بهگزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در نشستی با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ گفت: سند گردشگری کشور آماده شده است، در این سند احکامی آورده شده که پس از تصویب در هیئت دولت اختیارات سازمان را افزایش میدهد، این سند بهزودی در دولت بررسی میشود.»
وی با تأکید بر اینکه قانون حمایت از میراثفرهنگی یکی از قوانین خوبی بود که مجلس از آن حمایت کرد، افزود: «از دولت مصوبه گرفتیم که تجهیزات وارداتی حوزه گردشگری از پرداخت مالیات معاف باشد. موضوع لغو روادیدها را با همکاری وزارت خارجه جلو بردیم که نتیجه آن لغو یکطرفه روادید با عمان و پس از هفت ماه پیگیری لغو روادید با چین بود.»
معاون رئیسجمهوری با بیان اینکه در کشور یکمیلیون سایت و محوطه تاریخی، نزدیک به ۳۴هزار اثر ثبتشده ملی و ۲۴ اثر ثبت جهانی داریم، تصریح کرد: «سازمان میراثفرهنگی بودجه کافی برای نگهداری، مرمت و حفاظت از این حجم آثار ندارد. با این حال با بودجه ۱۵۰ میلیارد تومانی، ۲ هزار پروژه در حال مرمت در حال اجراست.»
وی با بیان اینکه در این دوره تلاش کردیم از مشارکت بخش خصوصی بهره بگیریم، گفت: «به علت ناکافی بودن بودجه تبلیغاتی ۲۰ میلیارد تومانی، از ظرفیتهای بخش خصوصی تبلیغ کشورمان را در چین آغاز کردیم.»
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری افزود: «در سال ۹۷، شاهد ورود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر خارجی به کشور بودیم که رشد بیش از ۵۰ درصدی نسبت به سال ۹۶ دارد.»
او در ادامه گفت: «در این سالها برای جذب گردشگر در کشورهای منطقه تبلیغ کردیم. تراز تبادل گردشگر ما با ترکیه منفی بود، اما این اختلاف بسیار کاهش یافته است.»
وی با بیان اینکه طبق گزارش بانک مرکزی، گردشگری سهم 3درصدی در تولید ناخالص ملی داشته است افزود: «در حال حاضر بالغ بر ۱۸۰هزارمیلیارد در این حوزه طرح در حال اجرا داریم.»
معاون رئیسجمهوری اضافه کرد: «بنا بر آمار وزارت کار ۲۰۳هزار شغل ایجاد کردیم. متناسب با بودجه نسبت به سایر وزارتخانهها پیشرفت خوبی داشتیم. بومگردیها در ابتدای دولت حدود ۴۰۰ واحد بود و اکنون بیش از ۱۴۰۰ واحد است. تعداد واگذاریها در دوسال گذشته به اندازه کل سنوات پیش از آن بوده است.»
مونسان تأکید کرد: «در حوزه صنایعدستی نیز رشد خوبی داشتیم. برندینگ صنایعدستی را در رأس برنامهها قرار دادیم و رقم ۲میلیارد دلار صادرات را هدفگذاری کردیم.»
نظر شما