به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی امروز پنجشنبه ۲۴ مرداد در مجتمع فرهنگی سپهر ولایت مشهد برگزار شد.
محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به برگزاری برنامههای متنوع کتابخوانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: برنامههایی برای ترویج کتابخوانی در کشور داریم که در قالب طرحهایی چون «باشگاههای کتابخوانی»، «پایتخت کتاب ایران» و «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» در حال برگزاری هستند. با اینحال جای تقدیر دارد که یک برنامه ترویجی در حوزه کتابخوانی در یک بازه زمانی چهار یا پنج ساله، با این میزان رشد در جلب مشارکت عموم فعالیت میکند. میزان شرکتکنندگان این جشنواره از حدود ۲۴۰ هزار نفر در سال ۹۵ به بیش از یک میلیون نفر در سال ۹۸ رسیده است؛ یعنی افزایشی حدود ۵ برابر در جلب مشارکت عمومی که بسیار تحسین برانگیز است.
وی افزود: جشنواره کتابخوانی رضوی از شاهکارها و اتفاقات بزرگ فرهنگی در کشور است که به برکت نام مقدس امام رضا(ع) شکل گرفته و البته باید قدردان برگزار کنندگان آن باشیم. ما به دنبال ترویج کتابخوانی هستیم و برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی در چنین گسترهای، نشانگر شکوه این حرکت فرهنگی است؛ اتفاق بزرگی که نمیتوان به سادگی از کنار آن گذشت.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به محتوای منابع جشنواره کتابخوانی رضوی، درباره کیفیت این جشنواره نیز گفت: اگر به دنبال ترویج و تقویت اندیشه دینی جامعه هستیم، جشنواره کتابخوانی رضوی، برنامهای خوب و موفق در این مسیر است؛ چراکه امام رضا(ع) فرمودند «خدا رحمت کند کسی که امر ولایت را احیا می کند.» از ایشان پرسیدند چگونه احیا میشود و امام پاسخ دادند «افراد معارف را بیاموزند و آن را به دیگران آموزش دهند.» امام رضا(ع) میفرمایند «مردم اگر محاسن سخن ما را بفهمند، تبعیت از معصومین اتفاق میافتد؛» کاری که با ترویج کتابهایی با محتوای مذهبی در این جشنواره، در حال انجام است.
جوادی در ادامه با اشاره به امکان مشارکت گروههای خاص در این جشنواره گفت: با پیشبینیهای انجام شده از سوی برگزارکنندگان، امکان مشارکت گروههای مختلف مخاطبان در این جشنواره فراهم شد. همچنین توجه به استفاده از فضای مجازی نکته قابل تأملی است که در این دوره از جشنواره میزان مشارکت در بخش آنلاین رشد قابل توجهی داشته است؛ از آنجا که آینده این نسل، کشور و جهان به سمتی میرود که فضای مجازی، تبدیل به فضای واقعی زندگی میشود، توجه این جشنواره به این موضوع نیز بسیار قابل تقدیر است. اگر برگزار کنندگان بتوانند ارتباط خود را با مجموعه شرکتکنندگان این جشنواره بهخصوص کودکان و نوجوانان حفظ کنند و در مناسبتهای مختلف از طریق تعامل با آنها، استعداد این عزیزان را تقویت کنند، میتوان به پرورش بزرگان و متخصصان بیشتری امیدوار بود. کودکانی که با کشیدن این نقاشیها در این جشنواره شرکت کردند، میتوانند در آینده چهرههای درخشانی شوند.
وی گفت: میتوان کل آثار نقاشی ارائهشده در این جشنواره را در سامانهای در معرض دید عموم قرار داد و از دیدگاه و نظرات دیگران نیز استفاده کرد. در مورد منابع جشنواره نیز باید بگویم، با وجود اینکه کتاب های خوب در این زمینه کم است اما منابع ارزشمندی با مشورت متخصصان انتخاب شد. این جشنواره باید فراتر از جغرافیای ایران برود؛ بهویژه در کشورهای فارسیزبان. همچنین ایرانیانی که در خارج از کشور هستند، گاها دلدادگی بیشتری به امام رضا(ع) دارند که نباید آن ها را نیز نادیده گرفت.
نظر شما