مسعود شامدیل در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: طی روزهای گذشته بخش هایی از مسجد ملاحاجی دزفول که از جمله قدیمی ترین مساجد این شهرستان به شمار می آید دچار ریزش شد که این امر موجب اعتراض مردم به ویژه دوستداران میراث فرهنگی شد.
وی افزود: طی سال های گذشته علیرغم تذکرات مکرر سازمان نوسازی به ادارات و سازمان های مسئول برای مرمت و بهسازی بخش هایی از این بنای ارزشمند تاریخی، متاسفانه توجهات ویژه صورت نپذیرفت که این عدم توجهات موجب نشست و فرو ریزی قسمت هایی از مسجد باستانی ملاحاجی شد.
رئیس سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول در ادامه نفوذ آب های زیر سطحی، از بین رفتن مقاومت مصالح، وجود الحاقات ناهمگن و مداخلات غیر اصولی که در دوره های گذشته انجام شده بود را علت نشست بخشی از بنای این مسجد طی چند روز گذشته دانست و عنوان کرد: ایجاد ترک های عمیق در سقف و بدنه، موجب فروریزی بخش هایی از سومین مسجد قدیمی دزفول شده است.
شامدیل همچنین تاکید کرد: ادامه این روند و عدم انجام اقدامات پیشگیرانه می تواند باعث بروز خطرات جانی و مالی برای نمازگزاران، اهالی محل و ابنیه مجاور مسجد شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان نوسازی شهرداری دارای رتبه دو گواهینامه صلاحیت احیا، نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده از وزارت راه و شهرسازی است، اظهار کرد: طرح مرمت و آسیب شناسی این بنای تاریخی توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول تهیه شده که طی برآورد های بعمل آمده مرمت این بنا نیازمند بیش از چهار میلیارد ریال اعتبار است.
شامدیل ادامه داد: در صورت تامین این اعتبار توسط اداره میراث فرهنگی و اداره اوقاف و امور خیریه که متولیان این مسجد هستند، سازمان نوسازی و بهسازی دزفول آمادگی دارد نسبت به مرمت اصولی این اثر با ارزش تاریخی اقدام نماید که امیدوار هستیم این ادارات نسبت به تامین بودجه مرمت این بنا اهتمام ورزند.
به گزارش خبر مهر، تعدادی از نمازگزاران مسجد مقداد ملاحاجی دزفول روز یکشنبه در اعتراض به بی توجهی اداره اوقاف و امور خیریه دزفول نسبت به مرمت و بهسازی این مسجد در محل اداره اوقاف حاضر شدند و خواستار شدند که مرمت فوری این بنا در دستور کار متولیان قرار بگیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، پس از مساجد جامع و لبخندق، مسجد «ملاحاجی» سومین مسجد قدیمی دزفول است که در محله لوریان، پشت بقعه سبزقبا واقع شده است. این مسجد با شماره ۳۷۷۲ در زمره آثار با ارزش ملی به ثبت رسیده است.
آنچه به این مسجد اهمیت ویژه می بخشد علمای مدفون در آن می باشد؛ علمای وارسته و بزرگی همچون آیتالله العظمی سید حسین بزرگ، آیتالله سیدمحمدی بزرگ، آیتالله سید محمود شریعتی، مرحوم سید مهدی طبیب، مرحوم آقا سید ابوالقاسم احمدی، سید ابراهیم بن سیدعبدالمحمد بن سیدعبدالکریم و ملا محمد رشید ضیائی دزفولی در این مسجد به خاک سپرده شدهاند.
مساحت مسجد ملاحاجی ۴۶۷ مترمربع بوده ضمن اینکه قدمت این بنا حدود ۷۰۰ سال و مربوط به قبل از دوره صفویه است.
در بخشی از فضای بیرونی مسجد ملاحاجی دو کتیبه به چشم میخورد که روی یکی از آنها سال ۱۲۹۲ هجری قمری و در کتیبه دوم سال ۱۳۴۹ هجری قمری نقش بسته شده است که سال های احداث و مرمت قسمتی از مسجد را نشان میدهند؛ همچنین این بنای تاریخی دارای معماری بخصوصی است که متشکل از یک سالن در طبقه همکف و یک زیر زمین (شوادون) است.
نظر شما