مجله مهر: از بمباران اتمی دو شهر ژاپن به نامهای هیروشیما و ناکازاکی به دست ارتش امریکا زیاد شنیدهایم. از بدن مجروح قربانیان این اتفاق عکسهای هولناکی باقی مانده که هرکسی تاب نگاه کردن آنها را ندارد. این عملیات که تا امروز تنها مورد استفاده جنگی از سلاح هستهای در جهان بوده ساعت ۸:۱۵ صبح ۶ آگوست ۱۹۴۵ (۱۵ مرداد ۱۳۲۴ شمسی) به وقت محلی در شهر هیروشیما انجام شد. استدلال رییس جمهور امریکا چه بود؟ مقاومت ۶ ساله ژاپن و ادامه دار شدن جنگ جهانی دوم.
این بمب امریکایی ۶۰ درصد از شهر را به کلی نابود کرد و بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفر را در دم کشت. سه روز بعد این بار شهر ناکازاکی قربانی شد و نتیجه این بمباران هم ۴۰ هزار کشته و تخریب بخش های مهمی از شهر بود. افراد زیادی روزهای بعد و در نتیجه تبعات تشعشعات رادیواکتیو در این دو شهر از دنیا رفتند. تعداد تمام قربانیان شاید به نزدیک ۲۴۲۰۰۰نفر میرسد. روز بعد، ۱۰ آگوست، ژاپن رسما تسلیم شد و جنگ جهانی دوم به پایان رسید.
شاید بپرسید رییس جمهور امریکا بعد از این بمباران بزرگ از انکار ماجرا یا پشیمانی حرفی زده است؟ در این پادکست رادیومهر، صدای «هری ترومن» رئیس جمهور وقت ایالات متحده امریکا را میشنوید که در بیانیه ای از این تصمیم صحبت میکند.
ترجمه بخشی از سخنرانی ترومن درباره بمباران هیروشیما:
«مدتی پیش یک هواپیمای امریکایی یک بمب روی هیروشیما انداخت و دست دشمن را از دستیابی به آن کوتاه کرد. این بمب قدرتی بیش از ۲۰هزار تیانتی دارد. ژاپنیها جنگ را از آسمان پرل هاربر* شروع کردند. آنها تاوان بسیار سنگینتری پس دادند و البته کار ما هنوز تمام نشده است. ما به شکلی جدید و انقلابی قدرت تخریب این بمب را افزایش دادهایم تا نیروی در حال رشد ارتش مسلح ما را کامل کند. این بمب ها در همین شکل فعلی در حال تولید هستند و البته انواع قوی تر آن هم در حال ساخت و توسعه است. این یک بمب اتمی است.»
هری ترومن، سی و سومین ریییس جمهور امریکا
*نبرد پرل هاربر: نیروی هوایی و دریایی ژاپن در هفتم دسامبر ۱۹۴۱ به پایگاه دریایی آمریکا در پرل هاربر، واقع در جزایر هاوایی در اقیانوس آرام، حمله کردند و صدمات بسیار سنگینی به آمریکاییها وارد ساختند. ژاپن صبح روز یکشنبه را برای این حمله انتخاب کرد تا با غافلگیری، بیشترین صدمه را به نیروهای آمریکایی وارد سازد. دولت آمریکا روز بعد به ژاپن اعلان جنگ داد و همزمان، دولتهای بریتانیا، آلمان و ایتالیا نیز در این رویارویی صف آرایی کردند."
نظر شما