به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، این کارت مانند یک کیف پول الکترونیکی است که در انواع مختلفی یافت می شود. به طور کلی کارت های هوشمند پی وی سی در دو نوع تماسی و غیر تماسی وجود دارند. در واقع این کارت با وجود عامل هوشمند مانند یک کامپیوتر عمل می کند و قادر است اطلاعاتی را در خود ذخیره کند که امنیت این اطلاعات ذخیره شد هم در بعد فیزیکی و هم در بعد خواندن یا نوشتن اهمیت زیادی دارد.
نمونه این کارت ها، کارت سوخت، کارت پارکینگ، کارت تلفن، کارت های اعتباری و بانکی و ... هستند که معمولا می توانند تا ۱۰ سال از اطلاعات ذخیره شده درون حافظه خود محافظت نمایند. در این مقاله تعریفی از کارت هوشمند، انواع، کاربرد و تشریح ساختار آن ارائه می شود.
چرا چاپ کارت هوشمند pvc مناسبتر است؟
برای چاپ کارت پی وی سی هوشمند از کارت های پلاستیکی که به پی وی سی معروف هستند استفاده می شود و معمولا روی آنها یک چیپ الکترونیکی و یا نوار مغناطیسی تعبیه می شود. کارت های پی وی سی علاوه بر دوام و ماندگاری بالایی که دارند از قابلیت های فراوانی برخوردارند که آن ها را به مناسبترین گزینه برای چاپ کارت اسمارت تبدیل می کند.
از ویژگی های کارت pvc می توان به مقاومت آن در برابر رطوبت و ضربه و همچنین امکان بازیافت ۱۰۰% اشاره کرد. این دسته از کارت ها در ابعاد و ضخامت های مختلفی وجود دارند که برای چاپ کارت پی وی سی هوشمند معمولا از ابعاد کارت های اعتباری استاندارد یعنی ۵/۵ در ۵/۸ سانتی متر استفاده می شود.
ساختار کارت هوشمند پی وی سی به چه صورت است؟
کارت هوشمند پی وی سی از یک ریزپردازنده و چیپ حافظه و یا فقط یک چیپ حافظه ساخته شده است. در صورتی که کارت حاوی ریزپردازنده باشد می توان اطلاعات روی کارت را اضافه، تغییر، حذف و یا مدیریت نمود، اما اگر فقط شامل حافظه باشد فقط قادر به پذیرش یک عملیات از پیش تعریف شده خواهد بود.
این کارت که از تلفیق یک کارت پلاستیکی معمولی و یک میکروپروسسور به وجود آمده است، اجازه می دهد که مقدار زیادی اطلاعات به صورت آنلاین یا آفلاین ذخیره، پردازش و قابل دسترس شود. این کارت ها از لحاظ اندازه و شکل ظاهری، مشابه کارت های بانکی هستند. اما درون آن ها با کارت های معمولی کاملا متفاوت است. کارت های هوشمند درون خود یک ریز پردازنده دارند در صورتی که کارت های مغناطیسی معمولی حاوی یک نوار مغناطیسی روی خود هستند.
چند نوع کارت هوشمند وجود دارد؟
کارت های هوشمند را می توان براساس نوع تراشه ای که در آن ها به کار رفته، نوع سطح تماسی و همچنین نوع سیستم عامل آن ها در سه دسته تقسیم بندی نمود. به صورت کلی این کارت ها در دو نوع کارت هوشمند تماسی و کارت هوشمند بدون تماسی وجود دارند و بزرگترین تفاوت آن ها در بستر انتقال اطلاعات آن ها است.
اما تماسی و غیر تماسی بودن کارت هوشمند به چه معناست؟
* کارت هوشمند تماسی (Contact Smart Card): همانطور که از نام این کارت ها بر می آید برای استفاده از آن ها می بایست بین کارت و دستگاه کارت خوان اتصال فیزیکی برقرار گردد. این کارت مشابه کارت های مگنت است که به یک نوار مغناطیسی مجهز شده و قابلیت ذخیره سازی اطلاعات را دارد. اطلاعات موجود روی این کارت به صورت سریال به ریدر ارسال می شود و اطلاعات جدید پس از پردازش، از طریق همان پورت به روی کارت منتقل میشود. مشکل عمده ای که در این نوع کارت وجود دارد، آسیب دیدن محل های تماس بر اثر ضربه و یا شرایط فیزیکی محیط است. اطلاعات ذخیره شده بر روی نوار مغناطیسی به راحتی قابل خواندن، نوشتن، حذف یا ویرایش است بنابراین این نوار برای نگهداری از اطلاعات مناسب نیست. از نمونه های کارت های تماسی می توان به کارت بانکی و کارت هدیه اشاره نمود.
* کارتهای هوشمند غیرتماسی (Contactless Smart Card): در این نوع کارت میان کارت و ریدر هیچ گونه ارتباط فیزیکی بر قرار نمی شود و اطلاعات از طریق میدان های الکترومغناطیسی و یا امواج رادیویی منتقل می شود. درون این نوع کارت یک پردازنده تعبیه شده است که وظیفه آن نظارت روی دسترسی به حافظه کارت است و امنیت اطلاعات درون کارت را تضمین می کند. این کارت ها برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ عرضه شدند و توانستند مشکل امنیت کارت های هوشمند مغناطیسی را برطرف نمودند. در بین تراشه های کارت یک آنتن مخصوصی تعبیه شده است که بین دستگاه کارتخوان و کارت ارتباط برقرار می کند. البته لازم به ذکر است که این آنتن در فواصل کم، تا حدود ۵۰ سانتیمتر، قادر به ایجاد ارتباط است. این دسته از کارت های تماسی که در انواع مختلفی نظیر کارت مایفر و کارت RO وجود دارند، معمولا زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که نیاز به انجام سریع عملیات باشد. کارت مترو و اتوبوس از نمونه های کارت مایفر هستند.
مهمترین کاربرد کارت هوشمند چیست؟
کارت های هوشمند را به دلیل وجود قابلیت های فراوان و همچنین امنیت بالایی که دارند، می توان در حجم عظیمی از پروژهها در سطوح مختلف به کار گرفت. کاربرد کارت هوشمند در گذشته به استفاده از آن بعنوان کارت تلفن، کارت پارکینگ و کارت های بانکی محدود می شد. اما با پیشرفت تکنولوژی این کارتها و با پیدایش کارتهای مایفر نظیر کارت حضور و غیاب، کارت سوخت، انواع کارت شناسایی هوشمند و ... تحولی شگرف در کاربرد این کارت ها ایجاد شد. هر یک از این کاربردها را می توان به صورت مجزا در یک کارت به کار گرفت و یا از چندین کاربرد آن بصورت مشترک در یک کارت استفاده کرد.
در ذیل برخی از کاربردهای کارت هوشمند ذکر شده است:
* چاپ کارت عضویت
* چاپ کارت تخفیف
* چاپ کارت هواداری
* چاپ کارت پرداخت الکترونیکی
* چاپ کارت اعتباری
* چاپ کارت بانکی
* چاپ کارت حضور و غیاب
* چاپ کارت کنترل تردد
* چاپ کارت پارکینگ
* چاپ کارت شناسایی
این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما