۲۷ فروردین ۱۳۸۶، ۱۴:۵۹

نگاهی به وضعیت اقلیت مسلمان در سنگاپور

نگاهی به وضعیت اقلیت مسلمان در سنگاپور

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: سنگاپور از کشورهای آسیایی است که مسلمانان آن از فعالترین گروه مسلمان در شرق آسیا به شمار می روند، آنها تلاش بسیاری در حفظ هویت اسلامی خود داشته و به اشاعه صحیح اسلام اقدام می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، سنگاپور یکی از کشورهای جنوب شرقی آسیا است، تعداد ساکنان آن طی دهه های اخیر به 3 میلیون نفر رسیده که نیم میلیون آنها مسلمان هستند . دین رسمی این کشور بودایی است.

ساکنان سنگاپور شامل مهاجرینی از چین، هند، پاکستان، اندونزی و مالزی هستند، از این رو تعدد نژادی و زبانی در آنها بسیار زیاد است به طوری که کسانی که به زبانهای چینی، مالزیایی، انگلیسی و تامیلی سخن می گویند، بسیار زیاد هستند.

اسلام در سنگاپور

اقلیت مسلمان سنگاپور از فعالترین گروه در شرق آسیا به شمار می روند و حضور آنها در سنگاپور بسیار با سابقه تر از گروههای دیگر است.

مردم سنگاپور از زمان حضرت محمد (ص) از طریق تجار مسلمان عرب با اسلام آشنا شدند و خبر دعوت به اسلام به سرعت به مردم سنگاپور رسید تا به طوری که اولین شهرهای ساحلی در قرن اول هجری از اقلیت مسلمان این کشور بودند، اما با گذشت زمان آنها در جزایر مختلف ساکن شدند.

با توجه به اینکه اسلام به تساوی میان بشر و حقوق بشر دعوت می کرد، به سرعت اشاعه یافت. اما مؤسسات دعوت به اسلام و آموزشهای اسلامی در سنگاپور از قرن هفتم هجری تأسیس شد.

مسلمانان سنگاپور سعی در حفظ هویت اسلامی خود داشته و به آموزه های دین اسلام تمسک می جستند و نظریات و عقایدی که مخالف اسلام و مسلمانان بود را قبول نمی کردند. 

مساجد و مراکز دینی سنگاپور

اقلیت مسلمان این کشور به ساخت مسجد و مدارس اسلامی پرداختند. برخی از مساجدی که اینک در این کشور وجود دارد، بسیار قدیمی و تاریخی است. قدیمی ترین مساجد سنگاپور مسجد "ملقا" است که در سال 1830، مسجد " فاطمه زهرا" در سال 1843 میلادی ساخته شده و بزرگترین مسجد سنگاپور مسجد " السلطان" و مسجد" مهاجران" است.

از سوی دیگر مدارس، بیمارستان و درمانگاههایی برای خدمت رسانی به مسلمانان در این کشور بنا شده است.

تعداد مساجد سنگاپور به 155 مسجد می رسد . همچنین تعدادی از محکمه های شرعی به منظور پایان دادن به درگیری و کشمکش میان مسلمانان بر اساس شریعت اسلام نیز وجود دارد. تا جائیکه مسلمانان سنگاپور هر حکمی که با شریعت اسلام مخالف باشد را رد می کنند.

مسلمانان برخی از اموال و املاک خود را به شورای اوقاف اسلامی اعطا کردند تا از آنها به منظور حفظ، مرمت و بازسازی میراث اسلامی و مساجد تاریخی و باستانی و همچنین ساخت مسجد در سنگاپور اقدام کنند.

شورای جهانی اسلامی مساجد وابسته به انجمن جهانی مسلمانان در مکه مکرمه در ترمیم و بازسازی سه مسجد مشارکت داشتند، اما مسلمانان سنگاپور تمایل بسیاری برای ساخت مسجد دارند.

اشاعه فرهنگ اسلام در سنگاپور

در پی تمایل مسلمانان سنگاپور به اشاعه فرهنگ صحیح اسلام مؤسسات تبلیغ و آموزشی متعددی در این کشور تأسیس شد. از سوی دیگر نهضتهای ترجمه معانی قرآن به زبان مالزی و جاوی و همچنین ترجمه احادیث نبوی به دو زبان انگلیسی و تامیلی نیز فعال شدند. این در حالی است که تلاشهایی برای اشاعه زبان عربی که زبان قرآن است، میان مسلمانان ایجاد و مدارس و آموزشگاههای اسلامی در این راستا تأسیس شده است .

تعداد مدارس اسلامی در سنگاپور به 90 مدرسه می رسد، همچنین آموزشگاههای تخصصی به منظور فارغ التحصیل کردن مبلغان مسلمان به همراه مدارس قرآنی و مساجد موجود در سنگاپور به فعالیتهای دینی و قرآنی اقدام می کنند.

شوراها و مؤسسات اسلامی در زمینه حمایت از دعوت به اسلام و آموزش دین اسلام نیز فعال شدند که از مشهورترین آنها می توان به شورای دعوت به اسلام که سال 1932 میلادی تأسیس شد، اشاره کرد. این شوراها به تأسیس دانشکده اسلامی در سنگاپور پرداختند.

کد خبر 471214

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha