۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۲۰

حجت‌الاسلام پناهیان مطرح کرد:

ضرورت ساماندهی حرکت‌های سیاسی توسط تشکل‌های مردمی

ضرورت ساماندهی حرکت‌های سیاسی توسط تشکل‌های مردمی

مشهد - یک استاد دانشگاه با بیان اینکه حرکت‌های سیاسی در جامعه ما باید توسط تشکل‌های مردمی ساماندهی شوند، گفت: کنترل رفتارهای نامزدهای انتخاباتی، برعهده تشکیلات است نه شورای نگهبان.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه، شب گذشته در اولین کنگره مجمع آرمان‌خواهان واقع‌بین، اظهار کرد: ویژگی این جلسه کار تشکیلاتی است و بنده هر کجا کار تشکیلاتی انجام شود، تمایل دارم کمک کنم و معتقدم اگر تشکیلات سیاسی قوی داشته باشیم، کسی نباید خارج از این تشکیلات کاندیدا شود، در غیر این صورت پوپولیستی عمل می‌کند. در جامعه ما افراد، کاندیدا مستقل می‌شوند و این، مثل آن است که کسی او را ضمانت نمی‌کند.

گاهی بعضی سیاسیون و احزاب از فردی حمایت می‌کنند و وقتی خطایی می‌کند همان‌ها تیتر علیه او می‌زنند. به نظر من آن حزب باید تنبیه شود. وقتی آبروی حزب مطرح باشد، خودکنترلی بر حزب و افراد آن حزب ایجاد می‌شود.

وی با تأکید بر ضرورت ورود تشکیلات مردمی در ساختارهای سیاسی، اظهار کرد: زمانی از تشکیلاتی حمایت کردم، افرادی گفتند افرادی در حزب شما را قبول ندارند، من پاسخ دادم که از اصل تشکیلات حمایت می‌کنم نه افراد در آن تشکیلات. اگر تشکل سیاسی در حمایت از افراد برآید، خودش تصفیه اولیه دارد و این کنترل برای افزایش اعتبار تشکیلات است؛ این‌طور بار از دوش شورای نگهبان برداشته می‌شود. در تشکیلات از طرح‌ها و ایده‌ها حمایت می‌شود و اگر زمین بخورد، آن تشکیلات هم زمین می‌خورد، و دیگر از تفکرات باطل حمایتی نمی‌شود و جامعه رو به جلو رشد می‌کند.

حجت‌الاسلام پناهیان با بیان اینکه از زمانی که آقای هاشمی رئیس مجلس هفتم بودند، بارها به بنده پیشنهاد شد نماینده مجلس شوید، گفت: به نظرم از شهرت نباید استفاده کرد برای جلب حمایت مردم، سلبریتی بازی نباید در بیاوریم، این در جوامع دموکراتیک است که سرشار از رفتار غلط سیاسی است. دموکراسی‌های غربی با همین سیاست بدبخت شدند و صهیونیست‌ها حاکم شدند و مردم غرب متوجه شده‌اند که این رأی، رأی آن‌ها نیست. ما نباید راه آن‌ها را طی کنیم زیرا از صندوق‌های آن‌ها نمایندگان صهیونیست درمی‌آید.

وی در ادامه افزود: در تشکیلات، رفتارهای اشتباه کاندیدها را نمی‌توان از شورای نگهبان خواست این‌ها از وظایف تشکل‌های مردمی است. مگر می‌شود فردی پشتوانه فکری نداشته باشد و مستقل اعلام کند که آمده‌ام. واقع‌بینی به ما اجازه نمی‌دهد که فردی مستقل و تکی اعلام حضور کند یعنی نه من کسی را تأیید و نه کسی مرا تأیید کرده است. پس تو زندگی اجتماعی بلد نیستی اما این درحالی است که سیاست کار فردی نیست. اینجا جای هنرپردازی و تئوری پردازی نیست و باید تئوری ساخته شده باشد و افراد پشتیبان مشخص باشند.

این استاد حوزه با بیان اینکه من اسم حزب برای شما نمی‌گذارم زیرا اسم حزب را باندهای سیاسی خراب کرده‌اند، افزود: این‌ها از اشتباهاتی است که باید اصلاح شود. من تعجب می‌کنم چطور شورای نگهبان یک شخص را تأیید می‌کند مگر در سیاست، کار فردی است، این چه فردی است که نتوانسته جمعی را همراه خودش کند؟ البته وقتی افراد دور هم باشند، آسیب‌هایی هم هست که ممکن است باند شوند و کارهای مافیایی انجام دهند؛ لذا من معتقدم حرکت‌های سیاسی در جامعه ما باید توسط تشکل‌های مردمی، ساماندهی شوند.

وی با بیان اینکه انقلاب بر اساس واقعیت شکل گرفت، ابراز کرد: احساسات انقلابی یعنی دردمند بودن نسبت به واقعیت‌های کلیدی و حساس و تمام امتیازات امام چیزی جز یک کلمه نیست و آن واقع‌بینی است. انقلابی گری یعنی با وجدان بودن استوار بودن و پایدار بودن بر سر آرمان‌های انقلاب، دوستان من ادبیات را خراب نکنید. کجا آرمان‌خواهی داریم که واقع‌بینی در آن نیست، واقعیت منافع ما را فرهنگ مقاومت تأمین می‌کند. احمقانه است که کسی بگوید فرهنگ مقاومت، واقع‌بینانه نیست. حضرت آقا بارها گفته‌اند سازش و مقاومت هزینه دارند اما هزینه مقاومت کمتر از سازش است.

وی با بیان اینکه ایراد ما در برجام، عدم واقع‌بینی بود، بیان کرد: امضای جان کری تضمین نیست، این واقع‌بینی است. انقلابی کجای آن است؟ دولت‌های استکباری هیچ‌گاه قراردادهای واقع‌بینانه‌ درستی با ملت‌های درحال رشد مثل ایران نمی‌بندند.

وی اظهار کرد: مشکل سیاسیون ما در جامعه، فرق بین ساده‌اندیشان غیرواقع‌بین با هوشمندان واقع‌بین است، هیچ تفاوت سیاسی دیگری نداریم.

کد خبر 4701083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha