۲۶ شهریور ۱۳۹۸، ۹:۰۱

معاون دانشگاه آزاد رفسنجان:

بزرگترین گلخانه هوشمند هیدروپونیک جنوب شرق کشور احداث می شود

بزرگترین گلخانه هوشمند هیدروپونیک جنوب شرق کشور احداث می شود

رفسنجان- معاون علمی دانشگاه آزاد رفسنجان گفت: بزرگترین گلخانه هوشمند هیدروپونیک جنوب شرق کشور در دانشگاه آزاد واحد اسلامی رفسنجان با اعتبار ۴۵ میلیارد ریال در حال احداث است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی باقری زاده دوشنبه شب در نشست خبری اظهار کرد: در زمینه آموزشی جذب دانشجویان اتباع غیر ایرانی را داریم و مجوز پذیرش دانشجوی غیر ایرانی از وزارت علوم گرفتیم و جزو ۲۳ واحد در کشور هستیم که مجوز ورود دانشجوی اتباع بیگانه را پذیرش می کند و در حال حاضر ۱۵۰ دانشجوی افغانستانی داریم که مشغول به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی هستند.

وی افزود: مرکز جوار دانشگاهی طرحی است که با کمک فنی و حرفه ای آموزش اشتغال را به دانشجویان دارد که در دانشگاه راه اندازی کردیم.

وی تصریح کرد: در بحث پژوهشی چهار طرح تحقیاتی انجام دادیم ایجاد بزرگترین گلخانه هیدروپونیک جنوب شرق کشور با مساحت ۱۳ هزارمتر مربع در سه فاز هر فاز بیش از چهار هزار متر مربع مساحت دارد با مجموع اعتبارات بالغ بر ۴۵ میلیارد ریال در دست احداث است که تا دو هفته آینده به بهره برداری خواهد رسید.

باقری زاده به اجرای طرح دیگر از جمله گلخانه کِشباف با ۵۰۰ متر مربع در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هفت هزار نشاء در مرکز بیوتکنولوژی پرورش پیدا کرده و از آنجایی که برق کشی درون گلخانه کشباف در حال انجام است و تا ۱۵ مهر آماده استفاده و بهره برداری است تست های نهال ها که در مرکزبیوتکنولوژی انجام شود به این گلخانه انتقال داده می شود.

وی ادامه داد: این بحث جدید و مدرن است قبلاً برای تکثیر نهال از قلمه استفاده می شد اما در حال حاضر با پیشرفت و تکنولوژی می توان یک سلول ۲۵ روزه دو برابر می شود و نهال آماده است.

وی تصریح کرد: اولین واحد دانشگاهی هستیم که این گلخانه کشباف را در دانشگاه راه اندازی خواهیم کرد؛ مرحله اول تحقیقاتی و پژوهشی است در دو سال بعد از راه اندازی آن ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نهال تولید و به مرحله صادرات خواهد رسید.

معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان افزود: حُسن این کِشباف این است که نهال در مقابل شوری آب مقاوم است و محصول خوب می دهد و در این راستا در زمینه پرورش نهال  گیلاس، آلبالو و گلابی کار خود را شروع کردیم و تولید نهال خرما و پسته هم امید که در  مرحله بعد در دستور کار قرار گیرد.

باقری زاده عنوان کرد: نخستین سرای فناوری و نوآوری کشور در این دانشگاه ایجاد خواهد شد که روی خرما و پسته از کشت تا برداشت کل فرآوری آن در سه مرحله پایه ریزی کردیم به این شکل که ایده ای در تیم مطرح می شود آن تیم در مرکز شتاب دهنده مورد بررسی و تحقیق قرار می دهد و حمایت می شود که هسته سرای فناوری است؛ لذا در نهایت با موافقت طرح، برند سازی و تجاری سازی می شود به عبارتی از ابتدا تا نهایت تجاری سازی می شود و در این سرا در حال حاضر بر روی تمام فنون کشت، داشت، برداشت، بسته بندی، فرآوری و فروش و صادرات خرما و پسته کار می شود.

وی تأکید کرد: این نخستین سرای فناوری ونواوری در کشور در دانشگاه آزاد رفسنجان است از کشت و تولید محصول همه کارها را انجام می دهیم و فقط هم برای خرما و پسته است.

کد خبر 4720545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha