به گزارش خبرنگار مهر، مراسم نکوداشت کیخسرو خروش به پاس یک عمر آفرینش هنری و اعتلای هنر ایران عصر چهارشنبه ۶ شهریورماه در موزه خوشنویسی برگزار شد.
در این مراسم نکوداشت، علاوه بر کیخسرو خروش نقاش و خوشنویس پیشکسوت، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران، برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، حبیبالله صادقی نقاش پیشکسوت، عباس اخوین، احمد میرخانی، محمد سلحشور، احد ترابی، احمد شیخانی، جواد بختیاری، عنایتالله نوری، حجتالاسلام شاهمرادی، حجتالاسلام اشراقی نوه امام خمینی (ره) نیز حضور داشتند.
هومن یوسفدهی مدیر موزه خوشنویسی در ابتدای این مراسم با سخنانی شعرگونه گفت: خوشنویسان و نقاشان به روشنی و شیرینی عواطف، احساسات و امیال ایرانیان را ثبت کردند، بنابراین این هنرمندان جایگاه ویژهای بین ما دارند و ایران و ایرانی همیشه وظیفه خود میداند که از آنها تجلیل کند.
حبیبالله صادقی نیز در سخنانی با بیان برخی تجربیاتی که در محضر استاد خروش کسب کرده است، به شکلگیری جریانات اجتماعی و سیاسی مختلف در هنر که سبب شکلگیری جریان روشنفکری هنر شد، اشاره کرد.
وی همچنین به ابعاد شخصیتی و تکنیکهای کیخسرو خروش در نقاشی اشاره کرد که یگانه است.
صادقی در پایان، یکی از دغدغههای چندین ساله خود را خوشنویسی دانست و اظهار امیدواری کرد که فرصتی فراهم شود تا آثار تصویری کیخسرو خروش منتشر شود.
در ادامه، فیلمی پخش شد که در آن با عباس اخوین، علیاکبر صادقی، محمد احصایی، محمدحسین عطارچیان و جلیل رسولی درباره کار و شخصیت کیخسرو خروش صحبت کردند.
عنایتالله نوری نقاش پیشکسوت در ادامه مراسم پشت تریبون حاضر شد و با احترام به اساتید پیشکسوت هنری و شهدا، گفت: گفتگو اینجا و در محضر اساتید خیلی سخت است اما من از بعد معرفت انسانی به استاد خروش نگاه میکنم؛ او در حد کافی رنگشناس، سنگشناس و ... است. هیچگاه سنگ در دستش ندارد که به شیشه روح انسانها بزند. خط تنها پدیده هنری است که شرافت نشستن بر پرده خانه خدا را پیدا کرده است و از خوشاقبالی ماست که خوشنویسی در ایران جایگاه دارد.
وی بیان کرد: استاد خروش مربیان بزرگی داشته اما ذات خوب، بهترین استاد او بوده، به قدری که تبدیل به مربا شده است. او توانسته با سپاه عشق، نفرت و بدبینی را از وجودش بیرون کند به همین دلیل کلامش عاشقانه است و هنرش بر دل مینشیند. چه کسی گفته رامبراند و امثالهم بهتر از خروش کار کردهاند؛ من در موزه متروپلیتن، پرترهای از رامبراند را دیدم اما با پرترههای استاد خروش از امام خمینی (ره) خیلی فاصله داشت.
نوری تاکید کرد: استاد خروش برگی از تاریخ هنر ایران است که همیشه خواهد ماند اما ما همیشه بیگانهپرستی میکنیم.
وی در توصیف شخصیت خروش بیان کرد: اخلاق استاد خروش نیز مثل حریر، نرم است و هیچگاه کلام تلخی به کسی نگفته است و همیشه از شنیدن کلام تلخ نیز دوری میکند. افتخار میکنم هموطن استاد هستم.
این هنرمند نقاش گفت: آرزو دارم شخص سرمایهگذاری بیاید و به جای برج ساختن، کار هنرمندان برجسته را در قالب کتاب منتشر میکرد تا فرهنگمان را به دنیا نشان دهیم.
در ادامه، حجتالاسلام شاهمرادی پیام سیدحسن خمینی را قرائت کرد. وی همچنین اعلام کرد که سیدحسن خمینی، دیوان امام خمینی (ره) را به استاد کیخسرو خروش تقدیم کرد.
احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران نیز گفت: اخیرا یکی از کسانی که همیشه از پایان ایران سخن گفته، دیدم از ایران باعظمت و فرهیخته سخن گفته است. آنچه که همه را مجبور میکند به عظمت ایران تن دهند، همان روح ایرانی است که با ادب و فرهنگ عجین شده است و از نمونه آن نیز خط و آواز و نقاشی است و مزیت نسبی ایران در همین موضوع است و باعث شده همه نسبت به آن تعظیم کنند.
وی، کیخسرو خروش را نماد فرهیختگی ایرانیان دانست و تاکید کرد: استاد خروش، کسی است که خط و خوشنویسی را در اوج خودش به جامعه ایرانی و جهانی عرضه کرده و ادب و اخلاق را به معرض نمایش گذاشته است و در حوزه نقاشی نیز از بزرگان است. استاد شجریان نیز از افرادی است که دستی در خوشنویسی دارد و حوزههای دیگر هنری نیز افرادی نظیر شجریان هستند اما در رتبه بالا کسی را مانند استاد خروش نداریم.
مسجدجامعی گفت: استاد خروش در عین اینکه به خط و نقاشی مسلط است و به مبانی آنها احاطه کامل دارد اما قوانین آنها را رعایت میکند و در جایگاه یک خوشنویس و نقاش ممتاز قرار دارد و حریمها را از هم جدا میکند. این دو را در هم نیامیخته و این کار، به واقع پاسداری از هنر کهن ایرانی است.
وی در پایان از کسانی که با صفا و صمیمت در این مراسم حضور پیدا کردند، تشکر کرد.
احمد شیخانی خوشنویس نیز در این مراسم درباره ویژگی کتابت استاد کیخسرو خروش صحبت و به کملطفیهایی که امروز نسبت به اساتید بزرگی چون کیخسرو خروش میشود انتقاد کرد.
در پایان مراسم، از استاد کیخسرو خروش هنرمند نقاش و خوشنویس پیشکسوت تجلیل شد.
به گزارش مهر، کیخسرو خروش هنرمند پیشکسوت نقاش و خوشنویس است؛ وی اولین فارغالتحصیل انجمن خوشنویسان ایران است. کتاب حافظ او که در سال ۱۳۶۰ منتشر شد، معروفترین اثر او در هنر خوشنویسی به حساب میآید. او همچنین در نقاشی پرتره و طبیعت چیرهدست است؛ خروش، اولین هنرمند نقاشی است که پرتره امام خمینی (ره) را خلق کرده است.
نظر شما