۱ مرداد ۱۳۹۸، ۲۱:۲۷

در تیرماه

معاملات فرابورس ۲۵۵ درصد افزایش یافت

معاملات فرابورس ۲۵۵ درصد افزایش یافت

معاملات فرابورس در تیرماه با جابه جایی ۳۶ هزار و ۷۲۴ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۱۸۰ هزار و ۹۸۴ میلیارد ریال پایان پذیرفت که این ارقام رشد ۲۵۵ و ۲۰۶ درصدی حجم و ارزش معاملات را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرابورس ایران، در آخرین روز کاری فرابورس در تیرماه نیز شاخص کل این بازار در سطح ۳ هزار و ۲۷۵ واحدی ایستاد تا این نماگر رشد ۱۰ درصدی را در تیرماه تجربه کند و با بازدهی ۴۵ درصدی از آغاز سال جاری روبه‌رو شود.

همزمان با رونق معاملات در فرابورس و روند صعودی آیفکس در تیرماه، ارزش بازار نیز رشد ۷ درصدی را در این مدت تجربه کرد و با رشد ۳۳ درصدی از ابتدای سال جاری روبه‌رو شد.

رصد معاملات در بازارهای فرابورسی

میانگین معاملات روزانه در بازار فرابورس نشان می‌دهد طی ۲۲ روز معاملاتی تیرماه، روزانه یک هزار و ۶۶۹ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۸ هزار و ۲۲۷ میلیارد ریال در فرابورس مورد معامله قرار گرفته است و تمامی بازارها نیز اعم از سهام و اوراق روند رو به رشدی را در معاملات شاهد بوده‌اند.

بر این اساس بازار اول در حالی شاهد تغییر مالکیت ۲ هزار و ۹۷۷ میلیون سهم به ارزش ۱۳ هزار و ۴۸۲ میلیارد ریال بود که حجم معاملات نسبت به تیر ۹۷ با رشد ۸۹ و ارزش آن با افزایش نزدیک به ۳۰۰ درصدی روبه رو شد.

در بازار دوم نیز حجم معاملات ۱۰۶ و ارزش آن ۳۲۷ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت تا این بازار معاملات پررونق بیش از ۱۱ هزار ورقه سهم را به ارزش نزدیک به ۵۳ هزار میلیارد ریال در تیرماه تجربه کند.

نگاهی به معاملات تیرماه بازار پایه نیز به ترتیب نشان از افزایش ۶۰۳ و ۱۴۰۰ درصدی حجم و ارزش معاملات دارد. سهامداران این بازار افزون بر ۲۱ هزار میلیون سهم را به ارزش حدود ۶۲ هزار میلیارد ریال در این بازار دادوستد کردند.

بازار ابزارهای نوین مالی نیز در تیرماه امسال به استقبال معامله ۸۰۴ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۵۲ هزار و ۲۵۸ میلیارد ریال رفت که افزایش ۱۸۶ درصدی حجم و ۳۳ درصدی ارزش معاملات را نشان می‌داد.

صنایع فرابورسی زیر ذره‌بین

در ماه گذشته ارزش معاملات خرد بازار سهام فرابورس به رقم ۱۲۱ هزار و ۳۰۵ میلیارد ریال رسید که از این میزان گروه محصولات شیمیایی با اختصاص ۱۵ درصد از ارزش کل معاملات در صدر ایستاد.

گروه «بانک‌ها و موسسات اعتباری» و «انبوه‌سازی، املاک و مستغلات» نیز به ترتیب ۸.۴ و ۷.۵ درصد از ارزش کل معاملات خرد بازار سهام را به خود اختصاص دادند و در جایگاه دوم و سوم ایستادند. در این رده بندی گروه فلزات اساسی در جایگاه چهارم صنایع پیشرو قرار دارد.

کاهش معاملات اوراق تسهیلات مسکن

در بازار ابزارهای نوین مالی ماه گذشته ۴۹ میلیون ورقه بدهی به ارزش ۳۹ هزار و ۱۹۲ میلیارد ریال معامله شد که نسبت به تیرماه ۹۷ از رشد معاملات اوراق بدهی حکایت داشت. حجم و ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله نیز بیش از ۲۰۰ درصد در تیرماه امسال رشد کرد. رونق معاملات ETFها و اوراق بدهی در ماه قبل در حالی است که اوراق تسهیلات مسکن در پی دادوستد ۱.۷ میلیون ورقه از این اوراق به ارزش ۷۵۲ میلیارد ریال کاهش ۱۴ درصدی حجم و ۴۴ درصدی ارزش معاملات را تجربه کرد.

رویدادهای تیرماهی فرابورس

در ماه گذشته شاهد انجام یک عرضه اولیه و گشایش نماد در بازار دوم فرابورس ایران بودیم. بدین ترتیب ۲۰ درصد از سهام شرکت دارویی ره‌آورد تامین در نماد «درهآور» در تاریخ ۱۲ تیرماه در گروه مواد و محصولات دارویی برای نخستین بار عرضه و هر سهم این شرکت ۳,۱۵۰ ریال کشف قیمت شد.

همچنین شرکت ویتانا پس از انتقال از تابلو ب بازار پایه به بازار دوم در بازار جدید به تاریخ ۱۷ تیرماه گشایش نماد شد که هر سهم این شرکت ۱۲ هزار و ۳۰۰ ریال قیمت خورد.

از دیگر رخدادهای این ماه می‌توان به عرضه دو سری اسناد خزانه اسلامی جدید در بازار ابزارهای نوین مالی در نمادهای اخزا ۷۱۹۱ و اخزا ۷۱۵۱ اشاره کرد. تاریخ سررسید اخزای اول ۲۷ آبان‌ماه ۱۳۹۸ و اخزای دوم ۲۴ اردیبهشت‌ماه سال ۹۹ است.

کد خبر 4674809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha