به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ مهدی دانش پور ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان کردستان، اظهار داشت: متاسفانه سو استفاده از فضای مجازی روز به روز در حال افزایش است و به دلیل ناآگاهی مردم از جرائم صورت گرفته در این فضا باز هم شاهد افزایش ۱۲۹ درصدی جرائم سایبری در کردستان هستیم.
وی افزود: متاسفانه ۶۴ درصد از جرائمی که در فضای مجازی اتفاق می افتد در حوزه مالی است که در چهار ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته جرائم رخ داده در این حوزه ۳۲۲ درصد رشد داشته است.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کردستان ادامه داد: جرائم حوزه مالی نیز خود به چند بخش تقسیم می شود که بیشترین جرائم صورت گرفته در این حوزه با ۵۱ درصد در بحث برداشت های غیر مجاز از حساب های بانکی است.
سرهنگ دانش پور یادآور شد: کلاهبرداری های اینترنتی ۱۳ درصد، مزاحمت های اینترنتی ۱۳ درصد، حتک حیثیت شت درصد، انتشار فیلم های خصوصی و خانوادگی پنج درصد و ۱۰ درصد نیز در سایر بخش ها جرائم حوزه فضای سایبری را تشکیل می دهند.
وی بیان کرد: مهمترین روش برداشت های غیرقانونی از راه دسترسی به کارت های بانکی، رمز دوم اینترنتی و ایجاد درگاه های جعلی (فیشینگ) است که مواردی از جمله خرید و فروش در فروشگاه های اینترنتی یا سایت هایی مانند صیغه یابی، کمک به نیازمندان و مانند آن هاست که افراد را به سوی این درگاه ها هدایت می کند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کردستان گفت: خوشبختانه با تلاش های مجموعه پلیس فتا در استان کردستان حدود ۸۰ درصد از جرائم صورت گرفته در این چهار ماهه تا کنون کشف شده اند و عوامل آنها نیز شناسایی و با همکاری مراجع قضائی دستگیر شده اند.
سرهنگ دانش پور اظهار داشت: متاسفانه بیشتر کسانی که دست به چنین جرائمی می زنند انگیزه خود را از این کار کسب درآمد عنوان کرده و انتقام جویی و سرگرمی در رده های بعدی انگیزه مجرمان حوزه سایبری است.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد مجرمان فضای مجازی افراد بین ۲۵ تا ۳۹ سال هستند، افزود: ۲۵ درصد افراد بین ۱۵ تا ۲۵ سال و ۱۵ درصد نیز افراد بالای ۴۰ سال هستند که دست به جرائم در حوزه های اینترنتی و فضای مجازی می زنند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کردستان ادامه داد: در طول این چهار ماه ۴۲ نفر از مجرمان سایبری که در فضای مجازی دست به اقدامات مختلف زده اند، شناسایی و دستگیر شده اند متاهل و ۴۴ نفر نیز مجرد بوده اند که از این تعداد ۳۲ نفر زن و ۵۴ نفر مرد بودهاند.
سرهنگ دانش پور با بیان اینکه کردستان از نظر مجرم سایبری جزو استان های آخر کشور است، یادآور شد: متاسفانه بیشتر، مردم کردستان قربانی جرائم سایبری می شوند و جزو مالباختگان به شمار می آیند.
وی بیان کرد: در کردستان تعداد مجرمان فضای مجازی بسیار کم بوده و بیشتر کشفیات و شناسایی مجرمان سایبری توسط پلیس فتای استان نیز در خارج از این استان اتفاق افتاده است.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کردستان مهمترین مساله در حوزه جرایم سایبری را سواد رسانه ای عنوان کرد و گفت: وجود چالش در این حوزه از مهمترین مسائل فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی در دنیای دیجیتال و فضای مجازی به شمار می آید که نیاز است به کمک رسانه هایی که در فضای مجازی فعال هستند در خصوص پیشگیری از چنین جرائمی بیشتر اطلاع رسانی صورت گیرد.
سرهنگ دانش پور در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت کانال هایی که با هدف تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب فعالیت می کنند، اظهار داشت: پلیس فتا در این زمینه با هیچ فردی تعارف نداشته و بدون شک در صورت رصد چنین تخلفاتی در فضای مجازی از طریق مراجع قضائی با آنها برخورد می شود.
وی افزود: متاسفانه ما روز به روز شاهد بروز جرائم نوظهور در فضای مجازی هستیم که با توجه به اینکه قبلاً این مشکلات وجود نداشته، امروز برای برخورد با برخی از این جرائم دچار خلاهای قانونی هستیم که نیاز است در قانون رسیدگی به این جرائم بازنگری شود.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کردستان یادآور شد: امیدواریم بتوانیم با کمک رسانه ها و فعالیت های پیشگیرانه ای که در فضای مجازی و سطح جامعه انجام می گیرد بتوانیم در کاهش جرائم اینترنتی با آگاه سازی مردم نقش خود را به درستی انجام دهیم.
نظر شما