به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رادیو فرهنگ، هوشنگ جاوید پژوهشگر موسیقی و کارشناس مجری برنامه «نوایی» سه شنبه اول مردادماه در گفتگو با یکی از کارشناسان حوزه موسیقی در خوزستان درخصوص نوع موسیقی این خطه از سرزمینمان مطالبی را بیان می کند.
اقوام و تیرههای مختلف ایرانی (به ویژه در روستاها و شهرهای کوچک) موسیقی را به عنوان هنر نمایشی تلقی نمیکنند اما در مناطق جنوبی کشور، به ویژه در بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، با تلفیق موسیقی با هنرهای نمایشی از جمله رقص، به آن جنبه نمایشی نیز دادهاند.
آهنگ شوشتری گوشهای از همایون است. شوشتر روی تمام دستگاههای موسیقی ایران آهنگهای محلی دارد و برای هر کدام از دستگاههای موسیقی ایران یک ردیف محلی در شوشتر اجرا و خوانده میشود. اغلب باغبانها، بافندهها و بیشتر مردم، موسیقی را خوب میدانند و آواز محلی را خوب میخوانند. آلات موسیقی خوزستان عبارتند از نی جفته، سرنا، تار، تنبک، دایره، دهل و نی هفتبند.
برنامه «نوایی» کاری از گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ به تهیه کنندگی طاهره جولانی است که به صورت تخصصی به موسیقی نواحی و اقوام ایرانی می پردازد و هر سه شنبه ساعت ۱۶:۳۰ به مدت ۳۰ دقیقه از رادیو فرهنگ روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ پخش می شود.
نظر شما