به گزارش خبرنگار مهر، علی نجفی نژاد پیش از ظهر شنبه در نشست تخصصی دریایی خزر اظهارکرد: در ۲۱ مرداد سال ۱۳۸۵ نشستی با حضور مسئولان پنج کشور حاشیه دریای خزر برگزار شد.
وی افزود: در این نشست کنوانسیون حفاظت محیط زیست دریای خزر به امضا رسید و این روز به عنوان روز خزر نامگذاری شد.
نجفی نژاد بیان کرد: این نامگذاری با هدف آگاهی رسانی به جامعه و جلب اهمیت به محیط زیست دریای خزر انجام شده است.
وی گفت: وضعیت بهره برداری از منابع محیط زیست در دنیا بیشتر از توان طبیعت است و در این راستا باید یافته های علمی به خصوص در حوزه رفتار انسان در برخورد با طبیعت را بیش از پیش فرهنگ سازی کنیم.
نجفی نژاد تأکید کرد: ما نیازمند ارتباط بیشتر بین رشته های مرتبط با محیط زیست هستیم، البته امروزه علوم بین رشته ای مانند اقتصاد محیط زیست، اخلاق محیط زیست، روانشناسی محیط زیست و غیره بسیار رشد کرده و امیدواریم در آینده شاهد درک بیشتر از موضوع حفظ محیط زیست باشیم.
وی خاطرنشان کرد: مسأله دریای خزر یک موضوع کلیدی در کشور و حتی بین المللی است و امیدواریم بتوانیم آن را به عنوان یک گنجینه باارزش در اختیار نسل های آینده قرار دهیم.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اظهارکرد: بدیهی است پایداری دریای خزر برای بقای نسل های آتی حیاتی است.
در ادامه مدیر کل محیط زیست استان گلستان گفت: لایروبی محیط پیرامون خلیج گرگان و دریای خزر، بررسی میزان آلاینده های اطراف خلیج گرگان و دریای خزر و افزایش کیفیت آب خلیج گرگان از موضوعات در حال پیگیری جهت حفظ محیط زیست منطقه است.
محمدرضا کنعانی افزود: در حال حاضر تالاب گمیشان با دو کیلومتر مربع مساحت اگر مورد حفاظت قرار نگیرد در آینده ای نزدیک به کانون ریزگردهای منطقه تبدیل خواهد شد.
نظر شما