۲۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۱۲

معاون حقوق بشر و اموربین الملل وزیر دادگستری:

توجه به حقوق کودک با نگاه حق مدارانه در اولویت قرار دارد

توجه به حقوق کودک با نگاه حق مدارانه در اولویت قرار دارد

قزوین- معاون حقوق بشر و اموربین الملل وزیر دادگستری گفت: توجه به حقوق کودک اعم از فضای مجازی، تحصیل، تربیت و زندگی کودک با نگاه حق مدارانه باید در اولویت برنامه مسئولان قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، کنفرانس تخصصی حقوق کودک روز شنبه با حضور محمود عباسی معاون حقوق بشر و اموربین الملل وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، آیت الله عابدینی امام جمعه قزوین، علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری، صدیقه ربیعی مدیر کل امور بانوان، مریم بیدخام مدیر کل امور اجتماعی استانداری، محمد شفیعی فرماندار قزوین و جمعی از  مدیران دستگاههای اجرایی در سالن استانداری برگزار شد.

محمود عباسی در این همایش گفت: در احقاق حقوق کودک تشکل های مردم نهاد می توانند در این عرصه کمک کنند و جاهایی که نتوانیم ورود کنیم نهادهای مردمی می توانند تاثیرگذار باشند.

وی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت مساجد، کانون ها می توان با کمترین هزینه از ظرفیت شهرداری ها استفاده کنیم و با یک کار کوچک مانند ایجاد پارک های محلی، بازیگاه کودک می توان برخی از نیازها را تامین کرد.

عباسی تصریح کرد: در استان قزوین تاکنون 180 کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شده و در این میان والدین بیسواد کم درآمد هم داریم که از خواندن و نوشتن محروم هستند که باید برای آنها تدبیر کنیم.

وی گفت: باید فضاهایی برای مادر و کودک در بوستانها، معابر عمومی و ادارات داشته باشیم تا بتوانیم دغدغه های این عرصه را کم کنیم.

محمود عباسی اظهارداشت: در قانون اساسی حقوق شهروندی آمده است ۳۰ درصد جمعیت کشور را کودکان تشکیل می دهند و جلوه های آن اعم از تغذیه، امنیت، حق شنیده شدن باید رعایت شود.

وی یادآورشد: کنوانسیون حقوق کودک یکی از موارد کنوانسیون های بین المللی است که ما مکلف به اجرای برخی مفاد آن هستیم که مجموعه ای از این حقوق در ان دیده شده ودر حالی که دو میلییارد نفر از جمعیت جهان را کودکان تشکیل می دهند که ایران هم به این پیمان نامه پیوسته است.

عباسی تصریح کرد: برخلاف گذشته که نگاه به کودکان عاطفی بود این کنوانسیون نگاه حق مدارانه دارد و می گوید این که کودکان حق دارند در خانواده زندگی کنند، از رفاه اجتماعی مناسب بهره بگیرند و درست تربیت شوند و از بهترین امکانات برای تعالی شخصیت آنها استفاده شود.
 
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک یادآورشد: در آموزه های دینی به حقوق کودکان و والدین بسیار تاکید شده اما وقتی در جامعه اسلامی شاهد حضور کودکان کار و خیابانی هستیم آن را زیبنده نظام نمی دانیم.

معاون حقوق بشر و امور بین‌المللی وزیر دادگستری افزود: کودکانی که باید در کنار خانواده باشند، درست تربیت شوند و از محبت و عواطف والیدین برخوردارباشند نباید بدون سرپرست بزرگ شوند و دغدغه نان و کار و معیشت و تحصیل داشته باشند و وجود کودکان طلاق هم نشان می دهعد باید در این زمینه ها بیشتر کار کنیم.

وی گفت: ۱۶ دستگاه اجرایی، دستگاه قضایی وظیفه سیاست گذاری، برنامه ‌ریزی و پایش حقوق کودک در سراسر کشور را بر عهده دارد و از سال ۸۴ در قالب کنوانسیون حقوق کودک شکل گرفته است و زمانی که تمام مدیران اجرایی و فعالان عرصه کودک در این نشست‌ها حاضر می‌شوند به معنای اهمیت دادن به جایگاه و حقوق کودکان در نزد مسئولین استان است.

دبیر مجمع ملی کنوانسیون حقوق کودک خاطرنشان کرد: امسال را به عنوان سال تحول در حوزه حقوق کودک معرفی کردیم و در این راستا باید برنامه‌ریزی مناسب صورت گیرد و با مدیریت درست چالش‌های این مسیر برداشته شود.

وی بیان کرد: در راستای اسناد بالا دستی به این حقوق اهمیت داده شده و اگر می گوییم کودکان آینده سازان ایران اسلامی هستند باید همه به این حقوق توجه کنند.  

عباسی اضافه کرد: شادی و بازی کودک یک حق است که پیامبر به آن اهمیت می دهند و حقوق کودکان و والدین و فرزندان جایگاه والایی نزد ایشان دارد.  

وی اظهارداشت: نادیده انگاشتن قوانین و دوری از آموزه های دینی موحب بروز مشکلاتی برای کودکان شده و این کنوانسیون از سال ۸۴ با مسئولیت امور بانوان استانداری آغاز کرده ایم تا برای دفاع از حقوق کودکان تصمیم بگیرند.

عباسی گفت: امسال سال تحول در حوزه حقوق کودک است وباید چالش های اساسی آنها بررسی شود و این که نتوانیم برای ۲۰۰ کودک خیابانی و یا  ۲۰۰ کودک بازمانده از تحصیل فکری کنیم و زیر سوال برویم و این چالشی نیست که نتوانیم آن را حل کنیم.

وی اظهارداشت: باید مسئولان آموزش و پرورش گزارش دهند چرا بازمانده از تحصیل داریم و راهکار حل آنها چیست و بهزیستی برای کودکان کار چه کرده است و باید این موارد مدیریت شود.

معاون حقوق بشر و اموربین الملل وزیر دادگستری تصریح کرد: کودکان ما حق دارند از فضای امن اینترنت برخوردار شوند و در خانواده باشند و دیگران امنیت فضای مجازی را ایجاد کرده اند و مدیران ما باید پاسخگوی مردم باشند و مدیران فرهنگی پاسخ دهند چرا کودک کار و خیابانی داریم. ‌

وی افزود: امسال کنفرانس بین المللی حقوق کودک در تهران برگزار خواهد شد و دستاوردهای ۴۰ ساله کودک و جشنواره حقوق کودک را عرضه می کنیم و در یک غرفه در سازمان ملل بهترین دستاوردها را عرضه می کنیم.

کد خبر 4695575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha