به گزارش خبرنگار مهر، حسین رحمتی عصر پنجشنبه در نشست اصحاب فرهنگ و هنر استان اردبیل با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: برخورداری از اطلاعات جامع هنرمندان نیازمند تدوین شناسنامه کاری آنان در عرصههای مختلف از جمله موسیقی، عکاسی، طراحی، نمایش و ... بوده تا هنرمندان جویای نامی همچون رحمتیها که ۳۹۲ نمایشگاه انفرادی در جای جای ایران برپا کرده و موفق به دریافت جایزه هنری یونسکو نیز شدند، ناشناس و ناشناخته باقی نمانند.
وی با بیان اینکه هنر در اردبیل یخ زده است، افزود: متاسفانه در برخی از مواقع مشاهده میشود که مدیران ناکاربلد کاریکاتورهای طراحی شده را برعکس گرفته و از آن تعریف و تمجید هم میکنند.
کاریکاتوریست و هنرمند اردبیلی یادآور شد: در برخی از نمایشگاههایی که با موضوع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در نقاط دورافتاده برپا میشود، حمایتهای خاص و اثربخش مسئولان دیده نمیشود.
این هنرمند ادامه داد: بسیاری از هنرمندان کشورمان با وجود اینکه توان اقامت و ادامه فعالیت هنری در خارج از کشور را دارند، اما به عشق وطن فعالیتهای خود را در داخل کشور ادامه داده و پرچم هنر اصیل ایرانی را با تمام مشکلات موجود استوار و محکم پابرجا نگه میدارند.
به گفته وی با استفاده از ابزار هنر میتوان در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیز مفید واقع شد اما هنرمندی که در تأمین هزینههای جاری خود مانده از تمرکز و انگیزه لازم برای ادامه کار حرفهای برخوردار نخواهد بود.
کاریکاتوریست و هنرمند اردبیلی تاکید کرد: نبود سه پایه نقاشی در برخی از شهرستانهای استان برای برپایی نمایشگاه از دیگر کمبودهای مشهودی بوده که نیازمند تدبیر مسئولان است.
تجهیزات هنری اردبیل به روز نیست
رئیس انجمن سینمای جوان استان اردبیل نیز در این نشست با بیان اینکه برخی از تجهیزات هنری موجود در استان اردبیل به روز نیستند، عنوان کرد: بدون برخورداری از زیرساختهای لازم نمیتوان برنامهها را پیش برد.
میردولت موسوی ادامه داد: هر جامعهای که از هنرمندان با دانش و کاربلد برخوردار باشد، با تولید آثار هنری و فرهنگی فاخر از بسیاری از آسیبهای اجتماعی نیز مصون خواهد ماند.
وی از فعالیت ۱۸ هزار هنرمند و هنرجو در اردبیل خبر داد و افزود: استان اردبیل همواره به عنوان مهد استعدادهای برتر هنری کشور شناخته میشود.
رئیس انجمن سینمای جوان استان اردبیل ادامه داد: هم مرز بودن استان اردبیل با جمهوری آذربایجان اعتبارات ویژه فرهنگی را نیز میطلبد و این مهم بدون حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محقق نخواهد شد.
وی با بیان اینکه فعال ترین هنرمندان کشور در اردبیل ساکن هستند، افزود: این هنرمندان در سالیان متمادی یکدل و متحد بدون انجام فعالیتهای زیرزمینی از جوایز متعدد بینالمللی و فرامنطقهای برخوردار شدند.
آشتی با سینما در گرو اعتماد به سمنها است
دبیر موسسه مطالعات عصر پژوهش استان اردبیل نیز در این نشست عنوان کرد: در سالیان اخیر در مرکز استان اردبیل طرحی نو با عنوان «کمپین همه با هم سینما» راه اندازی شد که در سالهای اول فعالیت خود توانست سینمای اردبیل را از حالت رکود و عدم استقبال خارج کند.
امین موسوی با بیان اینکه این طرح در دی ۹۵ با ۳۰ نفر عضو آغاز شد، افزود: خوشبختانه در سایه اعتماد به جوانان، فرهنگسازی و تبلیغات مناسب اعضای کمیپن همه با هم سینما از ۲۰ هزار نفر نیز فراتر رفته و در زمان برگزاری این کمپین صندلیهای سینما مملو از تماشاگر میشود.
به گفته وی قرارگیری بستههای فرهنگی در سبد خرید خانوادهها نیازمند اعتماد بیشتر به سمنها و جوانان بوده و امیدواریم با افزایش حمایتها کمپین همه با هم سینما در تمامی شهرستانهای استان اردبیل اجرایی شود.
به تعبیر موسوی چراغ سینما در مرکز استان اردبیل با برون سپاری فعالیتهای مرتبط با جوانان و مشارکت دستگاهها روشن شده و ادامه این روند در دیگر شهرها میتواند شمار علاقه مندان به هنر هفتم را بیش از پیش افزایش دهد.
نظر شما