دکتر محمدعلی محققی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر افزود: تقویت ارکان علوم پایه پزشکی و دوره های دکتری تخصصی Ph.D و دوره های کارشناسی ارشد از جمله برنامه های اولویت دار وزارت بهداشت است .
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته دوره های دکتری تخصصی Ph.D حدود 25 درصد افزایش ظرفیت داشت که امیدواریم در سال جاری و با وجود محدودیت های بودجه بخش آموزش ظرفیت های تحصیلات تکمیلی گروه پزشکی به طور مطلوبی افزایش یابد.
در سال تحصیلی جاری ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته های کارشناسی ارشد حدود 20 درصد افزایش می یابد و افزایش ظرفیت پذیرش در دوره های دکتری تخصصی Ph.D در صورت مقدور بودن از نظر بودجه تا سقف 50 درصد نیز در دستور کار قرار دارد |
محققی تأکید کرد: در سال تحصیلی جاری ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته های کارشناسی ارشد حدود 20 درصد افزایش می یابد و افزایش ظرفیت پذیرش در دوره های دکتری تخصصی Ph.D در صورت مقدور بودن از نظر بودجه تا سقف 50 درصد نیز در دستور کار قرار دارد.
وی از ارتقاء جایگاه مراکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی (EDC) در دانشگاه های علوم پزشکی کشور را از دیگر برنامه های معاونت آموزشی برشمرد و گفت: این مراکز در تمام دانشگاه های کشور تشکیل شده اند و خدمات خوبی نیز به نظام آموزشی ارائه داده اند اما هنوز ظرفیت های بالقوه ای دارند که مورد استفاده قرار نگرفته است. "پژوهش در آموزش" در سال جاری از طریق سپردن مأموریت ها و پروژه هایی از نوع پژوهش در آموزش در مراکز مطالعات انجام می گیرد تا از این راه از ظرفیت های این مراکز به نحو موثرتری بهره برداری شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به تدوین استاندارد برنامه آموزش پزشکی عمومی گفت: تحول در آموزش پزشکی یک موضوع همیشگی است و تحول در آموزش پزشکی عمومی یکی از این مصادیق است. در حال حاضر برنامه استاندارد آموزش پزشکی عمومی نهایی شده و پس از تصویب شورای عالی برنامه ریزی به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.
وی از برگزاری اجلاس روسا و معاونین آموزشی دانشکده های پزشکی سراسر کشور در خرداد ماه به منظور عملیاتی کردن این سند تحول در آموزش پزشکی خبر داد و گفت: برنامه عملیاتی و اجرایی این استاندارد این برنامه باید تا تیر ماه تهیه و به شورای عالی برنامه ریزی وزارت بهداشت ارائه شود و از ابتدای سال تحصیلی 87 - 86 مقدمات اجرای آن در دانشکده های پزشکی فراهم شود.
اعطای اختیارات بیشتر به گروه های آموزشی در دانشگاه ها از جمله مکانیسم های تحول در برنامه استاندارد آموزش پزشکی عمومی است. |
محققی در خصوص برخی مکانیسم های استاندارد تعیین شده در برنامه آموزش پزشکی عمومی اظهار داشت: یکی از مکانیسم های تحول که در این سند پیش بینی شده است، اعطای اختیارات بیشتر به گروه های آموزشی در دانشگاه ها است. به این ترتیب بدون ضرورت کسب مجوز موردی، با حفظ بخش های مرکزی و لازم الاجرای استانداردها، هر دانشگاه مجاز خواهد بود که طیف وسیعی از موضوعات جدید، دارای اولویت در مفاهیم منطقه ای و ملی و در محدوده پیشرفت های علمی روز را در برنامه بگنجاند.
وی افزود: بحث تحول از این راه از انحصار یک برنامه و یک دانشگاه خارج می شود و عموم دانشگاه های علوم پزشکی کشور در این عرصه وارد خواهند شد و با توجه به ظرفیت های عظیمی که در دانشگاه ها موجود است دیگر نگران عقب ماندن در سرعت تحولات علمی نخواهند بود.
معاون وزیر بهداشت همچنین یادآور شد: چنین استانداردهایی برای رشته های داروسازی عمومی و دندانپزشکی عمومی نیز اجرا می شود که مقدمات اجرایی آن نیز فراهم شده است.
نظر شما