به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد صباحی شنبه در آیین نکوداشت و تقدیر از خبرنگاران شهرستان خرامه، اظهار داشت: امروز در کنار قدرت نظامی و حتی فراتر از قدرت نظامی، ابرقدرت رسانه قرار دارد و مطرح است.
وی افزود: کسانی که میخواهند بر جهان حکومت کنند و افکار تمام جهان را در اختیار داشته باشند یکی از ابزارهای اصلیشان را خبر و رسانه قرار میدهند و میدانند در پیشبرد اهدافشان رسانهها و خبرگزاریها چقدر موثر هستند.
امام جمعه خرامه نگاه ویژه به رسانه و خبرنگاران را رمز پیشرفت و ارتقاء وضعیت شهرستان خرامه دانست و تاکید کرد: نمیشود خواهان پیشرفت شهرستان باشیم اما خبرنگاران و رسانهها را نادیده بگیریم، بنابراین ابزار قدرت، زبان گویا و چهره شناخته شده ما در سطح استان و کشور خبرنگارها هستند و این خبرنگاران و رسانهها هستند که میتوانند به عنوان بازویی برای مسئولین در پیشرفت شهرستان بیشترین نقش را داشته باشند.
حجت الاسلام صباحی تصریح کرد: در این جایگاه متاسفم که برخی از روسای ادارات تعریف مشخصی از روابط عمومی در اداره خود ندارند و افرادی که به عنوان مسئول یا کارشناس روابط عمومی هستند از آموزشهای لازم در این زمینه برخوردار نیستند و مهارت لازم را برای تنظیم یک خبر و ارتباط با رسانه های کشوری و استانی را ندارند، اما برای همان مسئول روابط عمومی وظایف دیگری در سطح اداره تعریف شده است.
وی گفت: در ارزیابی نسبت به فعالیت روابط عمومی ادارات، خبرنگاران و ارتباط با رسانه های استانی و کشوری نمره ضعیفی باید به خودمان بدهیم و من به عنوان کسی که متهم اول هستم این را اقرار میکنم که در این زمینه خوب عمل نکردیم.
امام جمعه خرامه با اشاره به فعالیت تنها یک رسانه محلی در سطح شهرستان خرامه افزود: حوزه خبری در شهرستان خرامه رقابتی نیست، لازم است در کنار این رسانه یک رقیب ایجاد شود چرا که رقابت سالم همیشه باعث رشد و پیشرفت میشود.
حجت الاسلام صباحی بیان کرد: افراد علاقهمند به فعالیت در این حرفه قطعا در شهرستان وجود دارند اما باید زیرساختهای ابتدایی برای فعالیت این افراد فراهم شود که در این زمینه انتظار داریم نیروی مقاومت بسیج، شورای اسلامی شهر و نماینده دولت زمینه لازم را برای فعالیت رسانه های بیشتر و خبرنگاران بیشتر فراهم کنند.
وی افزود: با فراهم شدن این زیرساختها چتر خبری و رسانه ای در سطح شهرستان خرامه گسترده تر می شود و شاهد سرعت و شتاب بیشتری در پیشرفت شهرستان خواهیم بود.
امام جمعه خرامه پیشنهاد داد روابط عمومی ادارات شهرستان توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خرامه گزینش شود و افراد متخصص در این زمینه به کارگیری شوند.
حجت الاسلامصباحی در ادامه بر حفظ و تقویت وحدت شهرستان خرامه توسط خبرنگاران و رسانه ها تاکید کرد و افزد: خبرنگاران فراتر از حمایت شهر، جناح، قوم و قبیله، محله و روستا حرکت کنند افق دیدشان را از شهر و محله بالا ببرند.
وی تاکید کرد: در سالی که مقام معظم رهبری فرموند مواظب فتنه ها باشید و ایشان حساسیت ویژه ای نسبت به انتخابات دارند این برند مهم شهرستان را که وحدت است حول محور ولایت فقیه و دلسوزی برای نظام حفظ و تقویت شود و در این زمینه خبرنگاران نقش بی بدیل دارند.
فرماندار خرامه در این مراسم اظهار داشت: یکی از ضروریات اجتناب ناپذیر جامعه امروز اطلاع رسانی است که این رسالت خطیر توسط خبرنگاران انجام می شود.
فرهاد جهانخواه افزود: خبرنگاران یک پل اینترنتی بین مردم و مسئولین هستند که بستر این پل باید همراه با ایمان و درستکاری باشد.
وی با بیان اینکه اگر به آموزه های دینی نگاه کنیم کشف حقیقت یکی از مهم ترین مباحث در بحث اطلاع رسانی است، تاکید کرد: خبرنگاران چشم بینای این حقیقت هستند که مسائل و مشکلات را در سطح جامعه رصد می کنند اما باید با درستکاری، ایمان و پاکدستی کمک دهند که این مشکلات در سطح جامعه برطرف شود و این همان رسالت خبرنگاری است.
فرماندار خرامه افزود: انتظاری که از مجموعه شورای اداری شهرستان داریم خبرنگارن را به عنوان زبان گویای نهادهایشان در کنار برنامه هایی که دارند، ببینید و از آنها بهره ببرند.
وی به فعالیت خبرنگاران در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: یکی از تهدیدهایی که پیش روی فضای مجازی است ممکن است برخی افراد بخواهند از فضای مجازی در جهت بی انصافی و حسادت مطالب نادرست منتشر کنند که در این زمینه فعالیت موثر خبرنگاران به منظور مدیریت و پیشگیری از ایجاد چنین فضاهایی لازم و ضروری است.
