدهند.
نظر شما