به گزارش خبرنگار مهر، سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ما در چهار ماهه اول سال جاری بر اساس آمار دریافتی از پزشکی قانونی بالغ بر ۵ هزار و ۸۳۳ نفر از هموطنان در جاده های کشور و یا در معابر شهری بر اثر تصادف جان خود را از دست دادند.
وی افزود: از این تعداد ۴ هزار و ۳۹۷ نفر در جاده ها و هزار و ۴۳۶ نفر در شهرها جان خود را از دست دادند.
سردار هادیانفر ادامه داد: تقریبا ۱۲۳ هزار و ۶۳۴ نفر بر اثر تصادفات مصدوم (مجروح) شدند که نسبت به سال قبل صفر بوده است یعنی نه افزایش و نه کاهش داشته ایم.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: ۱۱۲ هزار وسیله با ظرفیت ۲ و نیم میلیون دانش آموز پیش بینی کردیم و از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر ۹۸ طرح آماده باش پلیس راهور آغاز می شود.
وی بیان کرد: برای طرح مهرماه از ۱۴ هزار و ۹۰۲ نفر نیروهای پلیس راهور در شهرها بهره می بریم و از تمامی امکانات برای اول مهر استفاده می کنیم تا با کمترین گره ترافیکی رو به رو شویم.
رییس پلیس راهور ناجا گفت: بر اساس آمار فوتی سر صحنه حدود ۵۳ درصد است که ۶ درصد در حین انتقال فوت می کنند که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل نیم درصد کاهش داشته است و فوت در بیمارستانها حدود ۴۰/۲ درصد است که نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: امسال نسبت به سه ماه اول سال ۵ درصد افزایش سفر داشته ایم.
سردار هادیانفر تصریح کرد: ۲۵/۷ درصد واژگونی در جاده ها داشته که این عدد در برهی روزهای پر تردد افزایش داشته است.
رئیس پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: ۱۹/۷ عابرین، ۲۱ درصد موتورسیکلت سواران و رانندگان و سرنشینان ۵۹ درصد جان باختگان در تصادفات هستند.
وی گفت: یک میلیون و ۷۰۲ هزار و ۶۰۹ دستگاه وسایل نوشماره در پنج ماه اول سال داشتیم که نسبت به مدت زمان سال قبل کاهش داشته ایم.
هادیانفر ادامه داد: همچنین یک میلیون و ۱۰۳ هزار و ۷۷۴ جلد گواهینامه تمدید و صادر شده است.
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: در این چند ماه اخیر، روزانه ۴۵ تا ۶۵ نفر در کشور بر اثر تصادف جان خود را از دست داده اند یعنی تقریبا هر ساعت ۲ نفر جان خود را از دست می دهند.
هادیانفر تاکید کرد: از کم کاری صداوسیما گلایه مند هستیم چراکه به وظیفه خود عمل نمی کنند و خواهش می کنیم در بحث فرهنگ ترافیک و کاهش تصادفات تمامی دستگاه ها را کمک کنند.
وی گفت: ۸۴ درصد تصادفات با چهار عاملی است که با فرهنگساری برطرف می شود، سرعت و سبقت غیرمجاز، خستگی و خواب آلودگی و عدم توجه به جلو عامل های اصلی تصادفات است.
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: خسارتی که از تصادفات به کشور وارد می شود، نزدیک به ۷ درصد تولید ناخالص ملی است و خواهش می کنیم دولت از دستگاه های دخیل در امر تصادفات حمایت کنند.
وی گفت: به همکاران خود تاکید کردیم که جریمه های رانندگی باید عادلانه باشد و اصلا اصولی برای تعداد برگ جریمه از سوی ماموران نداریم. همچنین، اگر افراد با پلیسیارها همکاری نکند و پلیس شاهد این صحنه باشد فرد متخلف تا ۵۰ هزار تومان جریمه می شود.
وی گفت: براساس مصوبه هیئت دولت دارندگان گواهینامه پایه سوم که بیش از دو سال از دریافت گواهینامه آنها میگذرد و دارای ۲۳ سال سن هستند، میتوانند راننده حمل و نقل عمومی شوند، هر دستگاهی که این ضوابط را رعایت نکند، در صورت تصادف به منزله فرد فاقد گواهینامه تلقی میشود و به استناد ماده ۱۶ قانون بیمه اگر فردی فاقد صلاحیت سواری عمومی باشد، هم در پرداخت خسارات دچار مشکل است هم سازمان بهکار گیرکننده راننده، به مراجع قضایی معرفی میشود.
وی افزود: شرکت هایی مانند اسنپ، تپسی، سرویس های مدارس و آژانس ها باید با این شرایط راننده را به کارگیری کنند و اگر تخلف کنند، مقصرند و ضمن برخورد با راننده با سازمان نیز برخورد صورت میگیرد.
این مقام انتظامی از سه استان همدان، بوشهر و غرب استان تهران به عنوان استان هایی نام برد که باید در طرح بازگشایی مدارس بیشتر دقت کنند و گفت: امروز ۵۳ درصد خودروهای شخصی سرویس مدارس را پشتیبانی میکنند، تاکید داریم شهرداریها به دنبال استفاده از سرویس های ویژه مدارس باشند، اکنون در این حوزه نابسامانی وجود دارد و هر فردی میتواند برای جابهجایی دانشآموزان اقدام کند.
به گفته هادیانفر، در سال ۹۷ در سه هزار تصادف، سازمان های متخلف به مقام قضائی اعلام شدند.
نظر شما