۱۹ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۵۷

مهر گزارش می‌دهد

کاهش رفت و آمدها در سبزه‌میدان/کاهش تقاضا باعث افت قیمت شد

کاهش رفت و آمدها در سبزه‌میدان/کاهش تقاضا باعث افت قیمت شد

اگرچه بانک مرکزی هر روز نرخ‌های مد نظر خود را برای انواع ارز در دو قالب رسمی و صرافی‌های بانکی اعلام می‌کند، اما فعالان بازار معتقدند کاهش جذابیت خرید ارز، نرخ را کاهش داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بانک مرکزی در ابتدای هر روز، دو گروه قیمتی را برای ارز اعلام می‌کند که شامل نرخ رسمی انواع ارز در بانک‌ها و نیز صرافی‌های بانکی است که اولی حواله‌های مرتبط با ارز دولتی را تعیین نرخ کرده و دومی مصارف غیرنیمایی و غیردولتی را ملاک عمل قرار می‌دهد؛ به این معنا که قیمت دلار در انواع نرخ‌های دولتی که به نرخ رسمی ارز هم معروف است، بالغ بر یک سال و نیم است که ۴۲۰۰ تومان اعلام شده و نرخ دوم که مرتبط با صرافی‌های بانکی و ملاک عمل خرید و فروش‌های غیرنیمایی است، در کانال‌های ۱۱ تا ۱۲ هزار تومانی از ابتدای ماه جاری در نوسان بوده است.

بررسی‌های میدانی خبرنگار مهر از بازار ارز،  از افت تقاضا برای خرید دلار و یورو حکایت دارد و آن‌گونه که فعالان بازار ارز می‌گویند، نرخ‌ها تابع عرضه و تقاضا بوده و دخالت کمتری از بانک مرکزی این روزها به چشم می‌خورد.

یکی از صرافان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: رفت‌وآمدها در چهارراه استانبول و سبزه‌میدان کم شده و فقط متقاضیان ارز که نیازهای واقعی دارند، وارد بازار می‌شوند؛ به این ترتیب می‌توان گفت که تقاضاهای سوداگرایانه از بازار خارج شده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تغییر رفتار مردم در بازار ارز، نرخ در حال کاهش است و عملاً این بانک مرکزی نیست که با عرضه یا جمع‌آوری ارز، بازار را کنترل می‌کند بلکه رفتار مصرف‌کنندگان است که موجب می‌شود که صرافان در مقابل مکانیزم عرضه و تقاضا، سر تعظیم فرود آورند.

این فعال بازار ارز گفت: ماندگاری نرخ دلار در کانال ۱۱ هزار تومانی طی هفته‌های اخیر حکایت از آن دارد که تقاضا برای ارز کاهش یافته و همین امر منجر به آن شده که صرافی‌ها نرخ‌های متعادلی را اعلام کنند که بعضاً در برخی ساعات روز حتی کمتر از نرخ اعلامی بانک مرکزی در صرافی‌های بانکی است.

البته عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی نیز طی روزهای گذشته بارها اعلام کرده که حتی یک دلار هم برای تنظیم بازار ارز از سوی بانک مرکزی در بازار تزریق نمی‌شود و این مکانیزم عرضه و تقاضا و البته سیاستگذاری‌های بانک مرکزی است که نرخ را هر روز استخراج می‌کند.

بر این اساس باید منتظر ماند و دید که مکانیزم‌های عرضه و تقاضا چقدر می‌تواند طی ماه‌های آینده بر رفتارهای سوداگرایانه در بازار ارز، غالب شوند.

کد خبر 4689374

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • رضا IR ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      0 0
      اگه عرضه و تقاضا قیمت رو تعیین میکنه پس چرا قیمت اجناس خانگی و ضروری مردم پایین نیومده ؟ پس مشخصه که این گزارش از بن ایراد داره و ظاهرسازی است. چرا دلیل پایین نیامدن قیمتها رو گزارش نمیکنید.
    • سعید IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      0 0
      اتفاقا برعکس این نتیجه عملکرد بانک مرکزی است که توانسته با عملکردش مردم را متقاعد کند که خرید ارز سودآوری ندارد و موجب شده فقط متقاضیان واقعی که مصرف ارز دارند نسبت به خرید اقدام کنند
    • IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
      0 0
      به نظر من بازار ارز ايران خيلي سست و لرزانه اما دولت به زور ميخواد بگه قيمت پايينه درست مثل مسكن. آجر فلان قيمت، سيمان 4 برابر شده، ميلگرد اصلا نميشه طرفش رفت اونوقت مسكن چرا بايد ارزون بشه؟