جهانخواه در ادامه بر تقویت فضای رسانه ای در شهرستان خرامه تاکید کرد و افزود: اعتقاد داریم روابط عمومی ادارات باید با خبرنگاران و رسانه ها ارتباط برقرار کنند و با اتحاد، همدلی و انسجام خدمات انجام شده توسط دولت و دستگاه های اجرایی به سمع و نظر مردم برسد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خرامه گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خرامه در کنار شما هنرمندان، خبرنگاران، مسئولین و مردم در زمینه فرهنگی و هنری، فرهنگی و ورزشی، فرهنگی و سیاسی و فرهنگی و علمی گام بردارد تا بتوانیم در حد شایستگی مردم این دیار گامهایی برداریم.
عبدالصمد سلیمانی بیان کرد: ممکن است برخی افراد در حال فعالیت خبرنگاری و رسانه ای باشند اما فعالیت آنها قانونی نباشد؛ این افراد می توانند ضمن مراجعه به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خرامه پیگیری های لازم را برای فعالیت قانونی انجام دهند.
وی افزود: در جلسه روسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس که هفته گذشته در شهر شیراز برگزار شد، اعلام شد که در ارزیابی انعکاس خبرها و رویدادهای فرهنگی شهرستان خرامه بین 30 اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان فارس به عنوان پنج شهرستان برتر انتخاب شده است.
مشاور رسانه ای نماینده مردم خرامه، سروستان و کوار در مجلس شورای اسلامی در حاشیه این مراسم گفت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی شکل دسترسی مردم به رسانه ها در حال تغییر است و امروز فضای مجازی و شبکه های اجتماعی تلگرام، واتس آپ و اینستاگرام بیشترین جذب مخاطب برای اطلاع رسانی ها داشته اند.
محمد مهدی منوچهری به تشریح فعالیت افرادی که خبرنگارنما هستند اشاره کرد و افزود: در این راستا افراد زیادی به منظور کسب درآمد با دیدگاه جذب مخاطب اقدام به فعالیت در شبکه های اجتماعی با موضوعات خبری و رسانه ای میکنند.
وی ادامه داد: درصد بسیاری از این افراد علم خبرنگاری و سواد رسانه ای لازم برای فعالیت در عرصه رسانه را ندارند و برای جذب مخاطب هر گونه مطالب را بدون در نظر گرفتن چارچوب های خبری و نوع تاثیرگذاری آن بر جامعه منتشر می کنند و برخی اوقات ضررهای جبران ناپذیری را به جامعه وارد میکنند.
وی تاکید کرد: شبکه های مجازی به نوعی تبدیل به رسانه شده اند با توجه به اینکه رسانه در جهت دهی افکار عمومی جامعه بسیار موٍثر است و بیشترین تاثیر را در جهت دهی افکار عمومی جامعه دارد بنابراین نیاز است تهدیدهای این شبکه را بشناسیم و در جهت آن مقابله کنیم و آن را تبدیل به فرصت کنیم.
مشاور نماینده مردم فارس در مجلس یکی از تهدیدات شبکه های مجازی را فعالیت شبکه های اجتماعی که تحت سلطه کشورهای استکباری هستند، دانست و افزود: کشورهای استکباری از ابزار شبکه های اجتماعی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده میکنند.
منوچهری با بیان اینکه کنترل شبکه های اجتماعی سخت یا شاید بتوان گفت غیر قابل کنترل است، افزود: نیاز است رسانه های معتبر و با هویت قدیمی که از دیرباز در این عرصه فعالیت داشته اند در وهله اول مطابق با تکنولوژی پیش بروند و نسبت به فعالیت در شبکه های اجتماعی حرکت کنند.
مشاور نماینده مردم فارس در مجلس افزود: تربیت افراد متخصص به منظور فعالیت های رسانه ای و افزایش گستره فعالیت افراد متخصص در فضای مجازی و حرکت بر اساس قوانین مطبوعاتی و رسانه ای برای مقابله با رفتار دشمن در فضای مجازی ضروری به نظر می رسد
وی تاکید کرد: فعالیت رسانه های داخلی باید به شکلی باشد که نتیجه نهایی آن به رفع مشکلات مردم در جامعه ختم شود نه اینکه مشکلی به مشکلات جامعه اضافه شود و جو جامعه دچار تشنج شود
رسانهها به نقش خودشان در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب بیشتر اهمیت دهند
منوچهری تصریح نمود: در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب همه اقشار جامعه وظایف مشخصی دارند از این رو تمام اقشار جامعه باید وظایف خود را در ابتدا بشناسند ،درک کنند و در ادامه به آن عمل کنند.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات دشمن ایجاد فضای یاس؛ ناامیدی و ترور شخصیتی افراد شاخص نظام و انقلاب است از این رو خبرنگاران می بایست تمامی برنامه های دشمن را رصد کنند و با اطلاع رسانی صحیح و به موقع اجازه ندهند افکار عمومی مردم ایران اسلامی تحت تاثیر دروغ، تهمت و شایعه پراکنی رسانه های معاند قرار بگیرد.
مشاور نماینده مردم فارس اضافه کرد: یکی دیگر از مهم ترین اقداماتی که رسانه ها در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب باید به آن توجه کنند ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی است.
آیین نکوهداشت و تقدیر از خبرنگاران شهرستان خرامه باحضور جمعی از مسئولین خرامه و اعضای انجمنهای هنری و خبرنگاران شهرستان خرامه برگزار و در پایان این مراسم ازخبرنگاران شهرستان خرامه تجلیل شد.
نظر شما