به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان جهاددانشگاهی تهران، سید علی طباطبایی، اجرای طرحهای فناورانه کلان ملی را از مأموریتهای سازمان جهاددانشگاهی تهران برشمرد و افزود: این طرحها مصوب مجلس شورای اسلامی و مورد حمایت دولت و سایر ارکان نظام است و از بین ۳۱ طرح فناورانه، تعداد ۵ طرح بهصورت مستقیم به جهاددانشگاهی تهران مربوط میشود که از آن جمله میتوان به طرح بومیسازی ساخت فرومون حشرات برای مبارزه با آفات گیاهی، ساخت کویل لوله مغزی چاههای نفت، طرح کریستالیزاتور ریختهگری فولاد، طرح ایجاد دانش فنی تولید بچه ماهی و طرح تولید برخی مواد شیمیایی پر مصرف در صنایع نفت اشاره کرد.
وی واگذاری این طرحها را ناشی از اعتماد نظام جمهوری اسلامی ایران به این نهاد دانشگاهی دانست و گفت: جهاددانشگاهی همواره در حوزه فناوری برای خود ماموریتهای حرفهای جدید تعریف میکند تا بتواند مشکلات فناورانه کشور را برطرف کند.
طرحهای شاخص در زمینهی شیمی
طباطبایی تصریح کرد: سازمان تهران علاوه بر حوزههای آموزشی و فرهنگی در حوزه پژوهش و فناوری در زمینه فرآوری مواد فلزی، شیمی و مهندسی شیمی، آبزیان و کشاورزی دارای طرحها و فعالیتهای گزین است.
وی افزود: در زمینه شیمی و مهندسی شیمی طرحهای تامین کاتالیست خودرویی، بومیسازی تهیه فرمون جنسی پروانه کرم خراط و فرمون ساقهخوار برنج، طرحهای تولید اسپن و سورفکتانتهای مورد نیاز صنایع نفت و طرحهای حفاظت و ایمنی صنایع نفت و گاز از طرحهای شاخص هستند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران با بیان اینکه فرآوری مواد فلزی از دیگر زمینههای فعالیت فناورانه سازمان تهران است، گفت: در این زمینه مهندسی مکانیک، برق، متالوژی و به طور خاص آلیاژهای ویژه مطرح هستند که در صنایع خاص بهویژه فولاد و مس کاربرد دارد و سازمان تهران در آن برندی برای کشور محسوب میشود.
رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران تصریح کرد: در این حوزه تامین ورقهای فولادی خودرو، تأمین سیستم کنترل موتور خودرو Ecu و ساخت کریستالیزاتور مسی، ترمزهای دینامیکی، قطعات ویژه مسی و ایجاد دانش فنی ساخت کویل لوله مغزی برای صنعت نفت از جمله طرحهای شاخص این حوزه است.
امضای قرارداد برای تأمین ۲۰۰ هزار قطعه Ecu خودرو
طباطبایی با بیان اینکه این سازمان تفاهمنامهای برای تأمین ۲۰۰ هزار قطعه Ecu خودرو با یک شرکت امضا کرده است، ادامه داد: در زمینههای دیگر پژوهشی و فناوری ما موضوع آبزیان را داریم که در بخش واکسن در کشور شناخته شده هستیم و در زمینه کشت بافت و پرورش نهال نیز در بخش کشاورزی فعالیت داریم.
وی افزود: پژوهشکده مطالعات توسعه با چهار گروه پژوهشی فعال در حوزه علوم انسانی و در حیطه مطالعات توسعه و مدیریت در کشور شناخته شده است و از طرحهای شاخص آن میتوان به طرح پژوهشی عوامل بازماندگی از تحصیل دانشآموزان، طراحی مدل شایستگی عمومی مدیران دستگاههای اجرایی کشور، طراحی مدل و تدوین دستورالعمل استقرار مدیریت دانش دستگاههای اجرایی کشور، پایش محیط کسب و کار، بازنگری و تدوین استراتژی و برنامه عملیاتی سازمانها و طراحی و استقرار مدیریت دانش در شرکت آب منطقهای اصفهان بهعنوان پایلوت ملی اشاره کرد.
آموزش حضوری و الکترونیک ویژه نیروی انسانی در مناطق آزاد
طباطبایی با بیان اینکه اجرای طرح جامع آموزش نیروی انسانی در مناطق آزاد کشور از برنامههای آموزشی امسال جهاد تهران است، خاطرنشان کرد: تاکنون دورههای آموزش الکترونیک در جهاد دانشگاهی تهران برگزار شده است، معاونت آموزشی این سازمان علاوهبر برگزاری دورههای مربیان نهضت سوادآموزی برای بیش از ۶۰ هزار نفر که در کشور بیرقیب است، آزمون استخدامی را هم در سال گذشته برگزار کرد.
وی افزود: برنامههای آموزش حضوری و الکترونیک امسال ویژه نیروی انسانی در مناطق آزاد از قبیل کیش، قشم و ... برگزار میشود که به موجب قرارداد منعقد شده این برنامه در سال ۹۸ اجرایی میشود. این برنامه جدای از برنامه آموزشهای روال سالانه است. این برنامهها در کنار فعالیتهای مداوم برگزاری دورههای کوتاهمدت تخصصی و فعالیت مناسب مرکز آموزش علمی کاربردی اجرا میشود.
طراحی ساختار فناورانه برای نخستینبار در جهاددانشگاهی تهران
طباطبایی گفت: به نظر میرسید که مأموریت مورد انتظار جامعه با ساختار پیشین جهاددانشگاهی همخوانی نداشته باشد، از اینرو ساختار جدیدی مورد توجه قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در کشور ساختارهای زیادی در حوزه پژوهش شامل گروه پژوهش، پژوهشکده و پژوهشگاه وجود دارد که در جای خود ارزشمند هستند و به توان پژوهشی کشور کمک میکنند، اما قابلیت برطرف کردن کامل یک نیاز فناورانه را ندارند؛ از اینرو مقرر شد یک ساختار فناورانه منطبق با شرایط بومی کشور با حمایت دفتر مرکزی جهاددانشگاهی بهصورت پایلوت اجرا شود و در صورت موفقیت دیگر واحدها از آن الگوبرداری کنند.
رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران افزود: این ساختار بهعنوان مرکز تحقیقات و فناوری معرفی شد که شامل همه ارکان چرخه فناوری، شامل گروه پژوهشی، مرکز خدمات تخصصی فناوری و دفتر بازرگانی و شرکتهای دانشبنیان مرتبط است، حوزه فرآوری مواد فلزی بهعنوان نخستین مرکز و حوزه شیمی و مهندسی هم راهاندازی شد.
طباطبایی، رمز موفقیت سازمان تهران را در بهکارگیری ساختار فناورانه دانست و گفت: تصور میکنیم در این پایلوت موفق عمل کردهایم و در صورت ارزیابی مثبت دفتر مرکزی این الگو حداقل برای مجموعههای فنی مهندسی در بقیه واحدها نیز قابل تسری است.
وی یادآور شد: در همین راستا حوزه پشتیبانی بهعنوان حوزه هماهنگکننده در سالهای اخیر موفق عمل کرده است و در شرایط دشوار اقتصادی اخیر به ایجاد فضای مناسب توسعه فناوری کمک کرده، بهطوریکه خوشبختانه هماکنون سازمان معوقه بانکی ندارد.
نظر شما