به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علی شکری صبح شنبه در گردهمایی موکبداران استان سمنان به میزبانی اداره تبلیغات اسلامی گرمسار ضمن بیان از امام زینالعابدین (ع) نقل است که میفرمایند «سرزمین کربلا در روز قیامت آشکار میشود مثل ستاره تابناک و میگوید من سرزمین مقدس هستم آنهم سرزمینی که سیدالشهدا را در درون خود جایداده است»، ابراز داشت: متصدیان برگزاری مراسم محرم با چنین پدیده مقدسی روبرو هستند و لذا باید برای ادراک زائران حسینی نیز تلاش کرد.
وی افزود: امام باقر (ع) درباره زیارت سیدالشهدا (ع) میفرمایند «اگر مردم میدانستند که چه چیزی در زیارت آن حضرت است از فضیلت، از شوق میمردند» لذا این حدیث هم نشان میدهد که میبایست ارزش و قداست کربلا را برای مردم تبیین کرد.
اهمیت درک مفهوم زیارت اربعین
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با اشاره به اهمیت درک مفهوم زیارت اربعین ضمن بیان اینکه فعالان فرهنگی باید دو رویکرد نسبت به زیارت امام حسین (ع) و اربعین داشته باشند، گفت: در وهله نخست رویکرد فردی است که هرکس که زیارت میرود باید خودش را ببیند و کاری با دیگران نداشته باشد مانند سنوات گذشته که زیارت اربعین محدود و فردی بود و در وهله دوم زیارت جمعی و حضور میلیونی وجود دارد که اربعین را جهانی میسازد.
شکری افزود: الزامات و نتیجه زیارت فردی ثواب فردی دارد و هر گامش برای انسان ثواب دارد، همچنین این نوع زیارت باطنگرا است یعنی فرد جز به درون خویش به چیز دیگری توجه ندارد و برایش اهمیتی ندارد که کسی با او همراه میشود یا خیر و ویژگی سوم زیارت فردگرا، تعمیق بخشی معنویت شخص زائر است لذا در نگاه نخست هر کس که زیارت اربعین میرود باید این ویژگیها را در خودش ایجاد کند اما این در عصر امروز کافی نیست لذا امروز که دشمنان برای ما توطئهها کردهاند، زیارت جمعی و حضور میلیونی اهمیت ویژهای دارد.
وی بابیان اینکه جامعه بینالمللی نگاه ویژهای به ایران اسلامی، تشیع و کارکرد آن دارد، تأکید کرد: درست است که زیارت فردی قداست و ثواب دارد اما باید به گام بعدی یعنی نگاه اجتماعی به اربعین و کربلا و عاشورا را به جهانیان عرضه داشت.
رفتار هر فرد نشانگر اعتقاد و کارکرد شیعی است
رئیس کمیته فرهنگی ستاد اربعین استان سمنان همچنین گفت: در نوع زیارت جمعی، رفتار هر فرد نشان از اعتقاد و کارکرد دین و فرهنگ اسلامی دارد و لذا اگر نتوانیم این فضای بزرگ که سرمایه شیعیان محسوب میشود را بهدرستی به ثمر بنشانیم، قطعاً علیه انقلاب و شیعی میشود.
شکری بابیان اینکه حرکت اربعین نماد فرهنگ تشیع است که مورد استناد رسانههای بیگانه از اقصی نقاط جهان قرار میگیرد، ابراز کرد: باید نگاه بینالمللی به اربعین داشته باشیم و البته رفتارها و هنجارها را رعایت کنیم.
وی بابیان اینکه برنامههای ستاد اربعین باید بر محور امور فرهنگی زائران باشد، گفت: هر اتفاق و کاری که قرار است توسط کمیتههای آموزش و تبلیغات و … در راستای فرهنگسازی انجام شود در درون مرزها باید باشد زیرا وقتی افراد به نجف و کربلا مشرف شدند دیگر در اختیار ما نیستند و لذا نگاه به اربعین باید به این شکل باشد که این واقعه عظیم کارکرد اجتماعی و بینالمللی دارد و دشمن بر روی آن تحلیل میکند و درنتیجه میبایست به رفتارها توجه بیشتری داشت.
ساماندهی اجتماعی یک ضرورت
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان بابیان اینکه در راستای برگزاری باشکوه مراسم اربعین، ساماندهی اجتماعی و فرهنگی اربعین الزامی است، بیان کرد: زائران در اربعین نماد شیعیان هستند و نمیتوانند بگویند من زائر با دیگران کاری ندارم چراکه هر زائر نماینده شیعیان است و در این راه زائر، مداح، مبلغ و هر کس در هر مقام و جایگاهی یک کارکرد اجتماعی دارد درنتیجه باید کاری کرد که مروج فرهنگ شیعی و اربعین باشیم.
شکری بابیان اینکه نباید کاری کنیم که خلاف بازخورد جهانی اربعین و ترویج فرهنگ شیعی و اسلامی اتفاق دیگری رخ دهد، تأکید کرد: اربعین یک کارکرد فرهنگی دارد و بر این مبنا ستاد فرهنگی اربعین هفت وظیفه و یک الزامات را برای این سفر معنوی بیان کرده که اگر رعایت شوند قطعاً مروجان خوبی برای فرهنگ شیعی خواهیم بود که نخستین آنها ترویج فرهنگ اربعین، دیگری نظم و انضباط و از همه مهمتر احترام به مردم و حاکمیت عراق است.
وی افزود: اصل چهارم مردم محوری است لذا دولت و ستادها نقش تسهیلگری و هدایت دارند که زمینههای حضور مردم را پدید میآورند، همچنین اصل پنجم مدیریت انتظار و اصل ششم هماهنگی و اصل آخر آموزش است لذا در این راستا باید گفت ترویج فرهنگ اربعین، بینظمی، کمحوصلگی و اختلاط زن و مرد مروج فرهنگ اربعین نیست لذا باید منضبط بود و زمینههای انضباط اجتماعی را فراهم کرد تا امنیت نیز پدیدار شود.
نظر شما