به گزارش برنگار مهر، حشمت الله عسگری ظهر یکشنبه در نشست رئیس و اعضای اتاق بازرگانی و مدیران دستگاههای اجرایی استان سمنان با اشتفان شُلتس سفیر اتریش در ایران به میزبانی استانداری ضمن بیان اینکه امروز با وجود تحریمها در سطح استان یک هزار نوع قطعه در شهرکهای صنعتی تولید میشود که ۱۳ تا ۱۵ درصد ظرفیت کشور را به خود اختصاص داده است، ابراز داشت: این استان در زمینه تولید قطعه در کشور شاخص است.
وی با بیان اینکه استان سمنان بیش از ۲.۵ میلیارد تن ذخیره سازی زمین شناسی و سایر منابع دارد که زمینه بسیار مطلوبی را برای کارهای فرآوری فراهم میسازد، ابراز داشت: هرچه بر شدت تحریمها افزوده میشود، اتکا به تولید داخل تقویت خواهد شد و نمونه آن اینکه تولیدات و مشتقات آن به شدت در استان سمنان در حال افزایش است البته باید گفت بیش از آنکه ما نگران باشیم، اروپا و آمریکا باید نگران از دست دادن بازار ایران باشند و البته آنها نیز به اثرات این آسیب آگاهند.
معاون استاندار سمنان به دیگر ظرفیتهای استان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه موقعیت استراتژیک سمنان از سمت شمال به جنوب و غرب به شرق، باعث شده که جایگاه موجهی داشته باشد، بیان کرد: وسعت زیاد این منطقه از ایران اسلامی زمینه واگذاری زمینهای ارزان برای توسعه سرمایهگذاری را با کمترین زمینه آماده سازی، فراهم کرده است.
عسگری بیان کرد: در دو بخش در حوزه اقتصادی میتوانیم با کشور اتریش همکاری داشته باشیم که در حوزه توافقات امکان فایننس با ظرفیت بیش از ۱۲ میلیارد دلار و همچنین سرمایه گذاری خارجی وجود دارد و از سوی دیگر یکی از موارد دوجانبه همکاری، سرمایه گذاری در انتقال آب خزر است که برای ما بسیار حیاتی بوده و توجیه پذیری بسیاری برای بخش صنعت نیز دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه توسعه روابط دانشگاهها نیز میتوانیم با کشور اتریش همکاری داشته باشیم، گفت: یک ششم جمعیت استان سمنان در حوزه دانشگاهی مشغول هستند که ظرفیت بسیار مطلوبی است لذا دانشگاههای استان جزو دانشگاههای سرآمد در کشور هستند،
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان تاکید داشت: زمینه پذیرش دانشجوی خارجی و مراودات در بخش دانشگاهی در سمنان به صورت بسیار ویژه وجود دارد که نیاز است مورد بحث و تبادل نظر قرار بگیرد.
عسگری با یادآوری اینکه استان سمنان از حیث طبیعی و تاریخی، زمینههای بسیاری در حوزه گردشگری دارد، افزود: ۳۲ منطقه نمونه گردشگری در استان وجود دارد که بخشهایی از آنها همچون جنگل ابر و دریاچهها و غارهای نمکی حیرت آورند و از سوی دیگر بیش از ۷۰۰ اثر ملی در این استان به ثبت رسیده و به دلیل موقعیت استراتژیک آن نیز کاروانسراهای تاریخی بسیاری در این استان وجود دارد.
وی به ظرفیتهای استان سمنان نیز اشاره کرد و گفت: ما در حال حاضر در خصوص پتاسیم، سلستین، نمک، گچ و خیلی از مواد دیگر پروژه قابل واگذاری داریم که از همه مهمتر پتاسیم است از سوی دیگر حوزه نیروگاههای خورشیدی نیز از دیگر اولویتهای ما است که در آن برنامه ریزی صورت گرفته و بیش از ۳۰۰ مگاوات تولید برق و اتصال آن به شبکه در استان وجود دارد که در سال آینده افزایش این مهم نیز در دستور کار قرار دارد. در این باره باید گفت زمینهای لازم برای توسعه این نیروگاهها شناسایی شده و در کمترین زمان ممکن قابل واگذاری است که بیش از ۳۰۰ روز آفتابی بودن استان این زمینه مطلوب را فراهم کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان افزود: بیش از شش هزار هکتار اراضی در بخش شهرک صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی در استان وجود دارد که علاوه بر واحدهای صنعتی، نیروگاههای مولد خورشیدی نیز میتوانند در این مکانها مستقر شوند.
نظر شما