به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر بهداشت عمومی لبنان، اظهار داشت: در حال حاضر تعداد قابل توجهی از دانشجویان لبنانی در مقاطع مختلف در ایران تحصیل می کنند که مقرر شد تعداد آنها در آینده افزایش یابد. همچنین در زمینه درمان بیماران لبنانی، تسهیلاتی را فراهم خواهیم کرد تا ایران را به عنوان کشور دوست و پر از آرامش برای درمان انتخاب کنند.
وی در خصوص تسهیلات ایران برای تقویت همکاری های آموزش پزشکی بین ایران و لبنان گفت: امروز تفاهم کردیم که کمیسیون مشترکی بین دو کشور تشکیل شود و نمایندگانی از سوی وزارت بهداشت دو کشور در آن عضویت داشته باشند تا برنامه ۵ ساله همکاری در حوزه سلامت را تعریف و اجرایی کنیم و قطعا همه امکانات مان را در اختیار دولت و مردم لبنان خواهیم گذاشت چون سرافزاری و عزت لبنان، سرافرازی و عزت ما است و آمادگی کامل انتقال تجربیات و دانش به این کشور را داریم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: همکاری مستمر و مداوم در انتقال دانش فنی به لبنان را مهم می دانیم البته در مرحله اول باید محصولات ایرانی را برای رفع مشکلات فوری مردم لبنان بعد از ثبت دارو به این کشور صادر کنیم و همزمان بخش خصوصی دو کشور، باید برای انتقال دانش فنی با یکدیگر همکاری کنند. معتقدیم اگر در لبنان زیرساخت های مربوط به ساخت داروهای های تک را فراهم کنیم، نه تنها بازار لبنان بلکه بازار کشورهای منطقه را نیز به دست آوریم.
نمکی افزود: هرگز به کشور دوست و برادرمان لبنان به عنوان یک بازار تجارت نگاه نمی کنیم بلکه دوست داریم که در انتقال دانش فنی، لبنان را به آخرین دستاوردهای خودمان برای توسعه زیرساخت های نظام سلامت این کشور، مجهز کنیم.
وی تاکید کرد: تلاش ما این است که دانشجویان لبنانی در تمام مقاطع تحصیلی در ایران تحصیل کنند البته در حال حاضر، تعداد قابل توجهی دانشجوی لبنانی در ایران تحصیل می کنند و چندی پیش در بیمارستان ابن سینا شیراز (بیمارستان تخصصی پیوند اعضا) یک رزیدنت فوق تخصصی لبنانی را دیدم که برای آموزش به شیراز آمده بود تا بعد از آموزش، این امکان را در لبنان راه اندازی و تقویت کند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر دولت آمریکا به عنوان یک جنایت جنگی، ایران را به شدت تحت فشار قرار داده اما خوشبختانه ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز کشور را در داخل تولید می کنیم و برای ۳ درصد داروی وارداتی به ایران، آمریکا فشارهای زیاد غیر منطقی و غیرانسانی وارد می کند که این داروها برای بیماران خاص و صعب العلاج، وارد کشور نشود البته تا امروز با شیوه های مختلف توانسته ایم داروهای اساسی مورد نیاز را تهیه کنیم.
نمکی اضافه کرد: تحریم ها و فشارها ما را وادار کرده که بخش قابل توجهی از مواد اولیه مورد نیاز دارو را تهیه کنیم و در مورد داروهای بیولوژیک و بیو سیمیلار خوشبختانه نیازمند ماده اولیه وارداتی نیستیم.
هیچ محدودیتی از نظر بین المللی برای همکاری با ایران نداریم
وزیر بهداشت عمومی لبنان گفت: میزان واردات دارو در لبنان حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار است و در سال حدود ۲۰۰ میلیون دلار صرف واردات داروهای بیماران خاص از کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی می شود و اکثر این داروها گران قیمت هستند.
دکتر «جمیل جبق»، اظهار داشت: در بازدیدهایی که از شرکت های دارویی ایران داشتم شگفت زده شدم که بسیاری از محصولات دارویی در ایران با کیفیت بسیار بالا تولید می شوند و در تلاش هستیم که از این امکانات در لبنان استفاده کنیم اما در لبنان، وزارت بهداشت از طریق بخش خصوصی اقدام به تامین دارو می کند و بخش خصوصی لبنان از شرکت های دارویی ایرانی، دارو وارد می کنند و در تلاش هستیم که این روند را تسهیل کنیم تا هر شهروند لبنانی بتواند از امکانات ارزشمند و دانش فنی بالا و داروهای باکیفیت ایرانی با قیمت رقابتی و مناسب استفاده کند.
وی تاکید کرد: برای تقویت و استحکام روابط بین ایران و لبنان در حوزه سلامت به ویژه در حوزه بهداشت، درمان، دارو، تجهیزات و آموزش، عزم راسخ داریم و از پیشنهادات سازنده وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای سطح روابط، تشکر می کنم.
وزیر بهداشت عمومی لبنان یادآور شد: همه می دانند که لبنان، تحریم های ظالمانه علیه ایران را مردود می داند و محکوم می کند بنابراین هیچ محدودیتی از نظر بین المللی برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه غذا و دارو نداریم و معتقدیم که بسیاری از کشورهای منطقه، چنین موضعی دارند.
جبق در خصوص تمهیدات لبنان برای همکاری با ایران در صورت افزایش تحریم ها علیه ایران، گفت: این که دسترسی مردم یک کشور به ویژه کودکان و سالخوردگان به مواد غذایی و دارو، محدود و تحریم شود، جنایت علیه بشریت است و مطمئنا با مخالف های جهانی روبرو خواهد شد.
نظر شما