۲۷ فروردین ۱۳۸۶، ۲۰:۱۳

بلیکس :

اعضای شورای امنیت بدنبال تضییع حقوق دیگران هستند

اعضای شورای امنیت بدنبال تضییع حقوق دیگران هستند

بازرس سابق سازمان ملل ضمن انتقاد از سیاست دوگانه شورای امنیت در زمینه هسته ای گفت که اعضای این شورا به جای خلع سلاح هسته ای بدنبال ضایع کردن حقوق هسته ای دیگران هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پرس تی وی، بلیکس در اظهارات روز شنبه خود در مراسم معارفه کتابش در اسپانیا، ضمن انتقاد از توسعه تسلیحات هسته ای از سوی آمریکا از این کشور خواست تا دست از توسعه تسلیحات اتمی بردارد.

بلیکس که برای معرفی کتاب "تسلیحات ترور" به مادرید سفر کرده بود گفت : اگر آمریکا واقعاً خواهان ممانعت از تکثیر تسلیحات هسته ای است باید خود را به عنوان نمونه معرفی کند و به طور کامل توسعه تسلیحات هسته ای خود را متوقف کند.

به گفته وی کشورهای هسته ای باید تلاش کنند تا مانند بقیه دنیا، نیازهای دفاعی خود را از طریق تسلیحات متعارف (غیر اتمی) برطرف کنند و همچنین باید در تدابیر مربوط به خلع سلاح هسته ای، تسلیحات اتمی را ممنوع سازند.

بلیکس که اکنون ریاست کمیسیون مستقل تسلیحات کشتار جمعی را در سوئد بر عهده دارد، ارائه پیش شرط توقف غنی سازی برای از سرگیری گفتگو با ایران را تحقیر آمیز توصیف کرد و گفت : تعلیق غنی سازی به عنوان یک پیش شرط به اعتبار تهران آسیب می رساند.

این کارشناس هسته ای در عین حال یاد آور شد که اگر تهران به طور موقت فعالیت های غنی سازی خود را به حال تعلیق درآورد به عنوان حسن نیت تلقی خواهد شد.

رئیس کمیسیون مستقل تسلیحات کشتار جمعی همچنین اقدامات اعضای شورای امنیت در قبال دیگران را به پدری تشبیه کرد که خود سیگار می کشد، اما فرزندان خود را از کشیدن آن نهی می کند.

این بازرس سابق با اشاره به تکثیر تسلیحات هسته ای پس از تاسیس ان پی تی اشاره کرد و گفت که پیش از تاسیس این معاهده در سال 1968 تنها پنج کشور دارای تسلیحات هسته ای بودند، اما امروزه  تعداد آنها به 9 کشور رسیده است.

به گفته وی" دولت های غیر هسته ای بر این باورند که کشورهای دارای تسلیحات اتمی پس از امضای ان پی تی، نه به دنبال خلع سلاح- که در پیمان بر آن تاکید شده بود- بلکه درصدد ممانعت از دستیابی این کشورها به فناوری هسته ای بودند و این شکستی بزرگ برای ان پی تی تلقی می شود.

بلیکس از روسیه و آمریکا خواست تا گفتگوها درباره پیمانی جدید در چارچوب یک پروتکل الحاقی ان پی تی را از سر بگیرند که به گفته وی این روند تسلیحات استراتژیک را کاهش خواهد داد.

کد خبر 471398

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha