۹ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۳۲

رئیس سازمان مدارس علوم و معارف اسلامی مطرح کرد:

اردوهای مدارس صدرا عامل آشنایی دانش‌آموزان با سبک زندگی اسلامی

اردوهای مدارس صدرا عامل آشنایی دانش‌آموزان با سبک زندگی اسلامی

مشهد- رئیس سازمان مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا گفت: دانش‌آموزان در اردوهای ماجرامحور، با محتوای سبک زندگی اسلامی و اجتماعی، حکومت‌ها و دولت‌های مختلف و نگاه انقلاب اسلامی آشنا می‌شوند.

حجت‌الاسلام حامد تقدیری، رئیس سازمان مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا، در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان محوریت چهار کتاب «اردو ماجرای من است» که در شانزدهمین اجلاس سالانه مدیران مدارس صدرای کشور رونمایی شد، اظهار کرد: اگر بخواهیم در تربیت، محتوایی را به نوجوانان امروز منتقل کنیم، این محتوا باید شکل و قالبی داشته باشد. تمام معارف را در کلاس نمی‌توان گفت و شاید بر جان‌ها کامل ننشیند؛ با نوجوان باید به زبان نوجوانانه ارتباط برقرار کرد.

وی افزود: برنامه‌های تربیتی بسیاری چون جشنواره هنری، نمایش و سرود، در مدارس دنبال می‌شود که به مدارس پویایی دوچندان می‌بخشد. محتواهای معارفی در بسترهای مختلف دنبال می‌شود که یکی از بسترها و قالب‌ها، اردو است.

تقدیری در ادامه تصریح کرد: در کشور ما، اردو، صرفاً رفتن به اردوگاه‌هایی است که وسایل و امکانات در آن از قبل بوده است. اردوها مسیری ندارد و در این مسیر، طرحی را با عنوان «اردو ماجرای من است» یا «اردوهای ماجرا محور»، طراحی کرده‌ایم که تمام اهداف تربیتی را در بر داشته باشد و بر اساس آن اهداف تربیتی، اردوهایی را تعریف کرده که دانش آموزان در آن شرکت کنند.

وی در خصوص اردوهای ماجرامحور عنوان کرد: اگر بخواهیم سبک زندگی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم، آن‌ها باید سبک‌های زندگی مختلف را لمس کنند. برای مثال در اردو سبک زندگی ما، بچه‌ها سبک زندگی عشایری که شامل نان پختن، غذا پختن در صحرا بدون امکانات و بدون تکنولوژی و نبود برق زندگی کردن است را تجربه کردند. در این صورت دانش‌آموزان، با محتوای سبک زندگی اسلامی آشنا می‌شوند؛ به‌طور مثال در سبک زندگی اجتماعی، با حکومت‌ها و دولت‌های مختلف و نگاه انقلاب اسلامی آشنا می‌شوند.

تقدیری در ادامه خاطرنشان کرد: در این ۴ کتاب، نگاه اردوهای ماجرا محور را منتقل کرده‌ایم و نمونه‌ای از اردوهای ماجرایی را در ۵ سناریو به مربیان منتقل کردیم تا اگر قصد تولید سناریوی اردویی داشتند، بدانند که چگونه باید عمل کنند. هم‌چنین شبکه اردویی پیشنهاد می‌دهیم که می‌تواند نقش مؤثری در تربیت دانش‌آموزان داشته باشد.

وی همچنین عنوان کرد: در این کتاب‌ها تلاش شده که نگاه و ایده منتقل شود تا مربیان خودشان هم بتوانند تولیدکننده باشند و در آینده شاهد اردوهای ماجرایی بسیاری باشیم که مربیان تولیدکننده آن هستند. اگر این نگاه حاکم باشد، فقط اردوگاه موضوعیت ندارد و تمام دشت‌ها و فضاها می‌تواند ماجرایی برای اردو رفتن دانش‌آموزان باشد.

تقدیری در خصوص واکنش دانش‌آموزان نسبت به این اردوها اظهار کرد: واکنش دانش‌آموزان نسبت به این اردوها، مثبت است و ۱۰۰ درصد این اردوها را دنبال می‌کنند، زیرا با چالش‌های مختلفی همراه است و با محتواها و ماجراهایی که انتظارشان را ندارد، مواجه می‌شوند.

وی با اشاره به توجه جدی به اردوهای دختران خاطرنشان کرد: از این اردوها استقبال زیادی شده؛ علی‌الخصوص در بخش خواهران که توجه کمتری به آن‌ها شده است. مجموعه صدرا تلاش کرده توجه بیشتری به بخش خواهران داشته باشد؛ قصد داریم برنامه‌های فرهنگی بیشتری برای دختران داشته باشیم و مخاطبین دختر، با مسیر فرهنگی و تربیتی همراه باشند.

کد خبر 4702962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha