به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین رفیعی پور صبح پنجشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه آب، خاک و کشاورزی شهرستان تنگستان اظهار داشت: در راستای تامین آب مورد نیاز مردم در تنگستان اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: امسال با مدیریت خوب در توزیع و افزایش سهمیه ورودی آب شهرستان، نوسازی شبکه های داخلی و خط انتقال، توانستیم تنش کم آبی را تا حدودی کاهش داده و نسبت به سالهای گذشته وضعیت بهتری را ایجاد کنیم.
دغدغه اصلی مردم آب است
فرماندار تنگستان بیان کرد: اعتبارات خوبی در سفر اخیر ریاست جمهور در حوزه آب برای تنگستان مصوب شد و چندین پروژه بزرگ از جمله سد خاییز، احداث آب شیرین کن و نوسازی شبکه ها را در دستور کار قرار دادیم که می تواند مشکلات حوزه آب شهرستان را مرتفع کند.
رفیعی پور حیات و زندگی مردم در بخش مرکزی تنگستان را وابسته به کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: امروز میبینیم که دغدغه اصلی مردم در بخش کشاورزی، موضوع آب است؛ با توجه به بارندگی های خوب سال گذشته، آبگیری بیشتری نسبت به سالهای گذشته صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: برای بازشماری و تعیین حقابه نخیلات در اهرم، نیاز به بررسی و یک کار کارشناسی دقیق است و می بایست تمام زوایای این طرح با حضور همکاران آب منطقه ای، جهاد کشاورزی، شورای شهر و نماینده کشاورزان بررسی شود و تمام چالشها و ابعاد آن را در نظر بگیریم، تا تصمیمی گرفته شود که کشاورزان بیشترین انتفاع را از اجرای این طرح ببرند.
مقابله با تجاوز به حریم و بستر رودخانه
فرماندار تنگستان یادآور شد: در اواخر سال گذشته دیدیم که تجاوز به حریم و بستر رودخانه ها و مسیلها، چه مشکلات و خساراتی مالی و جانی ایجاد کرد. آب منطقه ای، منابع طبیعی، شهرداران و دهیاران اجازه ندهند کسی به بستر و حریم رودخانه ها تجاوز کند.
وی ادامه داد: امروز در خیلی از روستاهای بخش دلوار میبینیم که با وجود اینکه ساخت و سازهای موجود در حریم دریا مربوط به سالهای گذشته بوده، اما با اولین طوفان، آب دریا وارد منازل همجوار می شود.
فرماندار تنگستان پیشنهاد داد: شرکت آب منطقه ای و شهرداران با یک بازدید میدانی بررسی کنند کدام قسمتها و نقاط مازاد رودخانه ها مناسب احداث فضای سبز و پارک است تا برای ایجاد یک فضای سبز و انتفاع عموم از آن، اقدامات لازم را انجام دهیم.
مصرف بالای اب در باغویلاها
وی هشدار داد: در بازدیدهای میدانی از گورکات و باغ ویلاها که تعداد آنها به بیش از دو هزار واحد میرسد، مشاهده کردیم که چه مقدار آب در طول روز برای آبیاری درختان و باغات مصرف می شود و بعضا در طول روز چندین تانکر برای فقط یک واحد خریداری می شود.
رفیعیپور تاکید کرد: این آبها از خط انتقال گرفته می شود و می بایست با آنها برخورد شود. نباید اجازه داد یک عده برای تفریحات آخر هفته خود یک شهرستان را دچار تنش و بحران کمبود آب کنند.
رفیعی پور تصریح کرد: در بخش کشاورزی اقدامات خوبی مانند اجرای طرح آبیاری تحت فشار داشتیم که در یک سال اخیر بالغ بر ۶۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی به صورت آبیاری تحت فشار تبدیل شد؛ این طرح به مدیریت و کاهش مصرف آب کمک خواهد کرد و امیدواریم اجرای آن همچنان ادامه داشته باشد.
وی بیان داشت: اجرای فازهای بعدی پروژه کانالهای آبیاری اهرم اعتبار زیادی می برد و می بایست از اعتبارات ملی برای این پروژه کمک بگیریم. شهرداری و آب منطقه ای کمک کنند تا با لایروبی کانالها و پاکسازی آنها از زباله ها و نخاله ها، چهره نازیبای آن را تغییر دهیم.
نظر شما