به گزارش خبرگزاری مهر، این بنیاد در جهت معرفی و انعکاس بخشی از فعالیتهای گستردهی خود در مناطق روستایی و عشایری در راستای محرومیتزدایی، اشتغالزایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی این مناطق و توزیع عادلانهی امکانات و فرصتها برای همهی اقشار جامعه، در چهارمین نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر که با رویکرد تبیین نقش روستاییان و عشایر در سال رونق تولید از ۲۴ تا ۲۷ مرداد برپاست، شرکت کرده است.
براساس این گزارش، تعدادی از صاحبان مشاغل ایجاد شده در رستههای شغلی متفاوت توسط بنیاد برکت در مناطق روستایی و عشایری، به نمایندگی از ۵۲ هزار نفری که از ابتدای سال ۹۷ تاکنون، با مساعدت و حمایتهای این بنیاد صاحب کسبوکار و شغل شدهاند در این نمایشگاه حضور دارند.
بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در این نمایشگاه، همچنین مدل توسعهی روستا و طرحهای اشتغالزایی سحاب (سرمایهگذاری حمایتی اشتغال برکت)، آسمان (آییننامهی سرمایهگذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی) و آفتاب (آییننامهی فقرزدایی و توانافزایی برکت) و مدل مهتاب (مدل هادی تلاش اقتصادی برکت) را که از سوی کمیتهی تحقیق و توسعهی این بنیاد طراحی شدهاند، ارایه و تبیین خواهد کرد.
بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) عمده فعالیتهای خود را در روستاها، مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور متمرکز کرده و در این راستا، تا به امروز ۹۱ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال در این مناطق سرمایهگذاری نموده است. این میزان سرمایهگذاری موجب اجرای ۴۸ هزار و ۳۳۵ پروژه شامل ۲۴ هزار پروژهی تکمیل شده و ۲۴ هزار و ۳۳۵ پروژهی در دست اقدام شده است.
این بنیاد در حوزههای وسیعی به جهت خدمترسانی به محرومان، بهخصوص در مناطق روستایی و عشایری فعالیت دارد که از جمله میتوان به اشتغال و کارآفرینی، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی، توسعهی فضاهای آموزشی از طریق تأسیس مدارس برکت، انجام امور عمرانی و زیربنایی، ساخت مراکز فرهنگی مذهبی، توسعهی خدمات بیمهای و ساخت بیمارستان و مراکز بهداشت و درمان به منظور افزایش دسترسی آحاد جامعه، بهویژه هموطنان ساکن مناطق محروم به خدمات بهداشتی و درمانی اشاره کرد.
فعالیتهای بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در حوزهی اشتغالزایی و کارآفرینی به عنوان اصلیترین و عمدهترین اقدامات این بنیاد منجر به راهاندازی ۱۰ هزار طرح اشتغالزایی اجتماعمحور با ایجاد ۴۰ هزار شغل در سال گذشته شده است. این بنیاد همچنین اجرای ۳۰ هزار طرح اشتغالزایی دیگر با ۸۴ هزار شغل را در سال ۹۸ در ۲۸ استان، ۱۷۱ شهرستان و ۶ هزار روستا در دست اقدام دارد. از این تعداد از ابتدای سال ۹۸ تاکنون ۴۴۰۵ طرح اشتغالزایی با ۱۲ هزار و ۲۱۷ شغل ایجاد شده است. بنیاد برکت از ابتدای سال ۹۷ تاکنون برای ایجاد طرحهای اشتغالزایی اجتماعمحور بالغ بر ۱۱ هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال، سرمایهگذاری کرده است.
این بنیاد در حوزههای فعالیتهای اشتغالزایی در بخشهای بنگاهمحور و تسهیلاتمحور نیز به ترتیب مشارکت در ۳۴۵ طرح با ظرفیت ایجاد شغل برای ۲۲۸ هزار نفر و حجم کل سرمایهگذاری ۵۴ هزار میلیارد ریال و اجرای ۲۳۶ طرح با ظرفیت ایجاد اشتغال برای ۵۱۰۰ نفر و حجم کل سرمایهگذاری ۳ هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال را به پایان رسانده است.
در سال جاری مراکز تولیدی که بنیاد برکت با آنها مشارکت اقتصادی کرده است، محصولات خود را به ارزش ۷۰۴ میلیارد و ۴۹۸ میلیون ریال به ۱۱ کشور روسیه، چین، اوکراین، هنگکنگ، ترکیه، عراق، امارات، ترکمنستان، گرجستان، تاجیکستان و افغانستان صادر کردهاند.
احداث و در دست ساخت بودن ۱۶۴۴ مدرسه با ۹۲۹۲ کلاس درس و پوشش ۲۵۵۰ روستای کشور، مشارکت در ساخت ۳۰ هزار واحد مسکن محرومان، اجرای ۸۱۵ پروژهی عمرانی مانند آبرسانی، راهسازی، برقرسانی، ساخت پل، کتابخانه و بهسازی روستا، ساخت و تکمیل ۱۱ بیمارستان و ۲۰۰ مرکز جامع سلامت و مراکز بهداشت و درمان در ۶۰۰ نقطهی روستایی و بهرهبرداری از یکهزار و ۹۵ مسجد و مرکز فرهنگی در ۲۲۰۰ روستا، از جمله دیگر فعالیتهای بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) درروستاها، مناطق محروم و کمتر توسعهیافته است.
همچنین بنیاد برکت از طریق بیمهی برکت اقدام به صدور نزدیک به ۲۹۷ هزار فقره بیمهنامه برای روستاییان در ۸ هزار روستای کشور کرده است. با این اقدام بیش از ۳ میلیون و ۵۰۵ هزار نفر از روستاییان کشور تحت پوشش قرار گرفتهاند.
پوشش بیمه درمان تکمیلی ۲۰۰ هزار نفر از ایتام و مددجویان در قالب طرح «برکت مهدوی» و کمک به درمان ۵۵۰۰ زوج نابارور در مناطق محروم و روستایی که منجر به تولد ۵۰۰ نوزاد در قالب طرح «برکت خانواده» شده، از دیگر اقدامات بنیاد برکت است.
گفتنی است، چهارمین نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر با رویکرد تبیین نقش روستاییان و عشایر در سال رونق تولید از ۲۴ تا ۲۷ مرداد در نمایشگاه بینالمللی تهران برپاست. غرفهی بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در سالن ۸ و ۹ و غرفهی بیرون این سالن در نمایشگاه، از ساعت ۱۰ تا ۲۱ پذیرای میهمانان و بازدیدکنندگان است.
نظر شما